PARC CENTRAL A SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

El parc ofereix un conjunt de serveis i beneficis als ciutadans

El Parc central compta amb 6 espais ben diferenciats: El Passeig dels Colors, el Camí de la Granja, el Passeig de la Ribera, la Bassa, l’Anella i la Plaça de l’Amfiteatre.


PUBLICITATHi ha àrees de repòs i tranquil·litat combinades amb àrees d’activitat lúdica, d’informació i formació.

L’espai principal i el més atractiu és la bassa. S’hi poden fer diferents activitats lúdiques i hi ha un espai reservat per als vaixells infantils.

La zona central de la bassa es destina a les activitats esportives i de lleure de cable-wakeboard.

També s’hi faran esdeveniments vinculats al modelisme i als esports d’aigua, competicions i demostracions nàutiques, entre elles la vela de petit format.

La Bassa disposa d’un pantalà i diverses passeres que ens permeten acostar-nos a l’aigua.

Al voltant de la bassa hi ha un circuit per a córrer o passejar que al vespre està senyalitzat amb balisses.

La pista de cros és un circuit per on circula l’itinerari a peu i la ruta saludable de la ciutat. És un Itinerari urbà d’una longitud de 3.000 metres que es realitza caminant a una intensitat moderada.

El Passeig dels colors és un passeig en la vorera del carrer de l’Onze de Setembre que s’estén des del passeig de la Florida fins al parc de la Ribera. Al Passeig dels Colors hi trobem dues zones de jocs lúdics per a nens de 0 a 6 anys i per a nens de 6 a 12 anys. Els nens menors de 6 anys hauran d’estar acompanyats quan faci ús d’un joc.

Des d’aquest punt es pot observar una vista panoràmica de tot el parc.

Just a tocar hi ha la Plaça de l’Amfiteatre. Cinc graons en forma semicircular constitueixen l’amfiteatre que pot acollir un nombre important de persones per a gaudir d’espectacles culturals de música, representacions teatrals, dansa…

Al camí de la granja hi destaquem els plàtans. És una arbreda protegida pel Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, que es va plantar als anys 1880-1890.

Al final del passeig i a mà dreta ens trobem en un recinte tancat el Correcan, espai de socialització dels gossos. La responsabilitat de mantenir les instal·lacions netes és dels usuaris.

En el passeig hi ha un carril bici segregat de la vorera que s’endinsa cap a l’Anella i porta al passeig dels Colors.

A la zona de l’Anella hi trobem un circuit d’educació viària, una zona d’aparcament de bicicletes i una pista de bàsquet. Tot això annexat a l’Aula-Observatori i a un entramat de vegetació disposada de forma circular que li confereix l’aspecte d’una anella.

Un espai per conèixer les normes bàsiques de circulació i aprendre a ser cívics ja sigui a peu o en bicicleta.

MÉS INFORMACIÓ

Parc Central

Avinguda Onze de Setembre, 20 (08130 Santa Perpètua de Mogoda)

Comarca:

Vallès Occidental
Latitud i Longitud:
41.5296047, 2.187225

Més informació

Serveis lúdics ubicats en diferents àrees
  • Jocs infantils en el Passeig dels Colors
  • Vaixells i petits velers teledirigits en l’àmbit aquàtic reduït de la Bassa
  • Cable wakeboard en l’àmbit aquàtic ampli de la Bassa
Serveis de mobilitat
  • Quatre pàrquings per a vehicles
  • Aparcabicis i pistes d’educació viària a l’Anella (un laberint per recórrer i espais per jugar).
  • El servei municipal de seguretat ciutadana imparteix classes d’educació viària en horari escolar. A la resta del temps aquestes pistes són per a bicicletes.
Itinerari en bicicleta
  • Itinerari a peu- Ruta saludable. Circuit on el seguiment dels set plafons informatius ens informa de tot allò important, curiós o divertit que trobem al parc. Coincideix amb la Ruta saludable.
Serveis d’informació i formació
  • L’Aula- Observatori. Equipament municipal per a educació ambiental i per al coneixement científic del parc. Compta amb un observatori d’aus al seu interior.
  • Panells informatius i formatius distribuïts en l’itinerari a peu pel parc. Contenen codis QR i referències als webs a consultar per a més informació.
Serveis de restauració
Correcan
  • Espai destinat als gossos.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.