MONESTIR BUDISTA DEL GARRAF, AL PARC NATURAL DEL GARRAF

Sakya Tashi Ling: budisme tibetà al bell mig del Parc Natural del Garraf

Sabíeu que al cor del Garraf s’hi troba un petit tros del Tibet? El Monestir Budista del Garraf!

Realment és com si haguéssim fet un viatge a terres molt llunyanes, sense sortir de casa.


PUBLICITATSakya Tashi Ling és un monestir budista, instal.lat en el palau modernista de Plana Novella del 1890, al mig del Parc Natural del Garraf.

Es tracta del primer monestir budista de Catalunya.

El Monestir Budista del Garraf és un espai en el que podem aprendre a desenvolupar el nostre potencial de felicitat amb un mètode d’eficàcia provada durant 2550 anys.

de la mà d’una comunitat de monjos i monges a càrrec de tasques adreçades al benefici de la societat.

L’oferta cultural i espiritual, alhora que el seu entorn natural, fan que el Monestir esdevingui un magnífic patrimoni de la humanitat i un lloc de peregrinatge com a exemple viu de pau i harmonia.

monestir budista

La Comunitat Monjos Budistes Sakya tashi Ling, es va contruir l’any 1985 i es va establir com a Monestir l’any 1996, sent la seva primera seu el Palau Novella, ubicat al bell mig del Parc Natural del Garraf, al municipi d’Olivella (Barcelona).


PUBLICITATUn dia al Monestir Budista del Garraf

La millor manera d’endinsar-nos al Monestir és a través de la visita al museu, el qual ens aproxima als valors de la filosofia budista, els seus orígens i història. Es tracta d’una manera amable de començar l’estància en el recinte monàstic.

És la manera ideal de trencar el gel, ja que el recorregut permet conèixer la història de la comunitat i algun dels seus integrants.

Recomanem a qui vulgui conèixer el cor del monestir la visita a L’Estupa, el monument budista per excel·lència ja que simbolitza la ment Búdica.

També es fan activitatsa mida per a grups concertats.

Per tal d’aprofitar al màxim el dia podeu combinar activitats culturals amb d’altres de desenvolupament personal i introspecció.

Podeu fer tallers, relaxacions, assistir a conferències sobre meditació i fns i tot dinar o sopar al refectori, menjador de la comunitat.

D’aquesta manera degustarem junts el menú, viurem la benedicció dels aliments recitada pels membres de la Comunitat i exercitarem el ser  conscients d’un altre moment més de la nostra vida quotidiana percebent la importància biològica de menjar i la humana de compartir, de gaudir.

Horaris:

De dimarts a diumenge, de 10 a 18:30  hores

Podeu combinar la visita al Monestir amb l’assistència a les oracions que es realitzen en el Tsogkhang, sala de rituals, on les pregàries són obertes a tots els visitants que hi vulguin assistir.

Activitats

Visites al Palau

La oferta cultural de la comunitat ve de la mà del palau, on es mostra una important col·lecció de peces d’art budista.

A través del recorregut per les sales de l’exposició, el visitant s’aproxima als valors de la filosofia budista, els seus orígens i la seva història.

– De dimarts a divendres: 12:00h/ 15:30h/ 17:30h
– Caps de setmana i festius: 11:00h/ 12:00h/ 13:00h/ 15:30h/ 16:30h/ 17:30h

Conferències: Que és la meditació?

Un complement ideal per a la visita al Monestir es troba en els cicles de conferències sobre meditació i budisme impartides per membres  de la comunitat sota el títol: “Què és la meditació?”.

Caps de setmana i festius: 12:00h / 17:30h – Activitat gratuïta

Tallers de Relaxació

El camí que te el visitant d’experimentar amb les tècniques de relaxació i meditació que promou la comunitat.

– De dimarts a divendres: 13:00h – 17:30h
– Caps de setmana i festius: 12:00h – 16:30h

Oracions

A Sakya Tashi Ling S’ esforcem per a que l’energia positiva que GENEREN, es propagui en totes direccions,  per la qual cosa ens impliquem diàriament en el desenvolupament i el perfeccionament de les nostres oracions.

Aquestes oracions, recitacions i rituals es realitzen al Tsogkhang, on la pregaria està oberta a tots els visitants que  vulguin assistir-hi.

Puja de Tara, de dimarts a diumenge de 7 a 8:10 hores
Puja Protectors, de dimarts a dissabte, de 19 a 20 hores


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

Monestir budista del Garraf en família

Parc Natural del Garraf - Palau Novella (08818 Olivella) - Barcelona

Comarca:

Garraf
Latitud i Longitud:
41.2916280, 1.852848
Web:
http://www.sakyatashiling.org/?#

Més informació

Com arribar al Monestir Budista del Garraf
Quan arribeu al Parc Natural del Garraf, heu de seguir les indicacions en direcció a la urbanització Rat Penat. Allà hi trobareu totes les indicacions necessàries que us conduiran fins al recinte del Monestir.

  • Obert tots els dies excepte dilluns no festius.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.