PASSEJADA AMB NENS PETITS PEL TORRENT DE COLOBRERS A SABADELL

De passarel·la en passarel·la

Inici de la ruta:

• Restaurant Can Pagès (Si arribeu aviat podreu aparcar a l’inici de la ruta. Hi ha pocs espais i si arribeu tard pot ser que no hi hagi lloc).

• També podeu deixar el cotxe al c/Jonqueres, davant el pont que travessa el riu Ripoll.

 

Si aparqueu Can Pagès (antic restaurant, ara tancat), l’inici de la ruta us quedarà a mà dreta. Ja està ben indicat i només us caldrà seguir el camí.

Si aparqueu al c/ Jonqueres, haureu de crear el pont i tombar a l’esquerre, i després a la dreta hi ha una petita pujada fins a arribar a Can Pagès.

 

Torrent de Colobrers

 

El Torrent de Colobrers es troba al Parc Fluvial del riu Ripoll. És una excursió molt bonica i també molt coneguda i és per aquest motiu que sempre trobareu gent, excepte si sou molt matiners!

És una de les excursions més conegudes de Sabadell i una de les preferides dels més petits per la quantitat de passarel·les que van creuant el torrent.

Una vegada hem començat l’excursió, de seguida trobarem la primera de les passarel·les de fusta.

Torrent de Colobrers

 

L’excursió va paral·lela al torrent i ens permet passejar per un caminet entre una abundant vegetació. És una zona molt humida i amb moltes ombres.

 

Torrent de Colobrers

 

Després de travessar les passarel·les trobarem a mà esquerra, la Font de la Tosca o Degotalls. És un raconet màgic que té un encant especial, ple de molsa i falgueres que sempre està verd. L’aigua brolla per diverses cavitats i regalima per la paret de roca i és bonic escoltar com cau l’aigua. També hi trobareu una petita cova!

 

Torrent de Colobrers

 

El torrent de Colobrers se’l coneix també per torrent de Can Moragues, torrent de Can Pagès i torrent de la Tosca. Nosaltres li hem posat el nom de la ruta de les passarel·les!

 

Torrent de Colobrers

 

L’aigua ens acompanya al llarg del camí i podem veure algun salt d’aigua!

 

 

Des de Sortir amb nens no recomanem anar amb cotxet de bebè, ja que hi ha alguns trams d’escales fetes amb troncs.

 

Torrent de Colobrers

 

Encara avancem per més passarel·les i arribem fins al que s’anomena la Foradada. És com una cova que es va fer per desviar el curs del riu. En funció de l’època de l’any és possible que la veiem amb un salt d’aigua, però nosaltres no en vam trobar. No es pot accedir a la zona de la Foradada perquè hi ha perill d’esfondrament. Però des de la part inferior i des de la part superior podrem fer boniques fotos familiars.

 

Torrent de Colobrers

Quan arribem a la part superior de la Foradada el camí es fa molt ampla i crea com nua plaça natural on podem aturar-nos a menjar alguna cosa, jugar a algun joc i descansar.

A partir d’aquí el camí continua i podeu arribar fins a  la Font de Can Moragues.

 

Torrent de Colobrers

 

La tornada la farem per on hem vingut. Gaudint del rierol, la vegetació i les passarel·les!

 

A Sabadell, no us perdeu el Parc de Catalunya!

 
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.