TANCAT PER OBRES- SANT MIQUEL DEL FAI, AL VALLÈS ORIENTAL

> Actualment es troba tancat al públic per obres <

Un espai fascinant envoltat d’aigua roca i natura

L’Espai Natural de Sant Miquel del Fai té tots els ingredients necessaris per passar un mati increïble i d’aventura amb els nostres fills: aigua que brolla de les pedres, coves, formacions rocoses, estanys, història, jocs i tallers.


PUBLICITAT



Quan entrem dins el recinte de Sant Miquel del Fai ens quedem bocabadats pels salts d’aigua, per la imatge de la Vall i la màgia dels seus racons. Els rius Rossinyol i Tenes l’envolten i el travessen, i l’aigua de les pluges i el desglaç es filtra per tots els racons de la roca.

La visita comença a la Plaça de l’Abadia des d’on podem observar la façana de la Casa del Priorat i els seus finestrals. Es tracta d’una de les construccions més ben conservades i més representatives de l’estil gòtic català.

Des de la terrassa-mirador hi ha una vista molt bonica de la Vall del Tenes cap a les viles veïnes de Bigues i Riells.

Més endavant hi ha l’única església romànica del nostre país construïda íntegrament sota una balma que li fa de sostre i de parets. Data del segle X. És escenari de molts casaments.

A continuació de l’església de Sant Miquel, i també sota la balma, es troba una sala d’audiovisuals on es projecta una filmació sobre Sant Miquel del Fai, la seva història i les seves llegendes. Just al costat hi ha el Museu: un petit espai on es mostren les múltiples troballes de fòssils que indiquen que Sant Miquel del Fai ja era una zona habitada en l’era neolítica. També hi podreu veure algunes parts dels antics capitells de l’església.

Les coves

A Sant Miquel del Fai trobem dues coves: la de Sant Miquel i la de les Tosques. Aquí es barreja el misteri, la foscor i la humitat amb les impressionants formacions d’estalactites i estalagmites. Les estalactites pengen del sostre i les estalagmites pugen des de la terra. Quan s’ajunten formen una columna de tacte suau.

Els ratpenats viuen a les coves perquè els agrada la foscor i la humitat i de nit surten a caçar insectes. Per accedir a les coves s’han de pujar i baixar escales, per això caldrà deixar els cotxets dels nens aparcats.

A Sant Miquel del Fai a més podreu observar de ben a prop, els travertins: roques sedimentàries poroses que s’han format per la precipitació del carbonat de calci sobre troncs i plantes.

En direcció al salt d’aigua trobarem la Plaça del repòs, un espai a l’ombra on descansar una estona i fer-nos una fotografia al costat de l’escultura de l’escriptor Josep Pla (obra de l’artista Tomàs Atienza). També trobarem el Llac de les Monges, amagat sota les pedres. És un dels llacs on hi viuen animalons aquàtics, peixos, amfibis i cap-grossos.

El camí que segueix es converteix en un passadís interior de la muntanya, just darrera de l’espectacular Salt d’aigua del riu Tenes. Des d’aquí gaudirem d’un espectacle d’aigua i d’una de les panoràmiques més atractives de Sant Miquel del Fai.

Després del salt d’aigua, hi ha un arc que era una altra porta d’entrada en l’època d’esplendor del monestir. En aquest punt, comença el Camí de l’Ermita. Aquest camí segueix per l’altra vessant de la vall del Tenes. Pocs metres més enllà es desvia fins arribar a la zona de pícnic i al parc infantil amb tobogans i gronxadors. Allà podreu fer un mos i els més petits podran jugar una bona estona.

Gairebé al final del recorregut l’ermita s’aixeca sola enmig d’una àmplia esplanada. És una bona mostra de les capelles romàniques de muntanya amb una sola nau i un sol absis.

Escola de Natura

L’Espai Natural de Sant Miquel del Fai disposa d’una Escola de Natura adreçada a grups d’escolars per fomentar les activitats mediambientals. Des de la seva creació l’any 1993, ofereix als nois i noies l’ocasió de viure, observar i descobrir la bellesa i la força de la natura amb la història, l’arquitectura i l’art. I els convida a estimar i preservar el medi natural a través del contacte, l’observació directa i l’estudi. També coneixen les possibilitats i aplicacions de les fonts d’energia alternatives, com l’energia hidràulica i l’energia solar, que no contaminen l’entorn natural i són renovables.




MÉS INFORMACIÓ

Sant Miquel del Fai

08182 Sant Feliu de CodinesBarcelona

Comarca:

Vallès Oriental
Latitud i Longitud:
41.7162820, 2.191388
Web:
http://www.santmiqueldelfai.cat/?#

Més informació

Com arribar-hi
Agafeu l'autopista C33 (Barcelona-Girona) en direcció Girona. Després del primer peatge, sortiu per la sortida 1 i aneu en direcció a Caldes de Montbui. A la rotonda, agafeu la carretera direcció Sant Feliu de Codines. Un cop arribeu a Sant Feliu de Codines, entreu dins el poble fins que la carretera fa una corba tancada a la dreta. Just després, tombeu pel primer carrer que es desvia també a la dreta, és la carretera que us portarà directament a Sant Miquel del Fai.Tots els diumenges hi ha un servei d'autobusos des de Barcelona cap a Sant Miquel del Fai, passant per Sant Feliu de Codines. Consulteu la pàgina web de la companyia SAGALES (www.sagales.com)
Informació
Es permet fer pícnicEs permet l'entrada a gossos sempre que vagin lligats i portin el morrió en els casos que sigui necessari.Obert tots els diumenges i dies festiusTancat per vacances del 24/12/2007 al 08/01/2008
Llegeix també:CIM D'ÀLIGUES
PARC USART
Guardar