QUÈ FER A LA VALL D’ARAN AMB NENS

Escapada amb nens als Pirineus

Consulta totes les activitats per fer a la Vall d’Aran amb nens!

La Vall d’Aran és un dels indrets amb més natura de tota Catalunya. Està dins dels Pirineus i, per això, la major part de les seves activitats són excursions, rutes i paisatges on gaudir de la flora i la fauna de la zona. Sabeu que hi té la concentració més gran de llacs de tots els Pirineus? I que s’hi pot visitar una mina? Es poden fer moltíssimes activitats a la Vall d’Aran amb nens!

vall d'aran amb nens

 

Llacs i cascades per visitar a la Vall d’Aran amb nens

Llacs del circ de Colomèrs

Aquests set llacs de Colomèrs són una de les excursions imprescindibles i més boniques per fer a la Vall d’Aran amb nens, de fet és la concentració més gran de llacs de tot el Pirineu! Cadascun d’ells té alguna cosa d’especial: les seves vistes, la fauna i la flora, la seva petita història, els ponts i camps per on passem… Són rutes ben senyalitzades i aptes pels més petits.

vall d'aran amb nens

➡  Troba més informació sobre la ruta dels set llacs de Colomèrs AQUÍ

 

Sauth d’Aigües Tortes

El Salt d’Aigües Tortes és una visita perfecta per fer amb els més petits: refrescant i molt bonica. A més a més, es pot enllaçar amb l’excursió dels set llacs de Colomèrs. Així també vivim una aventura per la muntanya i veiem tots els seus animalets.

vall d'aran amb nens

➡  Consulta tota la informació del Sauth d’Aigües Tortes AQUÍ

 

Sauth Deth Pish

Durant l’excursió a aquest salt d’aigua sembla que estiguem a Escòcia! Un paisatge increïble, molt verd… i aigua! Des del gran Pla des Artiguetes s’hi arriba en uns 5 minuts, i veiem els dos salts d’aigua, de 5 i 20 metres. A més a més, també hi podem sentir l’aigua a la cara! Accedint, per un camí amb força pujada, al lloc de naixement del salt.

vall d'aran amb nens

➡  Mira tota la informació sobre els salts d’aigua AQUÍ


PUBLICITATLlacs de Bacivèr

Des del Pla de Beret es pot iniciar una excursió increïble pels més petits. Tot i que hi ha pujades fortes, tot paga la pena per veure els paisatges d’alta muntanya que envolten els llacs de Bacivèr i Rosari. Sobretot per les vistes del Tuc de Bacivèr just davant dels llacs.

vall d'aran amb nens

➡  Troba tota la informació dels llacs de Bacivèr AQUÍ

 

Cascada de Molières

A la Vall d’Aran també hi ha cascades! I molt grans, a més. El camí fins a la cascada de Molières és d’uns 8 quilòmetres, però com que passa per boscos amb vistes molt boniques es farà curt, sobretot pels nens. La cascada és increïble! I s’alimenta de les aigües del desglaç del Tuc de Molières, a 3010 metres d’alçada.

vall d'aran amb nens

➡  Consulta més informació de l’excursió a la cascada de Molières AQUÍ

 

La Bassa d’Oles

A la Bassa d’Oles s’hi arriba des dels pobles de Gausac, Es Bòrdes i Aubert, i s’ha de creuar el bosc de Varicauba durant uns 8 quilòmetres amb cotxe, tot i que també es pot fer un petit tomb pel bosc i visitar-ho. A la Bassa d’Oles hi ha unes vistes magnífiques, i per donar-li tota la volta hem de caminar una mitja hora. A més a més, també podem fer un pícnic i passar-hi tot el dia en família.

vall d'aran amb nens

➡  Troba més informació de l’excursió a la Bassa d’Oles AQUÍ

 

La Bassa d’Arres

La Bassa d’Arres es troba a 1.560 metres d’altitud, pel que les vistes són increïbles, igual que tots els seus voltants i la seva fauna i flora, com els capgrossos i les petites granotes que hi viuen. Es poden fer llargues passejades i fins i tot pícnics.

vall d'aran amb nens

➡  Troba més informació sobre la Bassa d’Arres AQUÍ

 

