EXCURSIÓ A LA CASCADA DEL GERBER PEL BOSC DEL GERDAR

Excursió a la cascada del Gerber

Excursió a la cascada del Gerber amb els nens!

La cascada del Gerber és un racó amagat i poc conegut de la comarca del Pallars Sobirà. Arribar-hi és fàcil i pot convertir-se en tota una aventura per viure amb els nens i nenes més petits. Des de Sortir amb nens t’expliquem com arribar a la cascada del Gerber!

Excursió a la cascada del Gerber

 

L’excursió és circular i es pot començar des de dos punts; Des del refugi del Gerdar o bé des del pàrquing ubicat dos quilòmetres més endavant a la carretera C-28. La diferència entre un punt i un altre és de tan sols 2 km, per la qual cosa paga la pena començar des del refugi i fer la ruta sencera, de 6 km en total, sobretot si els nens/es estan habituats a la muntanya!Anant a poc a poc i gaudint del paisatge podem trigar unes 3 hores a fer la ruta, entre anada i tornada. Els primers trams són ben senzills, envoltats pel preciós bosc del Gerdar. Si anem durant l’estiu, agrairem l’ombra dels arbres i la fresqueta de l’entorn.

Excursió a la cascada del Gerber

 

Dels camins frondosos pels arbres acabarem caminant al mateix costat de les vessants de les muntanyes, amb petits prats d’herba on sempre és un bon moment per seure i gaudir de les vistes i de l’entorn.

Excursió a la cascada del Gerber

 

A menys de mitja hora d’arribar a la cascada del Gerdar trobarem que el terreny es torna pedregós. Aquest tram és de dificultat moderada i és millor fer-ho a poc a poc i si necessitem parar, endavant! Però sempre podem aprofitar aquesta oportunitat amb els nens i nenes i agafar un bastó o una branca i continuar l’excursió convertint-nos en petits exploradors.

Tot i aquest petit tram pedregós d’uns 500m, el paisatge es fa encara més increïble amb tot el verd que ens envolta.

Excursió a la cascada del Gerber

 

Quan el tram pedregós queda al darrere, veurem que seguim el curs d’un petit riu que ens dóna la pista d’on està la cascada. Podrem esquivar-lo gràcies a petits ponts i fustes que eviten que ens mullem o rellisquem pel fang. A més a més, si fa calor, no hi ha res millor que un petit bany al riu!

Excursió a la cascada del Gerber

 

Ja a la cascada, les vistes són magnífiques! Trobarem unes escales de fusta per on podrem pujar a admirar la cascada en el seu màxim esplendor. I el millor de tot és que en ser un lloc poc conegut, si no hi ha més gent al mirador, ens podrem quedar tota l’estona que vulguem. Si aguantem la petita pluja de la cascada, és clar!

Excursió a la cascada del Gerber

 

Ja pel camí de volta, passarem pel mateix recorregut que hem fet per anar-hi. I aquest cop es passarà el temps volant! Sempre podem parar al costat del riu de la Bonaigua per menjar, beure o tan sols per descansar i gaudir.

Excursió a la cascada del Gerber➡ Mira aquesta excursió per l’estany del Gerber AQUÍ