BOSCOS I PARCS INFANTILS AMB ESCULTURES

Boscos i parcs infantils amb escultures divertides per veure en família!

Els boscos, parcs i jardins no només són espais de desconnexió, natura i activitats a l’aire lliure, poden ser molt més! Fins i tot, espais on gaudir d’obres d’art, perquè arreu de Catalunya, i fins i tot a Andorra, podeu trobar boscos i parcs infantils amb escultures per a gaudir en família. Des de Sortir amb nens t’expliquem on!

Parc dels Estanys a Platja d’Aro

El parc dels Estanys a Platja d’Aro té una superfície de 150 mil m2 on es combinen espais naturals, paisatge i obres d’art! Al voltant dels seus espais i seguint el circuit del Parc dels Estanys, tindreu l’oportunitat de veure més de 250 espècies d’ocells diferents i també escultures que canvien periòdicament, així que sempre que aneu l’experiència i les vistes seran diferents! A totes les obres hi ha el significat i el nom del seu autor o autora.

boscos i parcs amb escultures

 

Parc de Torrebosca a Platja d’Aro

I encara no podeu marxar de Platja d’Aro! No sense veure el parc de Torrebosca, on també podreu gaudir d’art a l’aire lliure amb les escultures d’un drac i una rosa recreant la llegenda de Sant Jordi. És un lloc perfecte per gaudir d’aquesta festa o imaginar grans aventures, això sí! No es permet pujar-se al drac.

A banda de les escultures, també podreu gaudir de parcs infantils per a nens a partir de 2 anys.

boscos i parcs amb escultures

 

Parc de Francesc Macià a Malgrat de Mar

I si parlem d’escultures per viure aventures amb els nens i nenes, heu de visitar el parc de Francesc Macià! Tot un espectacle per a la vista i per al gust amb les seves escultures gegants de dolços i sabates. Però aneu amb compte! No es poden menjar.

boscos i parcs amb escultures

 

Parc de la Ciutadella a Barcelona

La Ciutadella és un dels parcs més bonics de la ciutat de Barcelona i de Catalunya. Però més enllà de les seves fonts, camins i el seu llac, també hi ha moltes escultures per descobrir! Com el mamut gegant, les figures que envolten la font, un llangardaix o la primera escultura dedicada a una dona, la pintora Pepita Teixidó.

boscos i parcs amb escultures
Escultures curioses a Barcelona

Sí, sabem que no és ben bé un parc, però si parlem d’escultures… La ciutat de Barcelona en té un munt per explorar! Alguns són ben coneguts, com el gat de Botero a la rambla del Raval o el drac o llangardaix del Parc Güell, però d’altres no ho són tant! Com l’escultura gegant dels Mistos, al parc de la Vall d’Hebró, o la girafa coqueta, ubicada a la Rambla Catalunya amb Diagonal. Les escultures curioses de Barcelona paguen la pena per fer un gran recorregut!

boscos i parcs amb escultures

 

Parc a Cassà de la Selva

A Cassà de la Selva trobareu un parc on a més a més de natura i esbarjo a l’aire lliure, també hi ha una gran mostra de cultura i art contemporani! Amb més de 200 escultures d’artistes actuals, amb diferents significats i símbols, però preciosos per a veure i gaudir de l’art i de l’entorn.

boscos i parcs amb escultures

 

Parc de la Riella a Agramunt

El parc de la Riella, al costat del riu Sió, combina la natura amb la varietat de flora i fauna que li proporciona el riu, amb les obres del poeta Guillem Viladot. A través d’aquest parc en forma de vuit, trobareu grans escultures de Jaume Figuera que recreen part dels seus textos. I no us oblideu de recórrer la selecció d’espècies naturals autòctones.

boscos i parcs amb escultures

 

Bosc Encantat de Gurb

I no només hi ha parcs amb grans escultures, també hi ha boscos! I alguns d’ells tan especials com el bosc encantat de Gurb, el qual amaga grans figures de fusta d’animals com el faisà, el drac de Komodo o dracs. Però també té moltes altres figures! Nans, temples romans, bruixes… Animeu-vos a descobrir-les totes!

boscos i parcs amb escultures

 

Bosc de les Escultures de Joan Carolà

Si visiteu Celrà, heu de visitar el bosc de les escultures de Joan Carolà! Un indret enmig del bosc amb les escultures de l’artista Joan Carolà, que a més es troben molt fàcilment pel camí. Aquestes representen diferents figures simbòliques o fantàstiques, com les sirenes, però també instruments, cares piràmides… Tot s’hi val! I si una cosa tenen d’especial, és que aconsegueixen mimetitzar-se entre el bosc gràcies als seus colors i materials.

boscos i parcs amb escultures

 

Bosc Encantat Òrrius

I passem d’un bosc encantat a un altre, en aquest cas parlem del bosc encantat d’Òrrius, al terme municipal de la Roca del Vallès. Passant per un camí de sorra i algunes escales fetes amb fusta, a només 900 metres de l’inici de la ruta començareu a veure les escultures tallades en pedra que fan d’aquest lloc un indret encantat. Elefants, tortugues, indis, un moai… A veure quants en veieu!

boscos i parcs amb escultures

 

Jardins de Juberri

Marxem de Catalunya, però no molt lluny! Perquè a Andorra també us esperen alguns jardins i parcs molt especials. El primer d’ells els jardins de Juberri! Aquest està a Sant Julià de Lòria i és d’accés gratuït. Va ser creat per una família resident del municipi l’any 2005 amb escultures de dinosaures i molts animals. Si voleu veure més… Us deixem el nostre Tiktok!

boscos i parcs amb escultures

 

Tamarros a Andorra

I atenció, perquè aquestes escultures no es troben a un sol parc o jardí, es troben per tota Andorra! I es tracta dels Tamarros, uns petits éssers entremaliats molt difícils de trobar i d’agafar. Viatgen molt ràpid i el seu objectiu és recollir la brutícia i protegir la bellesa de la natura. Per Andorra hi ha un total de set! El Nilo, a Canillo; l’Enko, a Encamp; el Dino, a Ordino; la Massa, a la Massana; l’Andy, a Andorra la Vella; la Lau, a Sant Julià de Lòria; i el Caldes, a Escaldes Engordany. Els trobareu tots?

boscos i parcs amb escultures

 

I si us heu quedat amb ganes de més, no us perdeu cap parc o jardí per anar amb els vostres fills i filles!