LA FONT MÀGICA DE MONTJUÏC, A BARCELONA

Aigua, llum, música i color  … màgia!

Situada als peus de la muntanya de Montjuïc, la Font Màgica s’ha convertit en una de les imatges típiques de la ciutat de Barcelona.

És un espectacle digne de veure i viure, que emociona a tots els presents: turistes i autòctons.

La Font es va inaugurar el 19 de maig de 1929, coincidint amb la gran Exposició Universal que es va celebrar a la ciutat aquell mateix any.  El projecte, presentat per l’enginyer Carles Buigas, pretenia donar un element decoratiu diferenciador a l’Exposició.


PUBLICITATLa Fon Màgica forma part d’un conjunt ornamental de tota l’avinguda Maria Cristina. Començant al Palau Nacional, baixen una sèrie de cascades que van formant estancs fins arribar a l’esplanada on es trona la Font.

D’aquí i fins a la Plaça Espanya, l’avinguda està franquejada per dues fileres de fonts verticals que prenen color durant l’espectacle.

La Font pren un protagonisme especial, però guanya una majestuositat al estar integrada i emmarcada dins tot aquest conjunt d’aigua i geometria.

La Font es converteix en espectacle en el moment que 29 jocs d’aigua comencen a combinar-se d’una forma harmònica: l’aigua sembla que prengui vida quan comença a dibuixar formes i moviments sorprenents i inesperats que es combinen amb el color i la llum.

Al cap d’anys de la seva construcció (cap als anys 80) es va introduir la música com a element integrador de l’espectacle. Amb aquest detall musical, l’aigua sembla que balli al seu so i ritme, essent capaç fins i tot de transmetre emocions i sensacions.

Realment, amb la música sembla que la Font es torni màgica!

Grans i petits es queden embadalits davant aquest espectacle de llum, color i aigua.


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

La font més màgica

Avinguda Mª Cristina (Barcelona)

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3710500, 2.151801
Web:
http://ajuntament.barcelona.cat/?#

Més informació

Horaris de funcionament:
  • Hivern (octubre a abril): Divendres i Dissabtes, de 19 a 21 hores - Passis Musicals: 19, 19:30, 20 i 20:30 hores Nota: Parada tècnica anual per un període d’1 mes i mig (a definir)
  • Estiu (maig a setembre): Dijous, Divendres, Dissabte i Diumenge, de 21 a 23:30 hores Passis Musicals: 21:30, 22, 22:30 i 23 hores

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.