CAMÍ DE RONDA DE SALOU

Des de les platges fins al far pel Camí de Ronda de Salou

Els camins de ronda han esdevingut una de les millors maneres per conèixer el litoral d’una població, i el Camí de Ronda de Salou no n’és una excepció. Antigament va ser el camí que recorrien habitants i pescadors per protegir la costa, però ara serveix com a recorregut que mostra la part més bonica d’aquesta localitat i que alhora uneix les dues parts principals del poble: el nucli i Cap Salou.


PUBLICITATEl camí és de dificultat baixa, tot i que hi ha trams amb escales i petites roques, pel que no és aconsellable fer el Camí de Ronda amb cotxets de nadons. Són 6,5 quilòmetres que es divideixen en dues parts: des de Pilons fins a Replanells està el Camí de Ronda com a tal, i des de Replanells fins al far està el camí natural, que tot i no haver estat habilitat sí que és apte per fer la passejada sencera. Hi anem?

 

Dels Pilons a Replanells

La ruta comença a la zona dels Pilons, just on s’acaba la zona de restaurants per donar pas a la natura que envolta el Camí de Ronda.

Una mica més endavant trobem el pont de fusta des d’on passegem quasi per sobre del mar. I a més a més, també passegem per un tros d’història, ja que just al costat es troben les restes que han quedat del Llatzaret, un antic castell construït el 1829 on es deixaven les mercaderies i les persones que arribaven a Salou.

 

Si continuem, trobarem la Platja dels Capellans, on els pins i la platja queden molt ben integrats i es poden veure les postes de sol amb un color ben vermell del cel. A més a més, sempre és bona idea banyar-se!

 

Pujant unes escales arribem a la Punta del Po-Roig, on les escales ens condueixen a una zona on admirar tot el mar. També hi ha búnquers que han quedat com a record de la Guerra Civil, tot i que ara s’han convertit en petits punts on pujar a fer-se una foto amb el mar de fons.

Després només queda un petit passeig per la Platja Llarga, i arribarem a la zona de Replanells.

 

De Replanells fins al Far

A partir d’aquest punt haurem de passar per camins immersos en les roques del mar. Tot i això, són totalment aptes per fer amb nens.

Travessant les roques de les platges arribem a la zona de Cap Salou, on sempre es poden trobar petites zones de descans enmig del no-res. I no només això! Perquè si mirem amb atenció, podrem veure petites coves a prop de les roques que, segons les històries, utilitzaven els pirates per guardar els seus tresors.

 

Més endavant trobem la Punta del Cavall, la zona de Salou que més treu el cap al mar. Des d’aquí les postes de sol són increïbles, i en dies de molt sol es pot veure clarament el Delta de l’Ebre.

Continuant amb el camí també està la Cala Crancs, una petita cala on podem gaudir d’un bon bany amb ones considerables per assegurar la diversió dels nens.

 

Cap al tram final d’aquest Camí de Ronda trobem un petit parc, just al damunt de Cala Crancs, que recentment ha estat remodelat. El que abans va ser una casa de luxe, ara és un mirador, un parc i una zona d’observació d’aus.

Una mica més endavant, poc després de passar aquest mirador, tornem a trobar un camí condicionat per arribar fins al far, el punt final d’un recorregut ple de natura, històries i zones perfectes per a un remull.

 ➡  Mira altres camins de Ronda per fer amb nens a Catalunya AQUÍ


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

Més informació

Fitxa tècnica
  • Durada: 6,5 km
  • Dificultat: baixa
  • Apta per fer en família
  • Observacions: no apte per fer-ho amb cotxet de nadó. Hi ha trams amb roques i escales.