EL PARC DE L’ORENETA, A BARCELONA

parc de l'oreneta

Un bosc enmig de la ciutat

El Parc del Castell de l’Oreneta es troba al barri de Sarrià, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona.

Tot i formar part de la ciutat quan entrem dins aquest parc, tenim la sensació que ens trobem en un bosc.

És un parc gran, de disset hectàrees, amb pujades i baixades, on els nens i nenes podran jugar i córrer al seu aire i experimentar la sensació de pujar en un ferrocarril de veritat.

El Parc del Castell de l’Oreneta es troba just sota la Serra de Collserola, es va obrir al públic l’any 1978 i compta amb una vegetació mediterrània amb  pins blancs, pins pinyers, alzines i roures, plantes aromàtiques i una rica vegetació que és un dels seus principals atractius.

Trobarem exemplars centenaris, i arbres catalogats d’interès local a Barcelona com és el cas d’un eucaliptus.

El nom del parc prové d’un castell que trobem a la part alta i del que es conserven unes quantes parets: el Castell de l’Oreneta de la família Tous.


PUBLICITATCamins de terra

El Parc Castell de l’Oreneta compta amb zones de descans, àrees de jocs infantil, i taules de ping-pong. Caldrà però que porteu les pales i la pilota.

És un parc pensat perquè els nens s’ho passin bé, amb àmplies zones d’estada, on podran jugar. Hi ha fonts, un bar i serveis. També els gossos tenen el seu espai, una zona d’esbarjo específica per a ells. Un seguit de camins ens aniran conduint als diferents espais i anirem descobrim els racons d’aquest parc. Us proposem un repte: descobrir el garrofer des d’on podrem veure una magnifica vista de la ciutat: des de Sant Adrià del Besòs fins al Prat de Llobregat. És un Parc on podem passar tot el dia i segur que els petits no s’avorriran. A més a més podran conèixer de ben aprop com funciona un veritable ferrocarril i pujar-hi.

El Tren de l’Oreneta

El Tren de l’Oreneta reprodueix fidelment tots els mecanismes propis del ferrocarril  però a petita escala. No es tracta d’una atracció, si no que és una explotació ferroviària de mida reduïda, on es respecten totes les normes de circulació i seguretat, on no hi falta cap detall: estació, baixador, túnels, ponts, cap d’estació, maquinista, guixeta on es venen els bitllets, revisor, acomodador, etc…

orenetatren1

Està obert diumenges i festius de 10.30 a 13.30 hores i permet que grans i petits facin un recorregut  de més de 600 metres en tren. Tot plegat és possible gràcies als socis del Centre d’Estudis-Modelisme Vapor Barcelona i Sabadell. Els diumenges, els visitants del parc poden viatjar en aquest tren des de les onze del matí fins a les dues de la tarda. El preu del bitllet, és de 2 € per persona. Els menors d’1 any no paguen i els menors de 12 anys, han de viatjar acompanyats d’un adult.

El trenet tanca durant el mes d’agost! Mira els horaris AQUÍ

Ponis i cavalls

Dins el Parc de l’Oreneta hi ha una petita hípica on es fan activitats recreatives i educatives, classes d’iniciació a l’equitació i festes d’aniversari. Durant l’estiu s’organitzen casals on els nens i nenes aprenen com s’han de netejar i alimentar els ponis i tenen l’oportunitat de muntar-los.

Un mirador a la part alta de la ciutat

Des de diferents punts del parc es poden aconseguir vistes increïbles de la ciutat i de Collserola.

MÉS INFORMACIÓ

Parc de l'Oreneta amba nens

Carrer de Montevideo, 45 (08034 Barcelona)

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3991855, 2.110724

Més informació

Com arribar al Parc de l'Oreneta
S'hi arriba al Parc de l'Oreneta pel carrers dels Esports, el passatge de la Blada, el carrer de Montevideo i pel carrer de Gaspar Cassadó.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.