PARCS ARQUEOLÒGICS DE CATALUNYA PER ANAR AMB NENS

parques arqueológicos de Catalunya

Llistat dels parcs arqueològics de Catalunya!

L’arqueologia és una assignatura pendent per a tots, és tan important que ens ensenya els nostres mateixos orígens! Per això, gaudir-la i ensenyar-li als nens i nenes és imprescindible perquè coneguin bé d’on venen. Des de Sortir amb nens us expliquem on trobareu alguns dels parcs arqueològics de Catalunya.

parcs arqueològics de Catalunya

 

Parc Arqueològic de les Mines de Gavà

Les mines de Gavà ja tenien activitat fins i tot a la prehistòria! I ho podem descobrir recorrent el seu interior, on gràcies a les seves escenografies i diferents recursos gràfics i audiovisuals podem aprendre molt sobre com es treballava la mineria.

parcs arqueològics de Catalunya

➡  Més informació sobre el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà AQUÍ
Camp de les Lloses a Osona

El Camp de les Lloses va esdevenir un museu l’any 2006, i des d’aquest moment mostra com vivia la gent que hi residia al lloc fa segles. A través de les seves restes arqueològiques ens podem arribar a imaginar el seu dia a dia i aprendre l’origen d’aquesta població.

parcs arqueològics de Catalunya

➡  Consulta tota la informació del Camp de les Lloses AQUÍ

 

Institut Català de Paleontologia a Sabadell

L’Institut Català de Paleontologia sempre ofereix activitats pels més petits i per gaudir en família alhora que s’aprèn sobre dinosaures, Homo Sapiens i sobre com era la terra abans. I fins i tot es pot visitar de nit! Una oportunitat per descobrir la nostra història d’una altra manera.

parcs arqueològics de Catalunya

➡  Consulta més informació sobre l’Institut Català de Paleontologia AQUÍ

 

Jaciment ibèric i medieval de l’Esquerda

Aquest Museu Arqueològic és un museu monogràfic dedicat a l’Esquerdà i al seu passat ibèric alhora que medieval. Al llarg de les seves restes es viatja uns 2500 anys d’història on s’hi pot explicar de tot; els seus orígens, les feines antigues, recorreguts botànics i fins i tot rutes literàries.

parcs arqueològics de Catalunya

➡  Més informació sobre el jaciment ibèric i medieval de l’Esquerda AQUÍ

 

Parc Arqueològic Cella Vinaria de Teià

Aquest parc arqueològic destaca per dedicar-hi l’espai museïtzat a una activitat concreta: la producció de vi. A les seves restes no només s’hi visiten vinyes, també es poden veure estructures originals i d’altres de recreades de les maquinàries que utilitzaven els romans per produir aquesta beguda.

parcs arqueològics de Catalunya

➡  Consulta més informació sobre el Parc Arqueològic Cella Vinaria de Teià  AQUÍ

 

Les ruïnes d’Empúries

No pot faltar Empúries! Un indret on hi van confluir un munt de cultures diferents, on en destaquen la grega, que hi va habitar primer, i la romana, que hi va construir al damunt. Així, visitem dos poblats principals; els grecs i els romans. Aprenem dues cultures que tot i ser semblants presenten moltes diferències.

parcs arqueològics de Catalunya

➡  Troba tota la informació sobre les ruïnes d’Empúries AQUÍ

 

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

El Museu Nacional Arqueològic és un altre bon exemple de museu on descobrir els nostres orígens i les antigues civilitzacions que poblaven la zona. A més a més, es troba a una ciutat plena de restes i de vestigis, pel que és una bona oportunitat d’aprendre i descobrir en viu.

parcs arqueològics de Catalunya

➡  Consulta tota la informació sobre el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona AQUÍ

 

Vilars d’Arbeca

Vilars d’Arbeca és un conjunt únic a Catalunya, ja que és un jaciment dedicat enterament a la cultura ibèrica, dels que es creu que van ser els primers pobladors de la península. Encara es conserven algunes muralles de defensa i restes dels antics habitatges.

parcs arqueològics de Catalunya

➡  Consulta tota la informació sobre Vilars d’Arbeca AQUÍ