SORTIDETES PER FER AMB NENS PETITS A CATALUNYA

Excursions per fer amb nens petits!

Si voleu fer una sortideta a la natura i els vostres nens són petits, des de Sortir amb nens us donem idees per fer sortidetes amb els nens més petits de la casa perquè no es cansin i els resulti una activitat divertida.

Amb aquestes sortidetes volem que els infants tinguin el seu primer contacte amb la natura amb una sortideta que els deixarà un bon record.

A Sortir amb nens t’expliquem sortides senzilles sense dificultat i adaptades pels cotxets de bebè. Agafem les motxilles?


 

El bosc encantat de Gurb

Passejada tranquil·la al bosc màgic d’Osona.

Bosque encantado de gurb

Recorregut planer i no massa llarg  on els nens petits descubriran diferents animals i escultures de fusta.

Al llarg de l’excursió hi ha rètols de fusta que ens indiquen el nom de les plantes i dels arbres que ens anirem trobant.

Mira com arribar-hi ➡ AQUÍ
 

 

El pantà de Vallvidrera

Hi ha un camí circular que dóna tota la volta i que permet fer una passejada tranquil·la. És un espai per passejar amb família i una oportunitat per descobrir els habitants del pantà:  l’anomenada granota verda, la reineta i els gripauets etc… i descobrir la fauna i flora que l’envolten.

Mira com arribar-hi ➡ AQUÍ

 

L’espai natural protegit dels Gallecs al Vallès Oriental

S’ha descrit la zona de Gallecs com un oasi enmig del Vallès. S’hi poden fer excursions tot l’any i observar com va variant el paisatge i com canvien els colors en funció de l’estació. Hi ha diferents passejades circulars de poc desnivell que enllacen els principals punts d’interès i equipaments.

Mira com arribar a l’espai natural dels Gallecs ➡ AQUÍ

 

L’estany del Remolar i la Maresma de les Filipines

L’Espai Natural ofereix 2 itineraris senyalitzats per recórrer la Maresma de les Filipines. Els dos camins finalitzen el recorregut en uns aguaits des dels quals podrem observar gran quantitat d’espècies d’ocells: ànecs collverds, cames llargues, perdius de mar, martinets blancs, fotges, polles d’aigua, bernats pescaires…

Remolar Filipines - Espais Naturals del Delta del Llobregat

Consulta més informació sobre l’Estany del Remolar i la Maresma de les Filipines ➡ AQUÍ

 

El naixement del riu Llobregat a Castellar de n’Hug

Situat a 1.300 metres d’altitud trobem el naixement del riu Llobregat. Es tracta d’un espectacle natural d’aigua i natura, que ofereix un ventall de diferents tonalitats del verd de la vegetació i una aigua cristal·lina i neta.

río llobr

Troba més informació sobre les fonts del Llobregat ➡ AQUÍ

 

La Séquia de Balsareny a Manresa

La Séquia de Balsareny recorre quatre poblacions; Manresa, Sant Fruitós del Bages, Sallent i Sant Pedor. A més a més, és un recorregut tant natural com històric, ja que és una de les obres d’enginyeria més importants de l’Edat Mitjana al Bages.

Troba tota la informació sobre la Séquia de Balsareny ➡ AQUÍ

 

Estany d’Ivars i Vila-Sana al Pla d’Urgell

L’estany d’Ivars i Vila-sana és una llacuna d’aigua dolça i té una superfície d’aigua de 126 ha, el més gran de l’interior de Catalunya. La fauna de l’espai és un dels seus patrimonis principals amb espècies de gran interès, sobretot pel que fa als ocells.

