LLACS I PANTANS PER ANAR DE RUTA AMB NENS

lagos y pantanos para ir de ruta con niños

Els millors llacs i pantans per anar de ruta amb nens i nenes per Catalunya

Catalunya és plena de llacs, estanys, basses, pantans i un munt d’espais naturals per gaudir en família. Espais perfectes per visitar tot l’any per tal de fer rutes i excursions mentre contemplem paisatges increïbles. I és que n’hi ha molts per triar! De muntanya, de costa, d’aiguamolls… Des de Sortir amb nens t’expliquem les excursions a llacs i pantans per fer amb nens i nenes.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

 

Llacs de Catalunya per anar amb nens

 

Llac de Sant Maurici

El Llac de Sant Maurici i els seus voltants són el lloc perfecte per veure fauna i flora de tota mena. De fet, dins d’aquest indret hi ha espècies de plantes molt difícils de trobar o que, fins i tot, només es poden veure en aquest parc. A l’hivern es pot esquiar, passejar amb raquetes de neu i, és clar, fer batalles de boles de neu! A l’estiu, amb el bon temps, és hora de gaudir amb llargues passejades, escalada, rutes amb bici o senderisme.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre el llac de Sant Maurici AQUÍ 

Ruta dels llacs del Circ de Colomers

Es tracta d’una excursió que ens portarà a visitar els set llacs: Estanh dera Lòssa, Estanh Major, Estanh de Colomèrs, Estanh Mort, Estanh Garguilhs de Jos, Estanh. Passarem per camins, passarel·les, ponts, prats, pel bosc… L’esforç paga la pena per veure aquestes magnífiques vistes.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre la ruta dels llacs AQUÍ

 

Llacs de Bacivèr

Aquest magnífic paisatge d’alta muntanya està dominat pel Tuc de Bacivèr. La ruta s’inicia des del pàrquing de l’Orri, al Pla de Beret i iniciem la ruta pujant! La pujada és molt forta però paga la pena arriba fins a dalt i veure l’imponent paissatge que trobarem a dalt.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Consulta més informació sobre els llacs Bacivèr AQUÍ

 

El llac de Graugés

Al llac de graugés podreu relaxar-nos enmig de la tranquil·litat de l’indret i contemplar els antics arbres que s’enmirallen sobre l’aigua. Aquest llac artificial acull a les seves aigües ànecs i cignes, polla d’aigua, amfibis, carpes i llucis.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre el llac de Graugés AQUÍ

 

Estanys i basses a Catalunya per anar amb nens

Estanys de la Pera

Els estanys de la Pera han estat durant molts anys un punt de pas de contrabandistes que anaven i venien d’Andorra. Es tracta de dos estanys que es troben a la conca del riu del Molí, en un petit circ glacial situat a la capçalera de la vall d’Arànser. Allà s’hi pot fer una ruta fàcil d’una hora i mitja de durada per gaudir dels paisatges dels voltants.

 

Estany de Banyoles

L’estany de Banyoles és un dels paratges naturals més emblemàtics de Catalunya, ja que podeu trobar; natura, bellesa, desconnexió, curiositats i llegendes que permeten gaudir de l’espai natural en família. Si això es complementa amb activitats a l’entorn, les famílies podreu gaudir d’un dia magnífic amb els nens i nenes!

➡  Més informació sobre l’estany de Banyoles AQUÍ

 

Estany de Gerber

Es tracta d’una ruta familiar de 10 quilòmetres que combina zones costerudes amb zones més planes, passant pel bosc, per una tartera, per prats, per la vall…i ens regalarà imatges precioses al llarg del camí. L’hem de fer amb tranquil·litat i hem d’agafar menjar i beure pel camí, i també crema solar, anti mosquits i una gorra. I pels més atrevits, agafeu un banyador. L’aigua està molt gelada!

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre l’estany de Gerber AQUÍ

 

Estany d’Ivars i Vila-sana

L’estany d’Ivars i Vila-sana és una llacuna d’aigua dolça i té una superfície d’aigua de 126 ha. Es tracta de l’estany interior de Catalunya més gran quant a dimensions i acull una important diversitat biològica. El recorregut és totalment accessible i reuneix les condicions per gaudir-ne amb tota la família.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre l’estany d’Ivars i Vila-sana AQUÍ

 

Estany de Puigcerdà

La construcció de l’estany de Puigcerdà es remunta al segle XIII. El seu origen podia haver estat una zona de molleres o un petit embassament natural. Aquest llac artificial, que pren l’aigua del riu Querol, el veiem com si en tractès d’un mirall però a l’hivern es gela.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre l’estany de Puigcerdà AQUÍ

 

Estany del Remolar i la Maresma de les Filipines

L’Estany del Remolar i la Maresma de les Filipines és una zona privilegiada del Delta del Llobregat on podrem observar gran quantitat d’ocells de tota mena. 

