LA GOLA DEL TER, AL BAIX EMPORDÀ

la gola delt er

Recorrent en bici l’últim tram del riu, fins a la platja de la Fonollera

La Gola del Ter. Aquesta és una ruta en bicicleta per un paratge tranquil i ple de riquesa natural com és el tram final del riu Ter: des de Torroella de Montgrí fins arribar a la seva desembocadura.


PUBLICITATA la platja de la Fonollera, el riu forma una llacuna per després entrar ja plenament al mar, just davant de les Illes Medes.

 

la gola del ter

 
És una ruta molt fàcil per fer tota la família i no té cap dificultat, ja que en tot moment el camí és totalment planer. Tot i que es pot iniciar just sota el pont d’entrada al poble de Torroella de Montgrí, nosaltres proposem començar l’excursió una mica més endavant, evitant així la primera part (amb un camí més complicat per les pedres i els sots) i per no fer tants kilòmetres. La nostra proposta compren un tram en bicicleta de 4,3 km. des del punt de sortida fins a la platja (atenció que després els haurem de fer per retornar!).

 

 
La pau del riu arribant al seu final després d’haver recorregut mig país, i els camps d’arbres fruiters i les encanyissades que ens acompanyaran en tot moment, faran que gaudim intensament del paisatge i la sensació d’anar en bicicleta enmig de la natura.

 
La primera part, sobretot, serà enmig de les canyes característiques de les riberes dels rius. De tant en tant, la vegetació ens anirà obrin finestres per poder contemplar el pas del riu, ample i majestuós, que avança silenciosament cap a la seva fi.

 
Els camps llaurats i els conreus dels pagesos (si hi aneu a l’estiu veureu les pomes verdes i vermelles a punt de ser recollides) ens il.lustraran el paisatge que ens queda a la nostra dreta.

A l’altra banda del riu, com si es tractés del guardià de la zona, divisarem en tot moment  el castell de Montgrí a dalt de la muntanya.

A mesura que anem arribant al final del recorregut, veurem com ens anem acostant al mar i com el riu comença a difuminar-se formant llacunes a la sorra de la pròpia platja. Haurem arribat al final del trajecte d’anada i, si és l’estiu, podeu aprofitar per passar-hi una jornada de platja enmig d’un escenari privilegiat: darrera ens queda el riu i davant se’ns obre el mar amb les Illes Medes donant-nos la benvinguda.

 
Si heu escollit fer el tram més llarg, des del pont de sortida de Torroella, podeu traspassar el riu ja a la platja i retornar en bicicleta per l’altra ribera del riu.

MÉS INFORMACIÓ

La Gola del Ter amb nens

Baix Empordà

Comarca:

Baix Empordà
Latitud i Longitud:
42.0231436, 3.195052

Més informació

Com arribar-hi
  • Sortint del poble de Torroella, havent creuat el pont i agafant la carretera direcció a Pals, de seguida veurem la indicació “Gola del Ter”. Continuem amb el cotxe pel camí asfaltat que ressegueix el paral.lel la carretera principal fins que a ma esquerra veurem la indicació “Platja de la Fonollera”. Aquí podem deixar el cotxe i continuar la nostra ruta en bici.
Activitats a la platja
  • Quan arribeu a la platja, veureu que s’hi poden practicar dues activitats esportives molt divertides i diferents entre elles. Es pot fer una sortida en catamarà petit pel mar o bé remuntar el riu en caiac.
Sabieu que...
  • Aquest tram és just la part final d’una gran ruta en bicicleta que recorre tot el curs del riu Ter, uns 213 km.
  • Aquesta ruta comença a l’estació d’esquí de Vallter (2.150 m.) i pot durar entre 5 i 7 dies!

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.