EXCURSIÓ AL CAMÍ DEL REC A LA SELVA DEL CAMP

Camí del Rec a la Selva del Camp

Excursió familiar al Camí del Rec a la Selva del Camp!

Al Baix Camp trobem una ruta increïble i alhora una mica desconeguda. Una excursió que ens ports per la història de l’aigua de la Selva del Camp. Estem parlant del Camí del Rec! Un camí que va ser construït per tal de portar l’aigua que naixia de les fonts fins a aquest municipi. Ja en aquell moment va ser pensat com a un camí transitable, ja que cada any, al juliol, els habitants de la Selva del Camp feien una excursió popular per aquest sender. Avui dia encara continua sent un racó màgic on s’observa el pas de l’aigua tot i la sequera. Des de Sortir amb nens us mostrem tota l’excursió al Camí del Rec de la Selva del Camp!

 

Abans de començar, cal dir que no es tracta d’una ruta circular, raó per la qual és una bona opció per a les famílies amb nens i nenes de totes les edats perquè en qualsevol moment podeu tornar enrere. Això sí! Paga la pena acabar la ruta i no perdre’s la zona dels ponts de fusta. La ruta sencera són uns 8 km d’anada i tornada. Us animeu? Doncs va, que comencem!

L’inici de la ruta és al Molí del Rovellat, a una rotonda entre l’avinguda Martin Luther King, on podeu deixar el cotxe, i el carrer dels Molins. En aquesta rotonda, el cartell ja ens indica que hem de seguir pel camí de l’esquerra. Passem per un camí estret per on passen alguns cotxes i entre algunes cases fins a arribar a una petita pista de sorra a mà dreta.

Camí del Rec a la Selva del Camp

Agafem aquesta pista i continuem tot recte! Hem de seguir en tot moment les senyalitzacions amb franges verdes i blanques, ja que durant aquest camí també conflueixen altres rutes.
El primer tram és tot recte, passant per algunes masies i camps de conreu. Però un cop que travessem el primer pont, situat al costat d’una edificació ja en ruïnes, el paisatge canvia i a poc a poc comença a tornar-se més ombrívol, salvatge, i bonic!

Camí del Rec a la Selva del Camp

En un moment determinat, veurem que el camí surt a un camí de sorra més ample. Continuem baixant per unes escales, seguint sempre els senyals blancs i verdes i les tanques de fusta.

Camí del Rec a la Selva del Camp

A partir d’aquest punt, veiem la primera passarel·la de fusta! I tot i que no es veu gairebé aigua a causa de la sequera, és un espai increïble on només se senten els ocells i un murmuri de fons.

Camí del Rec a la Selva del Camp

Avancem per una petita pujada i continuem pel camí, on arribem a una petita zona de descans amb taules de pícnic, perfecta per a gaudir de les vistes amb un magnífic pont de pedra (prohibit passar-hi!) i amb la natura de fons.

Camí del Rec a la Selva del Camp

Continuem el nostre camí, i després de seguir pel camí fent una mica de zig-zag i seguint les tanques de fusta, arribem a un petit tram al costat de la carretera. No us desanimeu! Encara queda la part més bonica.

Camí del Rec a la Selva del Camp

Passem per una zona on un cartell ja ens indica que ens trobem a un bosc de ribera. Ens envolten les canyes i un ambient ben fresc i humit. Si voleu, podeu descansar en uns bancs de fusta sota l’ombra dels arbres.

Camí del Rec a la Selva del Camp

I una mica més endavant, hem arribat a les passarel·les de fusta! Aneu amb compte en aquest punt, sobretot si aneu amb nens i nenes molt petits, i agafeu-vos bé a les baranes.

Camí del Rec a la Selva del Camp

Passem per tres passarel·les i baixem unes escales pronunciades de l’última per endinsar-nos en el final del Camí del Rec de la Selva del Camp.

Aquest últim tram passa per una zona ombrívola fins a arribar a una pista pavimentada. En aquest punt, continuem pel sender a mà dreta i seguim molt de prop per la riera, sempre seguint les senyals i les tanques de fusta. El camí ens porta per un camp d’avellaners on, poc després, trobem ja el punt final de la nostra ruta.

Camí del Rec a la Selva del Camp

Ara, toca tornar pel mateix camí per on hem vingut, però amb uns paisatges tan meravellosos, no importa gaire repetir cent cops més aquest camí!

 

Si us ha agradat aquesta ruta, us recomanem l’excursió a la Font de la Llúdriga! Una ruta curta, fàcil de fer amb nens i nenes i on també l’aigua és la protagonista.

excursio a la font de la llúdriga amb nens

 

MÉS INFORMACIÓ

Comarca:

Baix Camp

Més informació