EXCURSIONS A SANTA CREU DE JUTGLAR AMB NENS I NENES

excursions a santa creu de jutglar amb nens i nenes

Gaudiu d’un dia en família d’excursió a Santa Creu de Jutglar!

Santa Creu de Jutglar és un petit nucli que forma part d’Olost, al Lluçanès. I tot i que està format per pocs carrers, la seva història és vital, i més encara la natura que l’envolta! Situat sobre una petita carena, ofereix rutes i excursions amb vistes increïbles. Des de Sortir amb nens us mostrem les excursions a Santa Creu de Jutglar per fer amb els més petits de la casa. Cordeu-vos bé les sabates!

 

Ruta del Gorg del Molí Nou amb nens i nenes

La ruta més destacada de Santa Creu de Jutglar és l’excursió del Gorg del Molí Nou, amb només 3 km de distància i de molt poca dificultat, ideal per a fer amb els més petits. A més a més, és circular i només ens portarà una hora!

Comencem la nostra ruta amb nens a l’església parroquial de Santa Creu de Jutglar, i emprenem el camí sortint del poble en direcció nord-est cap a La Mola i seguint la senyalització amb franges horitzontals gorgues. Passem el pont i seguim pel carrer Nou fins que arribem a la carretera de Sant Martí d’Albars.

excursions a santa creu de jutglar amb nens i nenes

Continuem per una pista de sorra, sempre seguint els senyals, fins a arribar a la riera de Lluçanès, on una mica més endavant trobem el gorg del Molí Nou. Aprofiteu per contemplar el paisatge!

excursions a santa creu de jutglar amb nens i nenes

Després, continuem el camí de sorra amb la riera de Lluçanès al nostre costat en direcció sud fins a arribar novament a Santa Creu de Jutglar.

excursions a santa creu de jutglar amb nens i nenes

 

➡ No us oblideu de descarregar-vos la ruta del Gorg del Molí Nou!

 
 

Patrimoni i història de Santa Creu de Jutglar

Santa Creu de Jutglar és un petit nucli format per dos carrers, el carrer Nou i el carrer Vell, bastits al voltant de dos camins ramaders. Però, tot i ser petit, té molta importància! Ja que aquests camins ramaders eren un punt de concentració i d’abeuratge pels ramats transhumants.

Hi destaca també l’església de Santa Creu de Jutglar, un punt important on se celebrava el consell de Jurats del Lluçanès, integrat per totes les parròquies que formaven la Sotsvegueria del Lluçanès.

excursions a santa creu de jutglar amb nens i nenes

Just al costat de l’església, hi trobem les restes d’una petita església romànica i la seva necròpolis medieval.

 

Si us ha agradat aquesta ruta per a fer en família, no us perdeu la resta de rutes i excursions al poble d’Olost per gaudir d’una escapada a la natura amb nens i nenes.

 

Informació i imatges cedides pel Consorci del Lluçanès.