VISITA GUIADA A LA COLÒNIA RUSIÑOL, A MANLLEU


Visita guiada

Cada primer diumenge de mes a les 11 hores

La colònia es troba situada a les afores de Manlleu, a tocar del riu Ter.

Gràcies a un important procés de restauració s’ha pogut recuperar un dels espais més significatius del patrimoni industrial català.

Entre els quals destaca l’antiga torre de l’amo (el Cau Faluga) i els seus jardins.

Durant la visita s’explica l’evolució històrica de la colònia tot fent referència a multitud d’aspectes, de caire econòmic, polític o social que n’han caracteritzat la seva evolució.

Òbviament es destaca una de les característiques més singulars de la colònia: el fet de pertànyer a la família Rusiñol, i durant molt de temps amb Santiago Rusiñol al capdavant.

El Museu del Ter, en tant que museu obert al territori, també gestiona la visita a la colònia de Borgonyà a Sant Vicenç de Torelló i a espais naturals com els meandres i illes de Gambires i Gallifa a les Masies de Voltregà i el torrent i pantà de Garet a Lluçà.

La visita a la colònia inclou: Passeig pels jardins, entrada al Cau Faluga, visita a la fàbrica de filatura (on entre d’altres veurem part de la maquinària, la turbina encara en funcionament, el netejareixes i l’espai dels manyans). També es visita el pis del director i s’explica altres elements, alguns d’ells desapareguts, com la casa dels encarregats, les antigues quadres i magatzems, les cases dels obrers, la cooperativa, l’escola, la cantina, les hortes i l’església.

Durada de 2 hores.

El punt de trobada serà a l’entrada de la colònia (ctra. BV-4608 Km.21)

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Colonia Rusiñol

Museu del Ter - Can Sanglas

Passeig del Ter, s/n

08560 Manlleu (Osona)

Comarca:

Osona
Latitud i Longitud:
41.999104, 2.289881
Telèfon:
93 851 51 76
E-mail:
mit@mitmanlleu.org

Com Arribar-hi

Més informació

Com arribar-hi

Carretera C-17 (Barcelona-Puigcerdà)

Eix Transversal C-25 (Girona- Lleida)

Tren RENFE (Línia Barcelona-Puigcerdà)

Línia d'autobusos Barcelona - Vic - Manlleu