SORTIM EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L’ÀREA METROPLITANA

Sortim amb nens i nenes per la metròpolis de Barcelona? Fem-ho amb bicicleta!

La idea de sortir amb bicicleta és molt millor del que us penseu, ens ajuda a moure’ns d’una forma ràpida, però el més important és que aporta molts beneficis, ja siguin saludables i per a divertir-se.

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

 

 

Per què heu d’utilitzar la bicicleta pels municipis de l’àrea metropolitana

En primer lloc, utilitzar la bici en família, ajuda a fer esport d’una forma senzilla, divertida i sense cap dificultat per a ells/es, ja que poden anar per la ciutat de forma segura, sobretot pels carrils habilitats per a les bicicletes. No teniu excusa! Podeu circular sense perill  amb els nens i nenes i gaudir d’un dia en família.

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

Circular en bicicleta, és molt saludable, perquè no només millorareu l’estat físic, sinó el mental. Sortir amb bici, permet poder desconnectar, simplement pedalejant.

Us imagineu un cap de setmana per a vosaltres en bicicleta per algun dels municipis de l’àrea metropolitana? Us ho passareu d’allò més bé!

Però, no és necessari que sortiu els caps de setmana només, emprar la bici diàriament o 3 cops per setmana, també us ajudarà.
Recordeu que fer esport de forma diària, és de les pràctiques més sanes que podeu realitzar. Amb 30 minuts al dia, en teniu prou!

 

Coneixeu més beneficis de la bicicleta

No us hem convençut? No hi ha problema. Us expliquem molts beneficis que us ajudaran a sortir amb moltes ganes!

 

No hi ha perill

Diversos municipis de l’àrea metropolitana compten amb Bicivia, que com sabreu, es tracta de tota la xarxa de carrils per a bicicletes que ha creat l’AMB.

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

Actualment, es disposa de gairebé 400 km d’infraestructures perquè pedalegeu  i us traslladeu amb tranquil·litat i seguretat.

 

Recordeu també, que els municipis comencen a tenir el límit màxim de velocitat a 30 km/h. Això permetrà que l’ús de la bicicleta sigui major.

 

Voleu conèixer una mica més de Bicivia?

Com ja sabeu, es tracta de la xarxa de 414 km per a que tu i els petits de la cas pugueu recórrer les dues xarxes que disposa. La bàsica i la secundària.

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

Però el més interessant ve ara! Aquesta xarxa té 9 grans eixos  per a pedalar (4 verticals i 5 horitzontals).

Els verticals tenen de bo que es distribueixen seguint el riu Llobregat i del Besòs. En canvi, els horitzontals passen per gran part de la costa i alguna zona del Vallès.

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

Però no t’ho perdis, que tenim més beneficis de Bicivia!

  • Disposa d’una xarxa continua
  • La seva xarxa és directa amb camins molt rectes
  • La llum és clau per les xarxes i es troba de forma notable amb zones molt clares
  • Té senyalització pròpia
  • Prioritza carrils per calçada

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

Et sembla poc? Impossible!

 

No contamineu

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

Altres beneficis que comporta fer ús de la bicicleta pels municipis de l’àrea metropolitana, és que no contamineu. Ajudeu a què el medi ambient es mantingui net i sense les emissions contaminants.
A què espereu per sortir junts/es?

 

Tots i totes podeu anar amb bicicleta

Com sabeu, no hi ha edat per anar amb bicicleta, tant els petits/es com dels adults i les persones grans podeu sortir sense problema. I, a més a més, quan abans aprenguin els més petits/es a anar amb bicicleta, millor, per començar a fer rutes i sortides i a desplaçar-vos entre municipis.

 

Descobrireu nous llocs

Si us moveu per alguns dels municipis de l’àrea metropolitana, descobrireu nous espais i paisatges que segurament desconeixíeu o llocs de la ciutat que mai havíeu observat gràcies a la bicicleta.

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

Animeu-vos a sortir amb bicicleta pels municipis de l’àrea metropolitana! No us heu de preocupar per on aparqueu  la bicicleta, ja que compteu amb Bicibox.

