EXCURSIÓ A L’ALOU DE SANT AGUSTÍ DE LLUÇANÈS AMB NENS I NENES

excursió a L'Alou amb nens

El millor itinerari per L’Alou per fer en família!

La comarca del Lluçanès amaga racons i itineraris màgics per fer en família. I un d’ells, és l’excursió a L’Alou de Sant Agustí de Lluçanès perfecte per fer amb nens i nenes. No te’l perdis! Des de Sortir amb nens t’expliquem aquest magnífic itinerari per gaudir amb tota la família. Descobreix-lo!

excursió a L'Alou amb nens

 

Excursió familiar a L’Alou de Sant Agustí de Lluçanès

Aquesta excursió per L’Alou és perfecta per fer amb els més petits de la casa gràcies al poc desnivell que acumula, de 230 m, i pels preciosos paisatges que l’envolten.

La ruta comença al petit nucli de L’Alou, amb una durada d’1,5 h i una distància de 6 km que acaba i comença al mateix punt. És una ruta de dificultat moderada, però sempre podeu anar a poc a poc i centrar-vos en gaudir del paisatge i de l’entorn natural per tal de fer-ho més còmode per als més petits.

Ara sí, comencem la nostra excursió!

Passegem per L’Alou de Sant Agustí de Lluçanès, on descobrim les petites cases rurals del període del barroc que conformen aquest nucli, un passeig únic per la història!

Continuem la nostra excursió amb nens i sortim de L’Alou per començar a recórrer un camí de sorra envoltat de natura on sempre és bona idea parar per fer un petit descans a l’ombra. Per continuar la ruta, sempre hem de seguir les indicacions de la senyalització amb una franja groga horitzontal.

excursió a L'Alou amb nens

En aquest primer tram, és on passarem el tram amb un major desnivell. Tot i això, no ens separem de camins ben senyalitzats i fàcils de fer amb nens. Després d’aquest petit tram de pujada, arribarem a l’església de Sant Genís del Pi, una construcció d’una sola nau d’origen molt antic i ubicada molt a prop del serrat de la Ventrulla.

excursió a L'Alou amb nens

A poc a poc, anem deixant l’església i baixant aquest desnivell, on passarem per una franja plena de natura, enmig de petits boscos. No oblideu fer-hi moltes fotos!

excursió a L'Alou amb nens

A continuació, la resta d’excursió per L’Alou és per un camí recte i amb petits desnivells fins a arribar a l’església de Sant Pau del Colomer, la qual pertany al poble d’Alpens. I aquest és el nostre punt de tornada!

Tornem pel mateix camí per on hem arribat a l’església de Sant Pau del Colomer fins a arribar novament al nucli de L’Alou de Sant Agustí de Lluçanès.

Si us heu quedat amb ganes de més, no us perdeu la ruta per Alpens amb nens i nenes!

 

Descobreix L’Alou i Sant Agustí de Lluçanès amb nens i nenes

L’Alou és un petit nucli urbà amb molta història i un origen curiós. Descobreix-lo!

De fet, L’Alou pertany al terme municipal de Sant Agustí de Lluçanès. El seu origen és degut al comportament humà, ja que es va anar conformant amb el pas de viatgers que anaven en direcció a Alpens i Castellar de n’Hug. Però no és fins al segle XVIII que sorgeix aquest nucli de població rural gràcies a l’activitat transhumant.

Avui dia, encara es pot comprovar aquest origen. Si us fixeu bé, tot el poble està conformat a partir d’una carretera principal!

excursió a L'Alou amb nens

I tot i que la nostra ruta no passa per Sant Agustí de Lluçanès, us recomanem que us guardeu una estoneta per descobrir aquest poble!

excursió a L'Alou amb nens

En aquest petit poble rural trobem petites cases de pagès i l’església de Sant Agustí, una construcció del preromànic on destaca el seu campanar. Tot i això, l’encant de Sant Agustí de Lluçanès el trobem en el seu entorn, envoltat de zones de pastures i ramat, bosc de pi roig i rouredes i muntanyes. Un lloc ideal per desconnectar a la natura!

 

Passeja pels voltants de L’Alou de Sant Agustí de Lluçanès

No us perdeu res de L’Alou de Sant Agustí de Lluçanès! I això inclou els seus voltants. Des d’edificis i santuaris històrics fins a paratges naturals increïbles.

El Santuari de la Mare de Déu dels Munts és un dels punts imprescindibles que no us podeu perdre. Aquesta església del segle XVII d’origen preromànic destaca pel seu retaule major amb estil neoclàssic i, a més a més, per les vistes 360º que regala.

excursió a L'Alou amb nens

De fet, molt a prop, trobem el mirador dels Munts, el mirador per excel·lència del Lluçanès! Des d’aquí podem observar gran part del Lluçanès, però també del Montseny, el Ripollès, el Pedraforca, Montserrat i fins i tot una bona part dels Pirineus.

excursió a L'Alou amb nens

I si busqueu més paratges naturals, molt a prop de L’Alou també trobareu el pantà de Sant Agustí. Aquest pantà amaga un entorn fresc i tranquil amb una gran vegetació de ribera. Un entorn perfecte per acabar el dia envoltats de natura!

excursió a L'Alou amb nens

No us oblideu de descarregar-vos l’itinerari per L’Alou AQUÍ.

Informació i imatges cedides pel Consorci del Lluçanès.