EL CASTELL DE FALSET AL PRIORAT

El Castell de Falset amb nens!

El Castell de Falset Museu Comarcal, a la comarca del Priorat, és un espai ideal per viure, descobrir i aprendre tota la història i cultura de la zona. I es fa d’una manera amena i divertida perquè sigui tota una experiència memorable pels més petits. Cada sala del castell ens explica un període determinat, i atenció! Perquè ho fan de la mà de personatges històrics i molt interessants. Anem-hi!

Castell de Falset

 

Història del castell

El castell de Falset data de l’any 1168, tot i que es creu que el seu origen oficial és més antic. Va ser bastit a sobre del turó que domina el poble de Falset per tal de servir com a protecció de la zona, fet que actualment el dota d’unes vistes molt boniques.


PUBLICITATDurant el segle XIV va ser l’època d’esplendor del castell, ja que va esdevenir la residència dels comtes de Prades, la família reial catalana-aragonesa, i per aquest motiu va estar reformat i ampliat. De fet, al castell hi van néixer Elionor d’Aragó i Margarida de Prades.

Va estar enderrocat per ordre de Felip V i posteriorment reconstruït, pel que no es conserva molt de la seva estructura original. Tot i això, encara s’hi poden veure fragments del seu antic mur amb petites inscripcions. Des del 1825 fins després de la Guerra Civil va ser utilitzat com a presó, fins que va ser abandonat i va passar de l’Ajuntament a la Diputació, que el va restaurar i va esdevenir l’espai museístic que és en l’actualitat.

Castell de Falset

 

Visites en família

El Castell de Falset Museu Comarcal repassa gairebé 10.000 anys d’història de la zona del Priorat a través de diferents peces de tot el conjunt del territori. I aquest viatge en el temps es divideix en quatre grans moments o períodes: la mort i la vida al calcolític; l’explotació del plom i la galena a la zona relacionada amb el comerç marítim amb fenicis i grecs a l’antiguitat; el naixement medieval de Falset i els temps de guerra en edat moderna.

I no només s’aprèn d’història i cultura, els nens s’ho passen d’allò més bé! Perquè una de les premisses d’aquest castell museïtzat és oferir un espai d’aprenentatge i diversió alhora. I això ho aconsegueixen amb els seus personatges històrics. Cada sala ens l’explica un dels antics habitants del castell! Margarida de Prades és l’encarregada de donar-nos la benvinguda al castell.

castell de falset

Exposicions

Al castell també hi ha diverses exposicions, algunes d’elles permanents. Aquestes estan formades per peces com un punyal de llengüeta de coure, una pila baptismal de marbre amb els escuts del Comtat de Prades i de Falset i armes, entre moltes altres. A més a més, s’explica la història del Coronel Vidal i del Carrasclet i l’assalt al Castell de Falset durant la darrera victòria austriacista de la Guerra de Successió, el 1714.

També hi ha diverses exposicions temporals que acaben d’explicar i complementar tota la història del castell i de la zona del Priorat.

Castell de Falset

 

➡  Troba tota la informació sobre les visites guiades de Siurana AQUÍ

pobles per anar amb nens a Catalunya


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

lloc

Castell de Falset
Carrer de Bonaventura Pascó, s/n, 43730 Falset, Tarragona

Comarca:

Priorat
Telèfon:
977 830 434
Web:
http://www.falset.org/llocs-interes/castell-de-falset-museu-comarcal

Més informació

Horaris:
  • Horari de primavera: (de l'1 d'abril al 30 de juny) Dilluns, dijous, divendres i dissabte de 10h a 14h i de 17h a 19h. Diumenge de 10h a 14h.
  • Horari d'estiu: (de l’1 de juliol al 30 de setembre) Dilluns, dijous, divendres i dissabte: de 10h a 14h i de 17h a 20h. Diumenge: de 10h a 15h.
  • Horari d'hivern: (de l'1 d'octubre al 31 de març) Dilluns, dijous, divendres i dissabte de 10h a 14 i de 16h a 18h. Diumenge de 10h a 14h.
Descomptes en l'entrada:
  • Gratuïta: nens de 0 a 8 anys i docents
  • 2€: Jubilats, Carnet Súper3, Carnet d’estudiant, Carnet Jove, família nombrosa, grups a partir de 10 persones.
  • Visites guiades 4€, és necessari un mínim de 10 persones per grup.
------------------------------------------------------------------------------------------------------ Publicitat