RESERVA DE MIG DE DOS RIUS. EL CAMÍ DE LES LLÚDRIGUES

El camí de les Llúdrigues

Un espai per observar la natura

Al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i dins el municipi de Sant Pere Pescador trobem la Reserva de Mig de Dos Rius. Son unes 10 hectàrees de terreny que podem recórrer tranquil·lament tant a peu com en bicicleta tot seguint el Camí de les Llúdrigues.

camí de les llúdrigues

Aquest camí comença a la zona de pícnic del Parc i continua pel marge esquerre del riu Fluvià.

Primer ens trobarem amb el bosc a la ribera del riu, format per ohms, salzes i pollancres entre d’altres espècies hidròfiles. Dins aquesta part del recorregut hi ha diferents miradors des d’on gaudir del paisatge. A més, si estem quiets i callats podrem descobrir alguns exemplars de la fauna habitual de la zona com ànecs, cormorans, i un munt d’aus (fins a 340 espècies diferents…)

També, si ens acostem a la vora del riu podrem apreciar la quantitat de peixos (llises principalment) que porta el Fluvià, especialment quan la Gola és una mica tancada i el riu va més alt!

La segona part de la passejada té lloc entre joncs i acaba amb un bonic pont de fusta situat sobre el joncar i que ens permet gaudir d’una vista preciosa sobre la Gola del Fluvià.

Les millors hores per fer una volta per la riba es ben d’hora al matí i a les tardes, durant el pic de màxima activitat de les aus i per tant quan les podreu observar i escoltar amb molta més facilitat.

Curiositat:

Les llúdrigues. Al 1995 es va iniciar la re introducció d’aquest animal dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i des d’ençà aquest animaló ha anat retornat progressivament. Aquest fet es un bon indicador de l’estat de conservació de l’ecosistema fluvial.

 
MÉS INFORMACIÓ

Reserva de Mig de Dos Rius

17470 Sant Pere PescadorGirona

Comarca:

Alt Empordà
Latitud i Longitud:
42.1936105, 3.095000

Més informació

Com arribar-hi
Des de Sant Pere Pescador, prenem el carrer Sant Sebastià en direcció a la carretera de Castelló d'Empúries, abans de deixar el nucli urbà girem a mà dreta pel carrer del Joncar. Aquest camí ens porta a un camí de terra que seguirem fins a l'àrea de pícnic i aparcament de la Reserva.
Recomanacions
Que cal portar? Prismàtics i repel·lent per a mosquits, sobretot a les tardes.
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.