ESPAIS NATURALS DE CATALUNYA

espacios naturales de catalunya

Tots els espais naturals de Catalunya per visitar amb nens

Catalunya té tot un conjunt d’espais naturals amb una diversitat increïble de fauna i flora. Però, a més a més, aquests indrets són un lloc perfecte per poder passar una bona estona en família per conèixer els valors naturals i tota la biodiversitat de la terra. Molts d’aquests espais naturals de Catalunya compten amb rutes ben senyalitzades i tot l’equipament necessari per a facilitar aquesta estada en plena muntanya.
Passejar pels espais naturals de Catalunya és conèixer més sobre el nostre patrimoni cultural, arquitectònic i històric. Des de Sortir amb nen us hem preparat un llistat amb tots aquests indrets.

espais naturals de catalunya

 

Espais naturals a la província de Barcelona

 

Espais Naturals del Delta del Llobregat

El conjunt d’Espais Naturals del Delta de Llobregat està format per una extensió de 93km2 que va des de la zona del Garraf fins a Montjuïc, cap a Sant Andreu de la Barca al nord. És un espai que ha anat creixent amb el pas dels anys fins a esdevenir una zona humida i plena d’aigües subterrànies que doten la zona d’una varietat de fauna i flora increïbles, a més d’uns paisatges preciosos. I passejar per allà pot ser un pla molt bo per fer en família, ja que dins del parc natural hi ha la possibilitat de reservar visites guiades i fer altres activitats pensades per a grans i petits.

espais naturals de catalunya

➡  Consulta més informació sobre els espais naturals del Delta del Llobregat AQUÍ

 

Espai Natural de les Guilleries-Savassona

L’Espai Natural de les Guilleries-Savassona és una barreja entre natura i història. La zona està formada per boscos centreeuropeus i mediterranis, i per cingleres de roca nua. Però a més a més hi destaca el seu patrimoni històric gràcies a les activitats tradicionals que encara hi perduren i al famós embassament que va inundar el poble de Sant Romà de Sau.

espais naturals de catalunya

➡  Troba més informació sobre el Pantà de Sau AQUÍ

 

Espai Natural de Sant Miquel del Fai

⚠️  Actualment tancat al públic ⚠️ L’Espai Natural de Sant Miquel del Fai està conformada per aigua que brolla de les pedres, coves, formacions rocoses, estanys, història, jocs i tallers. I a més a més, els seus salts d’aigua són increïbles i ens deixen bocabadats. Actualment es troba tancat per reformes.

espais naturals de catalunya

➡  Troba més informació sobre Sant Miquel del Fai AQUÍ

 

Espai Natural Protegit de Montesquiu

A l’Espai Natural Protegit de Montesquiu hi destaca principalment el Parc del Castell de Montesquiu, on a banda d’haver-hi grans esplanades verdes i petites zones que connecten amb la natura, hi ha aquest castell que és un símbol de la història. Per passar el dia en família es poden fer rutes tant per l’espai natural de Montesquiu com accedir al castell per conèixer una mica més a fons aquesta estructura construïda per Guifre I El Pilós.

espais naturals de catalunya

➡  Consulta més informació sobre el Castell de Montesquiu AQUÍ

 

Parc de Collserola

El Parc de Collserola és un dels emblemes de Barcelona, ja que de fet la bordeja. Caminar pels camins d’aquest parc ens permet veure la ciutat des d’una perspectiva diferent i a més amb unes vistes increïbles d’aquesta. Però no només és això, ja que Collserola és un gran pulmó verd amb moltíssima diversitat. Per això, passar el dia per aquest parc, sigui amb una bona passejada o amb bici, és descobrir i aprendre sempre sobre la natura. Un pla perfecte per passar un dia diferent i a prop de la ciutat.

espais naturals de catalunya

➡  Troba més informació sobre el Passeig de les Aigües de Collserola AQUÍ

 

Parc del Garraf

El Parc del Garraf ocupa una extensió de gairebé 12.984 hectàrees entre les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf. Hi destaca principalment la seva roca calcària, que és el que dota a la zona d’un paisatge rocós i àrid però alhora molt bonic. Pel parc es poden fer rutes ben senyalitzades on trobem matolls densos i on creix el Margalló, l’única palmera autòctona d’Europa.

espais naturals de catalunya

➡  Consulta tota la informació sobre el Parc del Garraf AQUÍ

 

