VOLCÀ DE SANTA MARGARIDA

Un dels 40 volcans del Parc Natural de la zona Volcànica de la Garrotxa

El volcà de Santa Margarida es troba al municipi de Santa Pau (Garrotxa) i és un dels volcans més emblemàtics de la zona juntament amb el Croscat i Rocanegra.


PUBLICITATPer arribar fins el cràter cal fer-ho caminant. Primer haurem de fer una passejada fins adalt. El camí fa pujada però es pot fer amb nens sense problema. Si ha plogut es millor no agafar el cotxets dels infants perquè el camí queda enfangat.

Va entrar en erupció fa 11.000 anys. Es troba a 700 metres d’altitud i  la seva extensa boca, que avui és un prat, té un 2.000 metres de perímetre. Al mig del pla, hi ha l’església de Santa Margarida, d’origen romànic, que dóna nom al volcà. Quan arribem adalt la vista és increíble… I pensar que aquest prat va ser, fa anys, la boca d’un volcà en erupció.

És un bon espai per reposar forces i fer una mossegada. Els nens podran córrer i jugar al seu aire i fins i tot es pot fer una migdiada.

I després fem el camí a l’inversa, primer una pujadeta i després ja serà tot de baixada.

MÉS INFORMACIÓ

Volcà de Santa Margarida

Carretera GI-524, d'Olot a Santa Pau (La Garrotxa)

Comarca:

Garrotxa
Latitud i Longitud:
42.1420632, 2.544004

Més informació

Com arribar-hi
Agafeu la carretera GI-524 que va d'Olot fins a Santa Pau. Trobareu el volcà senyalitzat i una esplanada on deixar el cotxe. Llegeix també SANTA PAU LA FAGEDA D'EN JORDÀ fageda d'en jorda LA FAGEDA, IOGURTS NATURALS BESALÚ CASTELLFOLLIT DE LA ROCA VOLCÀ DE MONTSACOPA

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.