EL CASTELL DE REQUESENS, A L’ALT EMPORDÀ

Un castell d’origen feudal

El castell de Requesens està situat en un escenari natural de gran bellesa, a la zona nord de l’Alt Empordà, molt a prop de la Jonquera, a uns set quilòmetres del petit poble de Requesens i dins del parc forestal de l’Albera.

S’arriba còmodament per una pista forestal des del poble de Cantallops.

A mig camí entre Cantallops i el castell hem de baixar del cotxe per obrir una tanca que tornarem a deixar tancada un cop hi passem.


PUBLICITATSi tenim ganes de caminar podem deixar el cotxe aquí mateix i gaudir d’una bonica i còmode passejada pel boscos de l’Albera fins arribar al castell (atenció a les vaques, que anem trobant al llarg de tot el camí).

En un revolt d’aquest caminet veure-ho el castell en la distància i en tot el seu esplendor, es una imatge sorprenent, que sembla treta d’un compte de fades…

CASTELL DE REQUESENS

Aquest castell és de l’època neomedieval i està construït a la muntanya més alta de l’Albera des d’on podien controlar les tropes enemigues.

A la part baixa del castell té les primeres defenses, les quadres on tenien les cavallerisses i també fins i tot tenia el seu propi hospital.

Quan hi entreu el que més us sorprendrà es la construcció laberíntica del seu interior, ple de passadissos, sales, cuines, habitacions, patis i corredors que apareixen quan menys tu esperes i que et fan perdre el sentit de l’orientació contínuament.

El castell no ha patit cap fet històric remarcable, cap assetjament, ni ha estat protagonista de cap guerra, però el seu aspecte es el més impactant.

Un cop visitat el castell també es pot aprofitar per fer altres excursions a indrets que ens van apareixent pel camí com son la font rovellada, el forn de rajols, el pou de glaç o la presa.


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

Castell de Requesens amb nens

Cantallops (Alt Empordà)

Comarca:

Alt Empordà
Latitud i Longitud:
42.4223224, 2.924800

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.