SANTA MARIA DE CASTELL-LLEBRE, A PERAMOLA

SANTA MARIA DE CASTELL-LLEBRE

Descobrint l’Espai Natural Protegit de la Serra d’Aubenç i Roc de Cogul, a l’Urgell

En aquest entorn de prats i muntanyes rocoses trobem una bona excusa per fer una caminada ben a prop de la bonica vila de Peramola, on gaudirem d’uns paratges naturals salvatges i d’unes vistes espectaculars sobre el pantà d’Oliana i la vall del Segre.

El destí d’aquesta caminada és l’ermita de Santa Maria de Castell-llebre, però el pretext és gaudir d’un camí amb unes vistes molt boniques sobre la plana d’Oliana.
L’ermita de Castell-llebre data des de l’any 995 i actualment s’hi celebra un aplec cada tercer diumenge després de Pasqua.


PUBLICITATL’excursió fins a l’ermita és d’uns 5 quilòmetres per un camí estret de terra que va vorejant les muntanyes rocoses.

Tot i que el camí sembla bastant planer, hem de tenir en compte que hi ha una mica de desnivell sobretot si anem amb nens petits.

Depenent del ritme, la sortida pot ser d’hora i mitja a 2 hores (d’anada i després de tornada).

Si hi voleu anar en cotxe, heu de tenir en compte que el camí és molt estret i, per tant, serà complicat si ens trobem un altre cotxe de cara.

Passarem per zones de vegetació rica i frondosa per després recórrer un camí estret com si fos una terrassa des d’on observar, de forma privilegiada, les planes d’Oliana.

Quan arribem al final del camí de terra, ens trobarem una esplanada des de la qual s’inicia un caminet empedrat que puja fins a l’entrada de l’ermita.

A mesura que avancem per aquest camí, observarem a l’esquerra unes vistes espectaculars de la presa d’Oliana i veurem perfectament el perfil de la vall del Segre, amb les muntanyes dels Pirineus al fons.

La vista des d’aquí és realment recomanable, sobretot si el dia és net i clar.

MÉS INFORMACIÓ

Santa Maria de Castell-llebre

Peramola (Alt Urgell)

Comarca:

Alt Urgell
Latitud i Longitud:
42.0710440, 1.275620

Més informació

Com arribar-hi
Abans d’arribar a la població de Peramola (a la comarca de l'Alt Urgell), agafeu el desviament per anar a l’Hotel Can Boix. Just a l’entrada de l’hotel, a ma dreta, s’inicia un camí de terra per anar cap a l’ermita de Santa Maria de Castell-llebre.