Ens trobem en una de les zones humides més importants del delta del Llobregat. L’Espai Natural ofereix 2 itineraris senyalitzats per recórrer la Maresma. Els dos camins finalitzen el recorregut en uns aguaits des dels quals podrem observar gran quantitat d’espècies d’ocells

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre l’estany del Remolar AQUÍ

 

Bassa d’Arres

La Bassa d’Arres es troba a a 1.560 metres d’altitud. L’espai compta amb unes graelles, una font i unes taules on podrem fer un pícnic gaudint de les vistes del petit estany. Des de la Bassa d’Arres podem anar fins a les mines abandonades de Margalida. Si us animeu podeu fer una visita guiada (durant els mesos d’estiu) a les Mines Victòria. Podreu conèixer de quina manera es treballava en una mina a la Val d’Aran fins fa només 60 anys.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre la bassa d’Arres AQUÍ

 

Bassa de Viern

El Camí al molí i bassa de Viern és un petit recorregut per conèixer l’entorn de Vallclara seguint el barranc de Vallclara o riu Milans. El recorregut és semicircular i segueix part del sender senyalitzat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà que va de Vimbodí i Poblet a Vilanova de Prades, passant per Vallclara.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre la bassa de Viern AQUÍ

 

Bassa de l’Encanyissada

La bassa de l’Encanyissada, entre els termes municipals d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita és la mes gran del Delta, amb una extensió de 879,23 ha. Està declarada Reserva Nacional de Caça. Per gaudir de les meravelloses vistes de la bassa, podeu fer un recorregut a peu o en bicicleta que surt des de la Casa de Fusta.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre la bassa de l’Encanyissada AQUÍ

 

Pantans de Catalunya per anar en família

Pantà de la Llosa del Cavall

El pantà de la Llosa del Cavall es troba a la Vall de Lord, a la carretera que va de Solsona a Sant Llorenç de Morunys, o a l’inrevès. Pertany al riu Cardener i està envoltat de muntanyes i boscos. Podeu fer una parada a la presa i observar les magnifiques vistes del pantà. La presa es troba a uns 120 metres del terra i això fa que els vistes siguin realment impressionants.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre el pantà de la llosa del Cavall AQUÍ

 

Pantà de Riudecanyes

L’inici de la ruta per realitzar una bona passejada pel pantà es pot començar just al damunt de l’embassament, des d’on podem admirar el pantà de Riudecanyes a la nostra dreta i les vistes del poble i del mar Mediterrani a l’esquerra. És un lloc molt tranquil on podem anar fins i tot amb els gossos.

➡  Més informació sobre el pantà de Riudecanyes AQUÍ

 

Pantà de Siurana

L’embassament de Siurana, situat en un entorn magnífic, envoltat per la serra del Montsant i les muntanyes de Prades, atura les aigües del riu Siurana, el principal afluent de l’Ebre a les terres de Tarragona. El poble està envoltat de llocs interessants i és un punt des d’on es pot disfrutar d’unes vistes magnifiques de la Serra de Montsant, la Gritella i les Muntanyes de Prades.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre el pantà de Siurana AQUÍ

 

Pantà de Sau

Segur que heu sentit a parlar molt del Pantà de Sau tot i que potser no us enrecordeu. És el famós pantà on s’amaga un poble perdut! I on encara es pot veure el campanari de la seva església. És un lloc perfecte per fer una escapada en família perquè, a més a més de ser un lloc misteriós, està envoltat de natura!

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre el pantà de Sau AQUÍ

 

Pantà de Vallvidrera

La presa del pantà de Vallvidrera es va inaugurar l’any 1864 per subministrar aigua al municipi de Sarrià. Tot i que durant molts anys va estar abandonada, ara s’ha convertit en un espai tranquil per passejar i gaudir del paisatge i de la natura.

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

➡  Més informació sobre el pantà de Vallvidrera AQUÍ