CAMÍ DE RONDA LLORET DE MAR

Camino de Ronda de Lloret de Mar

Caminem pel Camí de Ronda de Lloret de Mar!

El Camí de Ronda de Lloret de Mar és un dels més especials de tota la Costa Brava. De fet, està vist com a un dels cinc millors de tota aquesta zona del litoral. I no és pas estrany, perquè en aquest recorregut de gairebé una hora i mitja i 4 km, tenint en compte només l’anada, viatgem a platges rocoses, parcs naturals i castells. Us animeu? Doncs va, que comencem!

Camí de Ronda de Lloret de Mar

 

El Camí de Ronda de Lloret de Mar no té gairebé cap desnivell o pujada important, només la que va fins al castell de Sant Joan, pel que és ben fàcil de fer amb nens petits. Tot i això, no és del tot recomanable accedir-hi amb cotxet de nadó, ja que hi ha parts estretes i petits trams amb escales.

La ruta dura una hora o hora i mitja com a màxim i són 4 quilòmetres fins a arribar a la platja de Treumal. També està l’opció de continuar el camí fins a Blanes, però són 4 quilòmetres més de ruta, i allà podem agafar un bus per tornar a Lloret de Mar.

La nostra ruta comença a la platja de Lloret, al centre d’aquesta població, on podem gaudir d’una platja ben gran amb vistes precioses i moltes opcions per gaudir amb els nens com fer snorkel o navegar amb caiac. En aquest punt, seguim el camí pel racó de Garbí, per on passegem per un camí de pedra i just al costat anirem trobant petites cales, com la cala Caravera. Si continuem endavant, trobem un petit desnivell que ens porta cap a un mirador des d’on podem admirar les vistes que inclouen tot Lloret de Mar.Al cap d’una estona trobem un dels altres miradors, el de la Punta de’n Rosaris, que a banda de destacar per les seves vistes també ho fa pel seu monument a la Dona Marinera o Venus de Lloret, un petit homenatge a totes aquelles dones que havien de quedar-se a casa esperant el marit, els fills o els pares quan marxaven a navegar. Diuen que si toquem el peu dret els nostres desitjos es acompliran!

Continuant recte arribem fins a Cala Banys, on de tant en tant encara es veuen pescadors esperant pacientment que piqui algun peix. Si ens ve de gust parar una mica, també hi ha el Bar de Cala Banys, on tenen una terrassa amb unes vistes espectaculars i que gairebé ja formen part del mateix Camí de Ronda de Lloret.

Deixant enrere el bar, passem pel mirador Joan Llaverías i arribem al castell de Sant Joan per una petita carretera amb una mica de desnivell, l’únic tram del camí amb un desnivell una mica més important. El castell data del segle XI i encara es conserven els seus fonaments, es pot visitar per 3€.

Vorejant el castell, el Camí de Ronda de Lloret de Mar continua. En aquest punt passarem per diverses cales i platges, entre elles la platja de Fenals, que és la més gran de la localitat, i la platja de Sa Boadella, on destaquen les aigües cristal·lines i el seu paratge quasi salvatge.

En sortir de la zona de platges podem continuar el nostre camí per una carretera que rep el nom de Camí de Santa Cristina, per on arribarem a l’ermita, una construcció d’estil neoclàssic i molt interessant per visitar amb els nens. Continuem fins a la platja de Santa Cristina on, separades entre si per dues roques, hi trobarem la platja de Treumal, una cala preciosa al més pur estil dels pescadors i el punt final de la nostra ruta.

 

➡  Troba informació sobre el Camí de Ronda de Platja d’Aro AQUÍEscrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.