EXCURSIÓ AL BOSC PINTAT DE POBLET AMB NENS

excursió al bosc pintat de poblet

Anem d’excursió al bosc pintat de Poblet amb nens!

Si encara no coneixeu el bosc pintat de Poblet, no us perdeu l’oportunitat d’anar-hi!

És una de les millors rutes que podeu fer amb els nens i nenes més petits. Perquè tal com heu llegit, es tracta d’un bosc pintat, on trobareu diversos conjunts d’arbres pintats i que vists des d’un punt concret, formen figures increïbles! Des de Sortir amb nens us expliquem tot el que necessiteu saber d’aquesta excursió familiar. Endavant!

Primer de tot, si aneu durant el cap de setmana, heu de ser-hi abans de les 10 del matí! És una ruta molt coneguda i l’espai per passar-hi amb el cotxe i per a aparcar és petit, raó per la qual hi ha control d’aforament i si ja està ple no deixen passar.

Es tracta d’una ruta on trobarem un total de 6 conjunts d’arbres pintats i que podem adaptar al nostre ritme i experiència a la muntanya, ja que hi ha dues rutes; la llarga i la curta. La llarga passa envoltant tota la muntanya on trobem els arbres pintats, és circular, i són 6 km. La curta són 3 km, també és circular, i simplement hem d’agafar una drecera entre el quart conjunt d’arbres i el cinquè, fent el camí recte en comptes de recórrer la muntanya.
Nosaltres hem optat per la ruta curta, ja que anem amb un nen petit, i és més fàcil de fer.

Comencem la nostra ruta a la Casa Forestal de Castellfollit, on trobem taules de pedra per a fer un pícnic i una àrea d’esbarjo per als nens i nenes. A la tornada, porteu-vos dinar i gaudiu d’una bona estona a la natura!

excursió bosc pintat de poblet

Agafem el camí on veiem un senyal de prohibició per als cotxes i seguim tot recte entre pi roig fins a trobar el senyal que ens indica l’inici de la ruta del bosc pintat.

excursió bosc pintat de poblet

En aquest punt, el camí és una forta pujada, on el primer tram ens ajuden unes escales i al segon tram, menys pronunciat, haurem d’anar per un camí amb pedres i sorra, així que vigileu!

El primer conjunt d’arbres pintat el trobem només començar la ruta, i es tracta d’unes flames. Això sí! Per veure bé aquest dibuix hem de col·locar-nos sobre la plataforma de fusta.

excursió bosc pintat de poblet

Continuem buscant el segon conjunt, que el trobem girant a l’esquerra i seguint pel camí de sorra que ens porta directes al dibuix d’un bolet que sembla verinós.

excursió bosc pintat de poblet

Tornem per les nostres passes fins al primer conjunt d’arbres pintats i seguim recte pujant per la muntanya. Aquesta vegada trigarem una mica més a trobar el tercer i quart conjunt d’arbres pintats, però paga la pena! I les vistes que ens envolten ens ajuden a seguir.

excursió bosc pintat de poblet

Després de veure la resta d’arbres (no us fem spoiler), heu d’escollir si voleu continuar pel tram llarg o el curt. Si voleu seguir pel recorregut curt, heu de tornar al conjunt número 3 i agafar un camí que puja per anar directes a la cinquena i sisena pintada. Després, continuem aquesta vegada baixant la muntanya fins a arribar novament a la pista de sorra que ens porta a la Casa Forestal de Castellfollit.

I vet aquí un gos, vet aquí un gat, aquest bosc de conte s’ha acabat. I us espera ben aviat!

Mira el reels a Instagram

 

Si voleu continuar coneixent aquesta comarca, no us perdeu tot el que podeu fer amb nens i nenes a la Conca de Barberà. El viatge valdrà la pena!

MÉS INFORMACIÓ

Més informació