Ulls de Joèu a Bossòst

Aquest salt d’aigua és increïble per la quantitat d’aigua que  porta i per la seva força. De fet, són les aigües de la glacera de l’Aneto després de recórrer més de 4 quilòmetres subterranis. A més a més, també hi ha diverses rutes per la zona per fer amb els petits.

vall d'aran amb nens

➡  Troba tota la informació dels Ulls de Joèu AQUÍ


PUBLICITATEsports per fer a la Vall d’Aran amb nens

Les estacions d’esquí

Baqueira Beret és l’estació d’esquí de la comarca de la Vall d’Aran amb 108 quilòmetres d’extensió dividits en 69 pistes. Allà, és clar, es practica molt d’esquí ja sigui per grans, petits, o fins i tot per a tota la família. I si és estiu també s’hi pot anar per gaudir de les vistes i pujar al seu telecadira.

vall d'aran amb nens

➡  Troba més informació sobre les estacions d’esquí a Catalunya AQUÍ

 

Ràfting

I què diueu del ràfting? L’esport perfecte per la família durant l’estiu. Ens ho passem bé, gaudim de les vistes, fem esport, i vivim una gran aventura amb els nens! No hi ha cap perill, ja que si hi ha nens a les petites embarcacions els monitors ho tenen en compte i van amb cura en tot moment.

vall d'aran amb nens

 

Desplaçar-se per les muntanyes de la Vall d’Aran amb nens

El telecadira Blanhiblar

I com hem dit, Baqueira Beret també es pot gaudir durant l’estiu amb el seu telecadira. Es poden comprar les entrades allà mateix, i ja només cal que ens enamorem de les vistes que s’hi veuen des d’adalt! És totalment segur pels més petits, i tot i que al principi potser els fa una mica de por, segur que després són els que millor s’ho passen. Una vegada dalt la muntanya, es poden fer diverses rutes.

vall d'aran amb nens

➡  Consulta més informació sobre el telecadira AQUÍ

 

Fauna i flora de la Vall d’Aran

Aran Park a Bòssots

A Aran Park es visiten els animals en el seu propi ecosistema i en semi llibertat, pel que podem aprendre molt de com viuen en realitat. El parc té una extensió de 16 hectàrees i tot el seu recorregut està ben senyalitzat. Tot i això, hem de tenir els ulls ben oberts per no perdre de vista cap animal!

vall d'aran amb nens

➡  Mira tota la informació d’Aran Park AQUÍ

 

Pobles amb encant de la Vall d’Aran

Naut Aran i el santuari romànic de Montgarri

Al Naut Aran, un municipi situat al vessant sud de les Muntanyes d’Es Bandolèrs, s’hi troba el santuari romànic de Montgarri. L’edifici actual va ser reformat al segle XVI, però el santuari com a tal ja estava des dels anys 1117 o 1119. A més a més de conèixer cultura amb els petits, també gaudim d’un entorn privilegiat amb el riu Noguera Pallaresa passant just pel davant.

vall d'aran amb nens

➡  Mira tota la informació del santuari de Montgarri AQUÍ

 

Vielha

Vielha és la capital de la Vall d’Aran, i tot i que es un dels municipis més grans, no deixa de tenir aquest encant de poblet de muntanya. Té un munt d’esglésies i santuaris per visitar i està envoltada per muntanyes, així que té unes vistes magnífiques. A més a més, també hi ha moltes activitats per fer amb els nens, com la seva pista de gel, que està oberta durant tot l’any.

vall d'aran amb nens

➡  Troba més informació sobre la pista de gel de Vielha AQUÍ

 

Llocs per aprendre a la Vall d’Aran amb nens

Mines Victòria

El recorregut per les mines Victòria ens ensenya com vivien els miners que, des de principis del segle XX, eren els encarregats d’extreure zinc i plom. La visita dura unes 2 hores i fa un desnivell d’uns 360 metres. Primer es passeja pels seus voltants, on vivien els miners, i després es passa a l’interior de la mina per visitar galeries, passadissos i la Sala de Màquines. Una aventura sota terra i una oportunitat d’aprendre més!

vall d'aran amb nens

➡  Consulta tota la informació sobre les mines Victòria AQUÍ


PUBLICITAT