ELS JARDINS ARTIGAS, A LA POBLA DE LILLET

jardins artigas

Una obra de Gaudí a La Pobla de Lillet

Els Jardins Artigas, obra de l’arquitecte Antoni Gaudí es troben al terme municipal de la Pobla de Lillet.

Hi podem arribar en cotxe però també amb el Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat. Aquesta última és la millor opció si anem amb nens. És un espai salvatge amb abundant vegetació, plantes tropicals i brolladors d’aigües subterrànies.

El Tren ens deixa a l’entrada dels jardins. Els nens i nenes menors de 5 anys no paguen entrada.
Podeu deixar el cotxe dels petits aquí ja que les escales que hi ha al jardí, dificultarien el recorregut.

Des de la part superior ja  s’insinuen els jardins.  Baixem per l’escala que porta al nivell inferior  i girem a l’esquerra per un passeig que bordeja el riu amb baranes i jardineres de pedra.

El primer que veiem és una cascada de pedra coberta de molsa per on rellisca l’aigua.

Més endavant hi ha el pont d’arc coix que condueix fins a la glorieta i l’àliga. Seguirem recte perquè abans de pujar visitarem la font del bou, la font del lleó, la gruta, i una petita placeta- mirador des d’on podrem veure el riu Llobregat.

Els jardins estan plens de racons on podrem asseure’ns i observar tots els detalls.

jardins artigas en familia

Si tornem enrere, arribem al pont inclinat, que creua el Llobregat,  amb unes escales de gran pendent i on podrem observar dues jardineres i unes baranes de pedra que imiten la fusta però que estan fetes de ciment.

De seguida veurem l’àliga, feta amb pedra petita, que ens dóna la benvinguda i una mica més amunt  la glorieta  des d’on tindrem una vista excel·lent dels jardins.

Seguim pujant les escales, i passada la glorieta, arribem a un camí que té unes jardineres molt originals, entrelligades entre sí com si fossin dues serps. Es diu que en aquest punt abans hi havia l’entrada original als jardins.

jardins artigas excursions amb nens

A partir d’aquí seguirem el camí que ens porta al berenador on podem parar una estona per veure amb detall el Pont dels Arcs i fer-nos fotos al costat de l’home i la dona de pedra que porten un cistell sobre el cap.

Els colors predominants d’aquest jardí, a diferència del Parc Güell,  són el marró de la pedra i el verd de la vegetació.

Les pedres més habituals al jardí són la calcària, el travertí (pedra tosca d’origen calcari), còdols de riu, lloses i pissarra. Gaudí va recòrrer als materials originals de la zona per assegurar la seva conservació.

els jardins artigas

Una altra diferència és que els Jardins Artigas, al estar fets a banda i banda del Llobregat són jardins humits on l’aigua és una de les protagonistes. Gaudí  va voler respectar la natura deixant un pas per l’home i va decorar aquests jardins amb el seu estil personal i original.

🔎 Compra les entrades AQUÍ

MÉS INFORMACIÓ

Els Jardins Artigas amb nens

Jardins Artigas - Carrer del Ferrocarril, s/n (08696 La Pobla de Lillet) - Barcelona

Comarca:

Berguedà
Latitud i Longitud:
41.8321728, 1.799898
Mòbil:
687 99 85 41
E-mail:
tur.lillet@diba.cat
Web:
http://www.poblalillet.cat/turisme/oficina-de-turisme/

Més informació

Com arribar als Jardins Artigas
  • Es pot arribar amb el Tren del Ciment o en cotxe.
  • Si anem amb el Tren del Ciment hem de deixar el cotxe  al pàrquing que hi ha just un quilòmetre abans d'arribar a la Pobla de Lillet. Des d'allà creuem la carretera i es troba l'estació on podrem agafar el tren que ens portaran fins als Jardins Artigas, entre altres punts d'interès.
  • Si anem amb cotxe, agafarem la carretera  C-16 i quan arribem a Guardiola de Berguedà agafarem la carretera  B-402 en direcció a la Pobla de Lillet. Quan arribem a la Pobla de Lillet seguim la via del tren fins arribar al pàrquing dels jardins. Deixem  el cotxe i caminen uns 200 metres seguint la via fins que trobem l'entrada.

  • 🔎 Compra les entrades AQUÍ
Recomanacions
  • Deixeu els cotxets de nen petit a l'entrada ja que hi ha moltes escales al llarg de la visita.
  • Última entrada 30 minuts abans del tancament del jardí.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.