Troba més informació sobre l’Estany d’Ivars ➡ AQUÍ

 

El pantà de Riudecanyes al Baix Camp

El pantà de Riudecanyes és un destí perfecte per anar amb els nens per molts motius. Passejades per la natura, activitats aquàtiques i paisatges increïbles. Sabeu que fins i tot podem arribar a veure el mar? I podem fer moltes excursions aptes per a famílies pels seus voltants, formats per vegetació com el pi blanc, les brolles i grans eucaliptus.

pantano de Riudecanyes

Troba més informació sobre el pantà de Riudecanyes ➡ AQUÍ

 

La ruta del Trencapinyes al Berguedà

La ruta del Trencapinyes es troba al Parc Natural del Cadí-Moixeró que transcorre per una pineda de pi negre a banda i banda del camí. És una excursió per descobrir el paisatge i sobretot per conèixer el Trencapinyes, un ocellet petit però molt fort que s’alimenta de pinyes.

rutatrencapinyes 3

Troba tota la informació sobre la ruta del Trencapinyes ➡ AQUÍ

 

La Via Nicolau al Berguedà

Els nens es divertiran passant per diferents túnels i per la passarel·la del Nicolau, un pont penjant de 35 metres.

VIA NICOLAU

En el camí també hi trobareu el mirador de la Vall del Bastareny des d’on us podreu relaxar amb les meravelloses vistes que ens ofereix.

Mira com arribar-hi ➡ AQUÍ

 

Salt d’aigua a la Vall d’Aran

Si aneu fins a la Vall d’Aran, no us podeu perdre el salt d’aigua Sauth Deth Pish. Es troba en un bonic espai que us deixarà imrpessionats. Hem de fer una passejada curta per veure els 2 salts d’aigua (de 20 i 5 metres). Creuem un pont de fusta i en 5 minuts arribem als fantàstics salts d’aigua.

Troba com arribar al salt d’aigua de la Vall d’Aran ➡ AQUÍ

 

El llac de Graugés al Berguedà

Al llac de Graugés podreu relaxar-nos enmig de la tranquil·litat de l’indret i contemplar els antics arbres que s’emmirallen sobre l’aigua. Totes les estacions són bones per visitar-lo ja que paga la pena veure el cromatisme dels arbres com va variant.

lago de grauges

Consulta tota la informació sobre el llac de Graugés ➡ AQUÍ

 

El pantà de Moià al Moianès

El pantà de Moià es troba molt a prop de Moià i és un espai molt agradable per fer una petita passejada. Podem fer una passejada circular amb els nens ja que hi ha un camí de terra que ens permet vorejar el pantà. És un espai per gaudir de la natura i de les imatges que ens ofereix des de diferents punts de vista.

Consulta com arribar al pantà de Moià ➡ AQUÍ

 

L’Estany de Puigcerdà i el parc Schierbeck

La construcció de l’estany de Puigcerdà es remunta al segle XIII. El seu origen podia haver estat una zona de molleres o un petit embassament natural. El primer escrit que l’esmenta data del 2 de desembre de 1262. El parc Schierbeck, que trobem al costat del llac, va ser creat a finals del segle XIX per iniciativa del cònsol de Dinamarca, German Schierbeck, de qui pren el nom.

Consulta més informació sobre l’estany de Puigcerdà ➡ AQUÍ

 

La Bassa d’Arres a la Vall d’Aran

La Bassa d’Arres es troba a a 1.560 metres d’altitud i s’hi pot arribar en cotxe.

L’espai compta amb unes graelles, una font i unes taules on podrem fer un pícnic gaudint de les vistes del petit estany.

mines victoria

Des d’aquest punt poden alguna passejada, donar la volta a la bassa i si és estiu podrem observar els capgrossos que es converteixen en petites granotetes.

Mira com arribar-hi ➡ AQUÍ

 

L’arborètrum a Lleida

El Jardí botànic de Lleida.

Espai únic de gairebé 7 hectàrees de terreny, on trobareu una completa col·lecció de plantes vives de més de mig miler d’espècies d’arbres i arbusts.

I podreu apadrinar un arbre!

Mira com arribar-hi ➡ AQUÍ
Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.