CAN CABANYES, A GRANOLLERS

Un petit aiguamoll amb molta vida

L’espai natural de Can Cabanyes, amb una superfície de 8 hectàrees, està situat al sud del municipi de Granollers, entre la carretera de Montmeló i el marge dret del riu Congost.

Constitueix un refugi per a la fauna d’ocells del riu Congost i també per a la fauna que colonitza l’aiguamoll que s’ha construït de manera artificial.

Té un valor biològic molt important i s’han pogut detectar 86 espècies vegetals i 35 espècies d’ocells.


PUBLICITATSi passegem amb calma i amb tots els sentits preparats podrem detectar ocells, amfibis i d’altres espècies animals. Des de l’aparcament ens trobarem amb la primera de les llacunes.

can cabanyes
Té una hectàrea de superfície i una fondària de 50 centímetres i compta amb diferents ambients per afavorir la diversitat biològica. Un aguait ens permetrà observar amb tranquil·litat els ocells aquàtics de l’aiguamoll: ànecs collverd, polles d’aigua, bernats pescaires, cabussets i tortugues d’estany entre d’altres.

Si els voleu identificar a l’aguiat trobareu uns pòsters amb dibuixos que mostren les espècies més comunes.També hi ha explicacions sobre quina és la vegetació pròpia de l’aiguamoll com per exemple la boga, el canyís o el lliri groc.

Si visiteu el Centre d’Educació Ambiental de Can Cabanyes el trobareu obert  dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores. Podreu fer una visita guiada  tots els diumenges i descobrir tota la fauna i flora que s’amaga als aiguamolls i al riu Congost.

L’itinerari proposat no té cap dificultat i és apte per a tothom, només cal portar sabates còmodes per caminar, gorra i aigua a l’estiu i prismàtics si es volen observar els ocells. Si no teniu prismàtics us en poden cedir al centre.

Hi ha una zona de pícnic i una font al costat del centre d’educació ambiental a disposició dels visitants.

Des de Can Cabanyes podeu iniciar una excursió en bicicleta o a peu seguint el camí fluvial arran del riu Congost en direcció Granollers o amb la possibilitat d’arribar fins a Sant Adrià del Besós.

MÉS INFORMACIÓ

Can Cabanyes amb nens

08401 Granollers

Comarca:

Vallès Oriental
Latitud i Longitud:
41.5700190, 2.270360
Web:
http://www.museugranollersciencies.org/?#

Més informació

Com arribar a Can Cabanyes
  • En cotxe: des de Granollers agafem l’avinguda  de Francesc Macià cap a la carretera del Masnou BP-5002, abans d’arribar a l’entrada de l’autopista AP-7, girem a mà dreta direcció Montmeló. Seguim direcció Montmeló, carretera BV-5003, fins a arribar a la rotonda d’entrada a Montmeló, al polígon industrial Can Gordi-Can Català, on girarem 360º tornant per on hem vingut en sentit contrari. A uns 250 metres hi ha l’entrada de terra que és la zona d’aparcament al costat de la fàbrica de palets Farrès.
  • En cotxe: des de Barcelona agafem l’autopista AP-7 direcció Girona i sortim a la sortida 2: Parets, Vic, Puigcerdà. Arribem a la C-17, i a 1 quilòmetre, ens desviem a mà dreta per la C-35 direcció circuit de Catalunya. Sortim direcció Montmeló per la carretera BV-5003, fins a arribar a la rotonda d’entrada a Montmeló, al polígon industrial Can Gordi- Can Català, on girarem 360º tornant per on hem vingut en sentit contrari. A uns 250 metres hi ha l’entrada de terra que és la zona d’aparcament al costat de la fàbrica de palets Farrès.
  • A peu o en bicicleta: seguint el camí  fluvial arran del riu Congost que connecta amb Granollers i les Franqueses del Vallès pel nord i amb Montmeló pel sud (amb la possibilitat d'arribar a Sant Adrià del Besós)
  • En autobús: línia Granollers-Montornès Nord. Parada: Can Cabanyes, al polígon industrial Can Gordi-Can Català.
  • En ferrocarril:  línia C3 parada Granollers-Canovelles i línia C2 parada Granollers Centre i enllaçar amb l’autobús amb la tarifa integrada.
  • Ajuntament de Granollers: 93 842 67 35
  • Museu de Granollers Ciències Naturals: 93 870 96 51

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.