EXCURSIÓ A BLANES, RUTA LITERÀRIA AMB NENS I NENES

Blanes literària amb nens

Fem una excursió per la Blanes literària amb nens!

Blanes és un destí ideal per a tota la família, amb un gran passat històric, platges precioses, natura per tot arreu i amb molta cultura per descobrir. Tant és així que Blanes ha esdevingut la casa de desenes d’autors i escriptors durant anys. Una cultura que podem visitar amb els petits de la casa per ensenyar-los obres clàssiques alhora que gaudeixen de les vistes i la platja. Des de Sortir amb nens us recomanem aquesta excursió per la Blanes literària amb nens.

La ruta és de baixa dificultat, fins i tot podem fer-la amb cotxets de nadons, i l’única pujada que hi trobarem serà per veure de prop el convent. La durada és curta, d’una hora, ja que només haurem de gaudir del Passeig de Blanes mentre ens anem trobant els cartells on el mateix Ajuntament indica les parades i la seva relació amb llibres i escriptors.

Primera parada, la Platja de s’Abanell! On Josep Roig i Raventós es va fixar en la seva bellesa i la va utilitzar com a referència per les seves descripcions sobre el mar a moltes de les seves novel·les.

Blanes literària amb nens

 

Just al costat, el Passeig de Mar, un espai molt preuat per la família Sagarra. Us sona? Josep Maria de Sagarra i el seu fill van escriure múltiples cartes parlant d’aquest passeig i el seu encant. Un passeig on a més a més hi trobarem una bona platja on refrescar-nos si el temps ho permet i un munt de gelateries on gaudir amb els petits.

Blanes literària amb nens

 

Sa Palomera és un dels racons més emblemàtics de la localitat, i no és pas estrany! Conegut també com el Portal de la Costa Brava, aquest petit turó en mig del mar ens dóna unes vistes privilegiades de Blanes. Tant és així que el poeta Joan Maragall li va dedicar uns versos al poema Blanes en sa festa.

Blanes literària amb nens

 

Francesc Ros va ser l’autor d’aquest monument erigit al 1999 que també són una mena d’homenatge al poeta Maragall, qui ja ho deia a un dels seus poemes: “La sardana és la dansa més bella de les danses que es fan i es desfan”.

Blanes literària amb nens

 

Continuant passeig abans trobem aquest monument dedicat a Joaquim Ruyra, un escriptor que va dedicar temps i obres a Blanes. Al seu voltant, una bonica zona verda per seure i descansar.

Blanes literària amb nens

 

Precisament Ruyra va dedicar diverses històries al port de Blanes. Però no va ser l’únic! Aquestes drassanes van esdevenir un dels ports més importants de tota la Catalunya medieval, pel que no és pas estrany imaginar-hi històries de pirates i saquejos.

Blanes literària amb nens

 

Finalment, el convent és l’última parada de la ruta, també inspiració a les obres de Ruyra. I en aquest cas també ens fa volar la imaginació als que hi arribem. Perquè aquest antic convent de Caputxins del segle XVI sembla un castell que vigila el mar.

Blanes literària amb nens