EL PASSEIG DE LES AIGÜES, A COLLSEROLA

PASSEIG DE LES AIGÜES

 Una carretera serpentejant als peus de Collserola

En bicicleta o a peu, el passeig de les aigües ens ofereix les millors panoràmiques de Barcelona des de diferents punts de vista.


PUBLICITATÉs com una gran balconada des d’on podem jugar a descobrir els monuments més emblemàtics o els edificis de la ciutat.

Es tracta d’una pista que fa aproximadament 20 quilòmetres.

L’itinerari comença al pla de les maduixeres, a Barcelona, però també el podem iniciar i acabar a l’altre extrem, a la Plaça Mireia, a Esplugues del Llobregat.

Si comenceu a la Plaça Mireia cal tenir en compte que hi ha una forta pujada fins arribar al mirador dels Xiprers i que es pot fer dificil si aneu amb nens molt petits.

Al mirador hi ha una font i és un bon espai per recuperar-se de la pujada i per gaudir d’unes bones vistes del Baix Llobregat.

És una pista que combina trams de terra amb pedres petites i trams asfaltats. Passa pel barri de la Font del Món, sota el barri de Vallvidrera, molt a pop de la Torre de Comunicacions de Collserola i l’església del Tibidabo, i compta amb petites zones per descansar.

PASSEIG DE LES AIGÜES amb nens

Hi ha una opció molt còmoda per arribar fins el Passeig de les Aigües: amb el funicular de Vallvidrera.

Cal agafar primer els ferrocarrils catalans i baixar a Peu del Funicular. Des d’aquí agafarem el funicular i baixarem a la parada de la Carretera de les Aigües. Podrem circular cap a la dreta o cap a l’esquerre segons ens convingui, ja que les vistes son igual de boniques en els dos sentits.

Des del mes d’Agost de l’any 2008, la Carretera de les Aigües és més segura pels ciclistes i vianants. S’ha col·locat una passera que travessa la carretera de Sarrià a Vallvidrera.

És un camí molt accessible i planer. Caldrà que porteu crema solar a l’estiu ja que hi ha poques ombres i uns entrepans per si us ve de gust fer un pícnic amb els ulls posat a la ciutat…o a la muntanya!

MÉS INFORMACIÓ

La Carretera de les Aigües amb nens

Carretera de les Aigües (Barcelona)

Comarca:

Baix Llobregat Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.4024450, 2.105646

Més informació

Normes per a ciclistes

  • Està prohibit fer curses o practicar el ciclisme de competició.
  • La velocitat està limitada als 20 quilòmetres per hora.
  • Al Parc es pot anar en bicicleta només per camins o pistes de tres o més metres d'amplada i per les rutes senyalitzades.
  • No es permet circular en bicicleta pels corriols, rieres, camps a través ni per camins que tinguin menys de tres metres d'amplada.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.