Parc Natural del Massís de Pedraforca

El Parc Natural del Massís de Pedraforca és un lloc perfecte per perdre’s per la muntanya i fer passejades envoltades de natura. Hi ha rutes de diverses dificultats i moltes d’elles són aptes per a fer en família amb nens petits. A més a més, al llarg de tot el parc hi ha espais on es pot gaudir de la muntanya amb comoditats, com les zones de pícnic i esbarjo per a nens. I fins i tot, pels voltants, hi té un petit parc d’aventures!

espais naturals de catalunya

➡  Troba més informació sobre Pedraforca Parc Aventura AQUÍ

 

Parc Natural del Montnegre-Corredor

El Parc Natural del Montnegre-Corredor està situat a la serralada Litoral Catalana entre les comarques del Maresme i del Vallès Oriental, i té una extensió de 15.010 ha. Està format per dos conjunts muntanyosos: el Corredor i el Montnegre. Al llarg del parc hi ha diverses zones d’interès històric i cultural com els dòlmens, les esglésies i les masies, a part de la diversitat de fauna i flora que té.

espais naturals de catalunya

➡  Consulta més informació sobre els Rucs del Corredor AQUÍ

 

Parc Natural del Montseny

El Parc Natural del Montseny és reserva de la biosfera i ofereix uns paisatges increïbles per fer una llarga passejada i conèixer tots els seus racons. A més, compta amb infinitats de rutes aptes per a tota la família per fer tant a peu com en bicicleta. Al parc també hi ha una sèrie d’equipaments per tal de facilitar l’estada del visitant i que sigui compatible amb la preservació del medi ambient.

espais naturals de catalunya

➡  Troba més informació del Parc Natural del Montseny AQUÍ

 

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

El Parc Natural de la Muntanya de Montserrat és, potser, un dels emblemes de tota Catalunya. L’estranya i curiosa forma de la seva serralada sempre deixa bocabadat a qualsevol. Per aquest parc es poden fer rutes de diferents dificultats, moltes d’elles aptes per a fer en família. I a més a més, sempre hi ha temps per visitar el monestir de Montserrat o viatjar d’una manera diferent amb el seu tren cremallera o bé el seu telefèric.

espais naturals de catalunya

➡  Consulta més informació de l’excursió amb nens per la Muntanya de Montserrat AQUÍ

 

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt està format principalment per cingles i canals. Els cingles i monòlits són de conglomerat rogenc i això dota a la zona d’un paisatge amb contrastos gràcies al vermell de les roques i al verd d’arbres com pinedes i alzinars. Es poden realitzar rutes a peu, una d’elles ens porta al monestir de Sant Llorenç del Munt i al cim de la Mola, l’indret més conegut i emblemàtic d’aquesta zona.

espais naturals de catalunya

➡  Troba més informació de l’excursió a La Mola AQUÍ

 

Parc de la Serralada Litoral

El Parc de la Serralada Litoral està format per unes 7.500 hectàrees i comprèn l’Espai d’Interès Natural i la Conreria- Sant Mateu-Céllecs, a la serralada Litoral o de Marina, entre el riu Besòs. Passejar pel parc és conèixer diversitat d’espècies i d’hàbitats. A més, també té altres punts d’interès cultural com restes del Neolític, ermites i castells, com el seu famós Castell de Burriac.

espais naturals de catalunya

➡  Troba tota la informació sobre el Castell de Burriac, al Parc de la Serralada Litoral AQUÍ
Espais naturals a la província de Tarragona

Parc Natural del Delta de l’Ebre

El Parc Natural del Delta de l’Ebre té una extensió de 320 km2 on conviuen platges, rius, bosc de ribera, llacunes, illes fluvials, entre d’altres, a més a més d’una fauna extraordinària on destaquen els seus famosos flamencs roses. Tot aquest espai està ple de camins enmig d’arrossals on es poden fer moltes excursions i rutes tant a peu, bici o en vaixell.

espais naturals de catalunya

➡  Consulta més informació sobre la ruta en vaixell per la desembocadura de l’Ebre AQUÍ

 

Parc Natural dels Ports

El Parc Natural dels Ports està dividit entre les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. És un paisatge típic de muntanya on hi destaquen la presència de la cabra hispànica, valls amb alzinars, i boscos de pi silvestre entre altres singularitats. A més a més, aquest parc natural no deixa de ser un bon massís de muntanya per on practicar escalada o fer barranquisme és una aventura assegurada.

espais naturals de catalunya

➡  Consulta més informació sobre els estrets d’Arnes AQUÍ

 

