RUTA DE LES SÉNIES A LA FATARELLA


Una passejada tranquil·la en família

Tipus d’itinerari: circuit tancat

Quilòmetres totals: 2,8 km

Punt de sortida: Font de Sant Joan

Mitjà de transport: a peu o en bicicleta

Temps aproximat: 2 hores a peu/ 45min en bicicleta

Dificultat: baixa

Ruta que ens porta a fer un tomb per un paisatge rural força atractiu, on els conreus de secà de la muntanya alternen amb petites hortes de regadiu situades en el fons de la vall i amb clapes de vegetació natural que apareixen de tant en tant. Aquest mosaic d’aprofitament agrícola a l’entorn del poble és una mostra de com l’activitat humana pot ser compatible amb la conservació de l’entorn, i garanteix una bona gestió dels recursos naturals.

Les construccions de pedra en sec, sobretot als marges i cabanes, hi són presents en tot moment, de la mateixa manera que a la resta del terme de La Fatarella. Però aquí ens crida l’atenció la presència d’altres elements constructius: les sénies de l’entorn de la riera; mitjançant les seves rodes que eleven l’aigua necessària per regar l’horta.

El recorregut està expressament dissenyat perquè els que viatgeu en família conegueu l’entorn de La Fatarella mitjançant una tranquil·la passejada.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page