Bicibox, l’aparcament més segur per les vostres bicis.

 

No sabeu a quins municipis anar-hi? Begues, Cornellà, Ripollet, sant Joan d’Espí o Gavà, són alguns exemples de molts altres municipis on podràs gaudir de Bicibox.
D’aquesta manera podreu gaudir d’un dia ple d’aventures i quan vulgueu podreu deixar la bici ben segura en aquelles estacions.

 

Què és exactament Bicibox

Doncs bé, com ja saps podreu aparcar la bicicleta d’una forma molt segura. Aquest servei, el podreu trobar en més de 20 poblacions de l’àrea de Barcelona. Així que no espereu més i aprofiteu les 180 estacions que compten amb 2.300 places! Podreu anar tots els/les que vulgueu.

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

Aquestes estacions estan pensades perquè pugueu sortir amb la seguretat que podreu deixar la bici en llocs segurs. D’aquesta forma us animarem al fet que sortiu més amb aquests tipus de transports.

A més a més, és molt senzill fer-se usuari, només heu de crear un usuari i donar-vos d’alta amb les dades de la bicicleta. Quan ho hagueu fet, rebreu la targeta Bicibox i podreu aparcar la bici a qualsevol dels mòduls dels diferents territoris.
Animeu-vos a recórrer gran part dels municipis. Ara ja sabeu què fer els caps de setmana

 

Estalviareu

Ja sabeu que últimament els preus del gasoil i la benzina estan força alts. Per tant, quina millor manera d’estalviar a l’hora de transportar-vos que anar amb bicicleta? Tot són avantatges!

 

¿Coneixíeu l’AMBici?

Si encara no coneixeu l’AMBici, esteu de sort perquè us ho explicarem encantats. Es tracta del nou servei de bicicleta elèctrica que es troba en l’àmbit de l’àrea metropolitana.

Començarà aviat enguany en forma de prova i durant l’any 2023, s’estendrà per grans territoris.

Esperem que us agradi!

El més interessant és que podreu utilitzar bicis elèctriques i les podreu aparcar en qualsevol de les 236 estacions repartides pels municipis de l’àrea metropolitana com per exemple, Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Sant Joan Despí… I molts territoris més!

I, us estareu preguntant… Quin preu tindrà utilitzar aquest servei? Menys del que us penseu. Haureu de pagar 25 € anuals. I tindreu 30 minuts gratuïts i, a partir d’allà, cada mitja hora per només 0,50 €.

 

Recordeu que podeu utilitzar altres transports

Sabem que la bicicleta us agrada molt, però també disposeu de molts altres transports públics que permetran mantenir l’aire net.

 

Descobriu el Bicibus

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

Segurament estareu pensant en un autobús on podreu pujar la bicicleta, oi? Doncs us equivoqueu. És molt millor que això.

Es tracta d’un grup de nens/es que planifiquen una ruta per anar a l’escola. És una iniciativa increïble i que comença a néixer ara.

No us preocupeu perquè els nens i nenes sempre van acompanyats/des d’una persona adulta que controla que tot funcioni sobre rodes.

 

Aneu amb bicicleta per altres llocs de la zona

Per acabar, volem mostrar-vos algunes idees de rutes perquè sortiu quan vulgueu i pugueu gaudir de la millor forma possible.

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

 

Visiteu Montjuïc

Heu anat mai amb bici fins allà? La zona és preciosa i més fàcil del que us penseu per anar amb la bicicleta.

Des d’allà podreu observar la ciutat, des d’un punt de vista molt més alt i recórrer tots els seus bonics camins.

 

Aneu al parc del Besòs

Si a casa heu començat recentment a anar amb bicicleta o els petits de la casa són encara principiants, aquest camí està fet pres vosaltres.

És molt senzill i podreu passar-ho bé amb paisatge que us acompanyarà i que es troba vora el riu.

EN BICICLETA PELS MUNICIPIS DE L'ÀREA METROPLITANA

 

Ara ja sabeu com fer ús de la bici pels municipis de l’àrea metropolitana!
Us toca a vosaltres treure les bicicletes de casa i posar-vos en marxa!

 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.