Parc Natural de la Serra del Montsant

Aquest parc natural es troba a la comarca tarragonina del Priorat. El Parc Natural de la Serra del Montsant és especial per la seva altura, tret que fa que totes les passejades pel seu interior siguin sinònim de gaudir d’unes vistes increïbles. Però a més a més té un gran patrimoni natural, pel seu relleu de cingles, barrancs i congostos, i també hi destaca el patrimoni cultural amb pobles com Siurana.

espais naturals de catalunya

➡  Consulta més informació sobre l’embassament de Siurana AQUÍ
Espais naturals a la província de Girona

Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà és un dels parcs més coneguts i emblemàtics de tota Catalunya. I no és per menys, ja que té una diversitat de fauna i flora increïble. De fet, els aiguamolls d’aquesta zona ocupaven antigament una extensió enorme que dominava la badia de Roses i la badia del baix Ter. Al llarg de tota la zona del parc s’han habilitat diferents zones com àrees de pícnic, cartells d’informació, aules de natura i molts camins aptes per fer rutes en bicicleta.

espais naturals de catalunya

➡  Troba més informació sobre els aiguamolls de l’Empordà AQUÍ

 

Parc Natural del Cap de Creus

El Parc Natural del Cap de Creus és el primer parc marítim terrestre de tota Catalunya. De fet, és el darrer contrafort dels Pirineus i alhora format per una costa plena de penya-segats on s’amaguen petites cales i platges precioses. Aquest espai tan especial fa que es pugui gaudir de múltiples activitats al seu interior. Des de banys en platges salvatges fins a rutes en bicicleta per antigues vies ramaderes.

espais naturals de catalunya

➡  Consulta informació sobre el tren turístic de Roses per conèixer el Cap de Creus AQUÍ

Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Aquest parc natural es va crear l’any 2010 per tal d’unificar els tres espais naturals: Montgrí, Illes Medes i Baix Ter. Tot aquest espai natural està al mig de la Costa Brava i constitueix un punt de diversitat biològica, natural i històrica. De fet, les Illes Medes ja eren un punt important per als pirates, que segurament amagaven els seus tresors en aquest conjunt d’illes. D’altra banda, hi ha per fer quasi de tot! Des d’anar en bicicleta, banyar-se en tota mena de cales fins a viatjar en vaixell i veure animals marins.

espais naturals de catalunya

➡  Troba més informació sobre les Illes Medes AQUÍ

 

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa és interessant tant des del punt de vista geològic com des del punt de vista històric. Els seus paisatges són increïbles gràcies als volcans, ja inactius, que conformen aquest parc natural. Però, a més a més, també hi destaquen els antics nuclis medievals que avui dia han originat petits poblets preciosos amb molta història.

espais naturals de catalunya

➡  Troba més informació sobre el volcà Montsacopa AQUÍ
Espais naturals a la província de Lleida

Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El Parc Natural d’Aigüestortes es troba al bell mig dels Pirineus, i de fet és un dels pocs que gaudeix d’aquesta ubicació i dels paisatges que el conformen gràcies a això. Aquest espai natural és la millor representació de tota la fauna i flora que es troba als Pirineus, i a més a més compta amb un dels llacs més importants de la zona: l’Estany de Sant Maurici. Hi ha diverses opcions per conèixer el parc: rutes en bicicleta, a peu, visites guiades, itineraris més llargs, i fins i tot rutes per rius a través de caiacs o ràfting.

espais naturals de catalunya

➡  Consulta més informació sobre l’Estany de Sant Maurici AQUÍ

 

Parc Natural de l’Alt Pirineu

El Parc Natural de l’Alt Pirineu és un dels altres llocs privilegiats ubicats a la zona dels Pirineus catalans. Té múltiples estanys, rius, boscos de coníferes i moltíssima varietat de fauna. A més, també ofereix múltiples possibilitats tant a adults com a nens amb visites guiades, esports a plena natura, poblets preciosos i activitats culturals.

espais naturals de catalunya

➡  Troba més informació sobre les rutes per fer a l’Alt Pirineu AQUÍ

 

Parc Natural de Cadí-Moixeró

El Parc Natural de Cadí-Moixeró no només es troba a Lleida, sinó que està ubicat entre les províncies de Lleida, Girona i Barcelona, pel que la seva extensió és molt gran. Els seus paisatges sovint semblen extrets dels Alps suïssos, i ho tenim molt a prop! A més, també hi té una gran varietat d’activitats per fer en família amb tota mena d’ofertes: culturals, per la natura, esportives, etcètera.

espais naturals de catalunya

➡  Consulta més informació sobre les excursions a l’Alt Urgell dins del parc AQUÍ