EXCURSIONS A SANT MARTÍ D’ALBARS AMB NENS I NENES

excursions a Sant Martí d'Albars

Excursió familiar al pont medieval de Sant Martí d’Albars!

El Lluçanès és una comarca amb un ric patrimoni, sobretot si parlem de Sant Martí d’Albars, on hi trobem el seu emblemàtic pont medieval. Des de Sortir amb nens us oferim una excursió perfecta per a tota la família per conèixer el pont medieval. Us animeu?

excursions a Sant Martí d'Albars

 

Excursió al pont medieval

Aquesta és una excursió perfecta per a fer amb tots els membres de la família, des dels més grans fins als més petits. És una ruta ben fàcil de fer, amb només 1,6 km de distància i un desnivell acumulat de poc més de 40 m. I només trigarem mitja hora a fer-la!

Comencem al nostre punt d’inici, a la pista poliesportiva de Sant Martí d’Albars, seguint les franges horitzontals grogues que ens marquen el recorregut. Durant aquest petit tram dins del poble, passem per l’església de Sant Martí d’Albars i per la residència del Baró de la Blava fins a deixar enrere el poble i endinsar-nos al bosc.

excursions a Sant Martí d'Albars

Quan ens trobem als camins de sorra del bosc, seguim el transcurs de l’aigua de la font i arribem a diferents punts molt interessants, com el safareig públic, el molí fariner i, és clar, el nostre punt més especial on trobem el pont medieval o romànic de Sant Martí d’Albars.

excursions a Sant Martí d'Albars

La tornada la fem pel mateix recorregut pel qual hem arribat al pont.

No oblideu descarregar la ruta al pont medieval.

 

Indrets naturals a Sant Martí d’Albars

Als voltants de Sant Martí d’Albars trobem indrets naturals fantàstics per descobrir en família, com la font de Cal Blanc, de la qual surt l’aigua que ens guia fins al pont medieval. Aquesta font natural està situada en una roureda, en una petita balma entre grans rocs, i just al costat hi trobem el safareig públic.

excursions a Sant Martí d'Albars

Un altre punt natural de Sant Martí d’Albars és el mirador de la Creu Xica, situat a una altura de 746 m i que ens ofereix vistes espectaculars de l’oest del Lluçanès amb el Pedraforca i la serra del Cadí de fons.

excursions a Sant Martí d'Albars

 

El patrimoni de Sant Martí d’Albars

Més enllà del pont medieval, amb una gran importància històrica i antic punt de connexió amb Perafita, a Sant Martí d’Albars trobem altres restes d’història i patrimoni per conèixer amb els nens i nenes de la casa.

L’església de Sant Martí d’Albars és un dels altres punts interessants de la història de la localitat. Aquesta construcció d’estil barroc-neoclàssic està conformat d’una nau i un campanar de torreta i es creu que data de l’any 905, tot i que no va ser fins al segle XVIII quan es va reconstruir amb l’actual estil.

excursions a Sant Martí d'Albars

I si us agrada la història i la natura, no us podeu perdre el Camí de la Cendra! Aquest antic camí connectava Berga i Vic i un dels seus trams passava per Sant Martí d’Albars, del qual encara es conserva l’estructura de pedra. El seu nom prové de la cendra d’alzines i roures que es comprava a Vic i es transportava per aquest camí.

excursions a Sant Martí d'Albars

 

Si t’agraden les rutes familiars pel Lluçanès, no us perdeu totes les excursions a Perafita per a fer amb nens i nenes! Descobriu la natura, la història i el patrimoni del Lluçanès en família.

excursions a Perafita amb nens i nenes

 

Informació i imatges cedides pel Consorci del Lluçanès.