EN BICI A SANT JOAN, A BAGÀ, AL BERGUEDÀ

EN BICI A SANT JOAN

En bici a Sant Joan: de Bagà a la Font de la Vinya Vella

El Parc Natural Cadí Moixeró proposa una ruta en bicicleta de muntanya. S’inicia a Bagà,   a l’Alt Berguedà i arriba fins a la font de la Vinya Vella.

És una excursió circular d’aproximadament 10 quilòmetres, on podreu fer diverses activitats en el seu recorregut.


PUBLICITATIniciem la ruta a la carretera que va fins a Sant Joan. Està asfaltada i s’ha de compartir l’espai amb els cotxes i altres vehicles.

La primera parada la trobem a 900 metres, al pont de Riugrèixer.

Podem saludar els cavalls que hi trobarem i fer una primera parada: una excursió a cavall ja que en aquest punt es poden llogar.

Anirem al costat del riu Bastareny i  el podrem veure i també sentir. Poc abans d’arribar al pont de Sant Joan, hi ha una pista forestal, en direcció a Gisclareny, que ens portarà a les Fonts de l’Adou, el naixement del riu Bastareny. Es troba a quatre quilòmetres aproximadament i caldrà que us desvieu de la ruta inicial. Si així ho feu després haureu de recular i arribar-vos fins Sant Joan.

Quan arribem al pont de Sant Joan podem fer una parada per omplir la cantimplora amb aigua fresca de la font, jugar una mica i fer una mossegada. Pels més valents i atrevits us proposem un bany al riu, però aneu a poc a poc: l’aigua està molt freda.

Des d’aquest punt durant un quilòmetre hi ha una forta pujada. Sempre es pot baixar de la bicicleta, arrossegar-la i gaudir del paisatge.

Després s’arriba a un mirador des d’on hi ha unes vistes molt boniques i des d’on es veu el poble de Bagà. Si continuem, el camí és de terra i ja és més planer. Es convertirà en un passeig en bicicleta agradable i tranquil fins arribar a la Font de la Vinya Vella.

L’aigua de la font és molt apreciada per vilatans tot i que no està tractada. En aquest espai trobem unes taules on podrem recuperar forces amb un bon esmorzar o berenar.

Tornem al poble de Bagà  agafant de nou el camí per on hem vingut i en dos quilòmetres arribarem a Bagà. Per rematrar l’excursió podem anar als jocs infantils del Parc de la Vila a passar una estona d’esbarjo.

MÉS INFORMACIÓ

En bici fins a Sant Joan amb els nens

Carrer de l'historiador Pere Tomic (08695 Bagà)

Comarca:

Berguedà
Latitud i Longitud:
42.2534230, 1.858244

Més informació

Què necessitem?
Agafarem el kit bàsic per anar en bici: cascs, ulleres de sol, pegats per si se’ns punxen les rodes, alguna cosa per menjar, aigua, crema solar, i una càmara de fer fotos. Tot això dins la motxilla i ja podem començar la nostra excursió.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.