EL PARC USART, A SANT FELIU DE CODINES

El mirador de la Vall de Riells

El Parc Usart es troba a poc més d’un quilòmetre de Sant Feliu de Codines, en direcció a Sant Miquel del Fai.

És un punt de partida de moltes excursions, un mirador excepcional de la Vall de Riells i un espai on jugar amb els nens, anar en bicicleta, passejar, fer un pícnic o fer córrer el gos.


PUBLICITATDes de Sant Feliu de Codines i en direcció a Sant Miquel del Fai agafem la carretera BV-1485.

Poc després del quilòmetre 1, a mà dreta ja veurem l’entrada al Parc. Podem deixar el cotxe, just davant la porta ja que hi ha una petita explanada o bé deixar-lo a Sant Feliu de Codines i fer una passejada fins arribar-hi.

A l’entrada veurem una pedra amb un cartell que porta el nom del parc i un passeig amb jocs infantils a banda i banda, on els més petits podran jugar i passar-ho bé.

Des de la torre podrem fer fotos a la Vall de Riells i veure els racons que amaga el parc.

Hi ha bancs per descansar, relaxar-se, per asseure’s a veure les vistes des del mirador i també hi trobarem taules aïllades amb bancs on podrem fer una mossegada.

Aquest parc sorprèn perquè no es troba dins la població de Sant Feliu de Codines, però és molt bonic, i es pot passar una estona divertida, gaudir del paisatge i si tenim gossos ens podem endinsar amb ells pel bosc i fer que corrin una bona estona.

Els joves arriben al parc amb bicicleta i fan rutes pels diferents espais. Hi ha unes escales que porten a un bosc de pins, i a un petit mirador amb un banc i a l’entrada hi ha una font per omplir les cantimplores si convé.

El Parc Usart rep el seu nom del seu fundador: Nicolau Usart i Furriol, que a principis del s. XX va ser qui va crear el parc.

Abans d’entrar al Parc hi ha un camí que surt a mà esquerra. Si el seguim a peu podrem veure una vista magnífica de la Vall de Tenes i un salt d’aigua de 15 metres d’alçada fins arribar a Sant Miquel del Fai. El camí no és molt aconsellable si anem amb nens petits ja que és massa llarg. Hi ha pujades i moments en què el camí gairebé no es veu, o llocs on hi ha el perill de relliscar. A més us recomanem que porteu pantaló llarg.

En cotxe podem aprofitar per anar fins a Sant Miquel del Fai.  Seguim la carretera BV-1485 uns cinc quilòmetres  i arribarem a l’entrada del recinte. Des de la carretera podrem veure unes vistes panoràmiques increïblement boniques del Vallès i la Vall de Riells.

MÉS INFORMACIÓ

Par Usart

Sant Feliu de Codines

Comarca:

Vallès Oriental
Latitud i Longitud:
41.6934380, 2.177080

Més informació

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.