EL PONT DEL DIABLE, A TARRAGONA

Viu el Pont del Diable en família

Tots els primers dissabtes de cada mes.

A través de diferents dinàmiques i jocs de descoberta, petits i grans podreu gaudir de la natura, el patrimoni i la història.

Trobeu on s’amaga el diable de la llegenda de l’aqüeducte romà de les Ferreres i conegueu la seva versió de la història.

Es tracta d’una activitat pensada per fer en família per tal de fer descoberta del parc d’una manera divertida i senzilla amb activitats pendades per fer conjuntament per grans i petits.

No importa si sou grans, petits, si heu vingut moltes vegades o si no heu vingut mai al Pont del Diable. La visita us sorprendrà i farà que veieu elements de l’entorn en els que potser no us fixaríeu i que sentiu la presència dels romans més propera que mai.

Inicialment, es fa una passejada pels racons dels jardins romàntics, creats per sorprendre amb els detalls amagats entre els parterres i els camins sinuosos.

L’olfacte és el sentit que ens ajudarà a conèixer algunes plantes que s’utilitzen per crear un ambient agradable, acollidor i sempre verd, ja que un joc molt senzillet us farà afinar el nas per tal de trobar el nom de la plantes aromàtiques i misterioses que omplen els jardins.

També es podrà descobrir un element del jardí romàntic que no és tant vegetal com animal i que, tot i estar a la vista de tots els visitants, només dóna a conèixer la seva verdadera forma als més bons observadors.

De camí cap a l’aqüeducte romà, farem una parada per descobrir alguns dels animals que habiten aquest Parc Ecohistòric i que, com que no sempre són fàcils de veure, ens deixen el seu rastre per tal de que en puguem deduir la seva existència.

Els visitants es converteixen de nou en exploradors en busca de proves que delatin el pas de mamífers, ocells i insectes.

Arribant al Pont del Diable, s’explica d’una forma molt original i participativa, la llegenda que narra el motiu pel qual l’aqüeducte rep aquest nom. L’aqüedcute de les Ferreres té uns 217 metres de llarg, una alçada màxima de 27 i quasi 2 metres de gruix.

A més, també es dóna a conèixer d’on s’agafava l’aigua, el recorregut que feia fins arribar a Tàrraco i per què la utilitzaven.

I un cop explicada la història de l’aqüeducte i la importància que a aquest se li fes un bon manteniment, es fa un joc on tothom ha de procurar no mullar-se per culpa de les fugues d’aigua del pont representat per tots els participants.

A continuació, pels peus del pont, es fa un joc per descobrir la vegetació mediterrània del voltant, que és tan pròpia dels nostres boscos, però que moltes vegades passa desapercebuda perquè no la coneixem.

Finalment, es decora d’una forma molt creativa, mitjançant elements propis de l’entorn, una làmina del Pont del Diable, que els participants es poden endur cap a casa.

Durada de l’activitat: 2 hores

Inscripció obligatòria (places limitades) als telèfons: 635 633 871 / 692 675 824

Lloc de trobada: Portalada entrada

 

 

MÉS INFORMACIÓ

Pont del Diable

Tarragona

Comarca:

Tarragonès
Latitud i Longitud:
41.1461120, 1.243835
Telèfon:
977342069
Mòbil:
635638871
E-mail:
visites@pontdeldiabletarragona.com
Web:
http://www.pontdeldiabletarragona.com/?#

Més informació

Al Parc Ecohistòric del Pont del diable de Tarragona hi ha l'Aqüeducte de les Ferreres (patrimoni de la UNESCO). #ViuelPontdelDiable

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.