EL CAMÍ DE LA BUNYOLA, A EL PRAT DE LLOBREGAT

cami de la bunyola amb nens

El Prat de Llobregat compta amb un carril bici que és una delícia per anar en bici amb els nens i nenes.

El recorregut del Camí de la Bunyola ens portarà fins a la platja del Prat i pel camí trobarem jocs infantils, fonts i àrees de pícnic.


PUBLICITATUn camí molt planer i fàcil que ens dóna la possibilitat de fer parades, una d’elles: veure com aterren i s’enlairen els avions de l’aeroport del Prat.

El carril bici comença a la cantonada de l’avinguda onze de setembre amb la carretera de la Bunyola. Es pot deixar el cotxe en aquesta zona, o bé, a la platja i fer el camí a la inversa. Aquest és un dels millors carrils bici que hem fet. Està totalment asfaltat, d’ús exclusiu per a ciclistes (*) i és molt segur per a tota la família.

cami de la bunyola

Els cotxes queden lluny d’aquest carril i els vianants tenen un camí de terra per on naturalment les bicis no hi poden circular. Per tant, tothom té el seu carril i no es produeixen conflictes. És un exemple del que haurien de potenciar tots els ajuntaments: l’aprofitament d’un espai pensat per a les persones.

Té 4,6 quilòmetres que es poden fer amb els nens sense cap dificultat. Si voleu fer alguna parada, ho podreu fer a les àrees pensades per descansar, menjar alguna cosa o omplir la cantimplora d’aigua. També hi ha zones de jocs on els nens i nenes podran divertir-se.

bunyol
Veure volar els avions, una atracció en el camí

El carril bici voreja l’aeroport del Prat. Aquesta proximitat permet que es pugui veure com aterren i s’enlairen els avions. Per veure com aterren els avions s’han instal·lat uns seients reclinats des d’on observar els avions i on podreu estirar les cames i descansar.

bunyola

Aquest és un fenomen que no us deixarà de sorprendre per moltes vegades que passeu per aquí. És una parada obligatòria i molt emocionant pels més petits. Per veure com s’enlairen els avions caldrà anar fins al final del carril bici.

Curiositats

Una de les curiositats d’aquest camí són els horts urbans que podreu trobar en el recorregut.

Així com també un petit aiguamoll anomenat Cal Met Natrus on s’han plantat diverses especies de plantes aquàtiques per afavorir el desenvolupament d’aquest habitat humit, com el lliri groc o el canyís.

També hi trobem una masia, ara en ruïnes, amb el mateix nom, construïda al segle XIX, i l’estany de la Ricarda, que dóna nom a la finca que és de propietat privada. La Ricarda és un dels espais més valuosos del Delta. Pinedes, aiguamolls i conreus configuren un paisatge molt ben conservat. Cal Vallejo és la casa més antiga de la finca.

(*) (hi poden circular per aquest carril ciclistes, patinadors, nens amb cotxes o motos de rodes etc…)

MÉS INFORMACIÓ

Camí de la Bunyola amb nens

Ctra. de la Bunyola (08820 El Prat de Llobregat)

Comarca:

Baix Llobregat
Latitud i Longitud:
41.3212820, 2.101412

Més informació

buny També es pot arribar a la platja del Prat de Llobregat a peu, amb l’autobús PR3 o en cotxe.
Què necessitem
Agafarem el kit bàsic per anar en bici: cascs, ulleres de sol, pegats per si se’ns punxen les rodes, alguna cosa per menjar, crema solar pels petits de la casa, i com que anem cap a la platja agafarem unes tovalloles per si quan arribem, ens volem banyar. Tot això dins una motxilla i ja podem començar la nostra excursió.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.