EL PANTÀ DE RIUDECANYES AL BAIX CAMP

panta de riudecanyes

Visitem el pantà de Riudecanyes amb nens!

El pantà de Riudecanyes és un destí perfecte per anar amb els nens per molts motius. Passejades per la natura, activitats aquàtiques i paisatges increïbles. Sabeu que fins i tot podem arribar a veure el mar? I podem fer moltes excursions aptes per a famílies pels seus voltants.

L’embassament com a tal va estar construït el 1907 per ordre de l’Ajuntament de Reus per tal de fer arribar aigua als seus cultius i als seus ciutadans. Tot i això, al 1919 i al 1951 es van fer diverses remodelacions per fer créixer la pressa fins a l’embassament que tenim avui dia.

Els voltants del pantà de Riudecanyes estan formats per vegetació com el pi blanc, les brolles i grans eucaliptus.

panta de riudecanyes

 

L’inici de la ruta per realitzar una bona passejada pel pantà es pot començar just al damunt de l’embassament, des d’on podem admirar el pantà de Riudecanyes a la nostra dreta i les vistes del poble i del mar Mediterrani a l’esquerra. És un lloc molt tranquil on podem anar fins i tot amb els gossos.
Just quan s’acaba el tram de l’embassament arribem a una petita carretera per on podem passejar i admirar el pantà. S’ha de vigilar, ja que passen alguns cotxes, però hi ha lloc de sobra per anar en família!

El camí és d’uns 2 quilòmetres per veure tot el pantà, i es triga menys de mitja hora, ja que el camí és planer i sense cap dificultat.

panta de riudecanyes

 

Activitats per fer amb els nens

Durant l’estiu hi ha diferents activitats aquàtiques per gaudir del pantà de Riudecanyes amb els més petits! Té petites barques amb tobogans per conèixer la zona des de dins i amb unes vistes diferents, també habiliten una tirolina gegant pels nens, i si no sempre ens queda un bon remull en família! A més a més, a la riba del pantà hi ha zones  on relaxar-nos i assecar-nos després del bany.

pantà de riudecanyes amb nens

 

El poble de Riudecanyes

El poble de Riudecanyes es troba a tan sols 12 minuts caminant des del pantà, i paga la pena! És una petita població amb molt d’encant gràcies a la seva església, el castell, els seus paisatges i també per la seva gastronomia, com l’oli i l’embotit de la terra.

panta de riudecanyes

 

➡  Consulta una de les excursions pels voltants de Riudecanyes des de L’Argentera AQUÍ

 

MÉS INFORMACIÓ

43771 Riudecanyes, Tarragona

Comarca:

Baix Camp
Web:
http://www.riudecanyes.cat/panta-de-riudecanyes/

Més informació

Més informació:
  • Les activitats aquàtiques només estan disponibles durant l'estiu
  • Hi ha una zona d'aparcament gratuït just a l'entrada de l'embassament
  • Per menjar hi ha zones de pícnic i un bar restaurant a l'entrada
  • Apte per anar-hi amb cotxets de nadó