ACTIVITATS PER FER AMB NENS A RUPIT I PRUIT

Què fer amb els nens a Rupit i Pruit

Rupit i Pruit són duess petites poblacions ubicades al centre de la zona de Collsacabra, tot i que totes dues acaben formant un sol municipi. En un primer lloc tenim Rupit, el nucli central, i a pocs quilòmetres de distància Pruit, la zona de masies on encara és molt comú treballar amb la terra i el bestiar.


PUBLICITATVisitar aquesta població amb els nens pot ser molt interessant i divertit perquè a més a més, hi ha activitats i rutes pensades per a les famílies!

El Pont Penjat

El Pont Penjat és un dels atractius principals de Rupit i Pruit. Va ser construït l’any 1945 per poder passar la riera que creua tota la zona de Rupit. Passejar-hi és increïble per les vistes que s’hi veuen, i també perquè es mou i el petit passeig es converteix en tota una aventura!

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rupit i Pruit

 

Nucli de Rupit

Al nucli de Rupit hi trobem un munt de llocs i activitats per a fer i conèixer amb els més petits les tradicions dels pobles de Catalunya. Podem començar per la plaça Major i Can Sallent, on està ubicat l’Ajuntament i des d’on es poden veure unes vistes precioses de l’ermita de Santa Magdalena. A més, també crida l’atenció la finestra d’estil gòtic de Can Sallent.

Aquí hi està el castell, passant per la plaça dels Cavallers, que va ser l’origen de la construcció del municipi. I tot i que actualment només hi queden unes poques restes i no es pot visitar, és interessant visitar aquest trosset d’història. I per continuar aprenent podem anar a una antiga ferreria que va continuar exercint com a tal fins fa pocs anys i que fins i tot està reproduïda al Poble Espanyol de Barcelona.

Dos altres punts imprescindibles són el carrer del Fossar, on antigament hi havia un cementiri i on ara es pot gaudir de l’arquitectura de Rupit, i la zona dels Molins, on fa anys se situaven 12 molins i on ara només en queda un: el molí fariner construït al segle XVII i que va continuar funcionant fins a l’any 1962.

I la millor manera de conèixer tot això amb els nens és seguint una visita guiada a través d’uns fulletons, ‘Descobreix Rupit en família’, pensada per als més petits de casa, perquè aprenguin i es diverteixin al mateix temps!

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rupit i Pruit

 

Masies de Pruit

A Pruit encara es pot veure aquell passat rural i no tan llunyà que caracteritzava molts dels pobles de Catalunya. Aquí, els habitants encara treballen la terra amb el bestiar i moltes vegades es poden veure els animals passejant i pasturant entre els arbres.

A més, per la zona de Pruit també podem visitar l’església de Sant Andreu de Pruit, presidint el petit nucli de masies a una alçada de 950 metres.

Rutes pels voltants

Rupit i Pruit també són sinònims de natura! Pel voltant hi ha algunes rutes que es poden fer en família, i nosaltres us recomanem la que porta al Salt de Sallent. Són uns 7 quilòmetres de recorregut, tot i que és millor prendre-s’ho amb calma i que els nens i que no es cansin. Això si! Si aneu amb un cotxet de nadó, us avisem que hi ha alguns punts on s’ha de pujar per zones rocoses i zones on el camí es fa més estret.

La ruta és circular, comença a la sortida de Rupit i acaba al mateix punt, passant pel Salt de Sallent com a punt principal i on és possible banyar-se una mica per tornar a agafar el ritme. És important portar molta aigua i bon calçat, ja que algunes zones poden tenir una mica de fang si ha plogut o també per pujar aquestes zones amb roques.

Des d’aquesta ruta també es pot veure L’Agullola amb unes vistes increïbles.

➡ Mira què fer al jaciment ibèric i medieval de L’Esquerda a Roda de Ter AQUÍ


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

lloc

Rupit i Pruit
08569, Barcelona

Comarca:

Osona
Latitud i Longitud:
42.028522, 2.461088
Telèfon:
938 522 003
Web:
http://www.rupitpruit.cat/

Més informació

  • El poble disposa d'aparcament municipal i d'una zona de pícnic a l'entrada