EXCURSIÓ A ALPENS AMB NENS I NENES

excursió a Alpens amb nens

Gaudeix d’un dia familiar fent una excursió per Alpens!

Alpens és un petit i tranquil poble de la comarca del Lluçanès que amaga llocs increïbles, itineraris i excursions ideals per fer amb nens i nenes!

Des de Sortir amb nens et proposem aquesta excursió si vols gaudir d’un dia en família envoltat de natura i història. Comencem!

excursió a Alpens amb nens

 

Itinerari per conèixer Alpens amb nens i nenes

Aquest itinerari per Alpens és una ruta circular que comença i acaba a la Plaça Major. Es tracta d’una excursió de 3 km de distància i 1 hora de durada, de baixa dificultat i amb un desnivell acumulat de 124 m, raó per la qual és perfecte per fer amb els teus fills i filles!

Comencem sortint de la Plaça Major d’Alpens, on veureu que us envolten boniques cases de pedra, algunes de les quals van ser construïdes als segles XVII i XVIII.

excursió a Alpens amb nens

La passejada pel poble ens mostra gran part de la seva història, molt vinculada a la III Guerra Carlina, i on coneixem punts de gran importància històrica com el nucli antic i l’església parroquial de Santa Maria d’Alpens.

Seguim pels seus carrerons estrets plens d’història fins a sortir del poble, on continuem per la ruta assenyalada amb una franja groga horitzontal. Des d’Alpens seguim per la vora de la Riera Gavarresa per després començar un petit ascens fins al Serrat de les Monges. Aquesta ens ofereix unes increïbles vistes panoràmiques del poble.

excursió a Alpens amb nens

Des del Serrat de les Monges, l’excursió continua fins a Alpens per petits camins envoltats d’arbres que ens ajuden a combatre la calor i descansar enmig del so de la natura. El camí continua en ascens fins a arribar novament al poble, on descendim fins a arribar al nostre punt d’inici i final; la Plaça Major.

excursió a Alpens amb nens

I després d’aquesta excursió ideal per a nens i nenes, no et perdis el poble d’Alpens!

 

Coneix el poble d’Alpens

Alpens és un poble amb un encant especial, i molt conegut per ser un referent en el món de la forja. Ja ho podreu ben veure als seus carrers! Perquè les obres del ferrer Joan Prat encara hi perduren als carrers i places d’aquest indret.

Baranes, picaportes, reixes i fanals sorprendran els més petits de la casa. I vigileu també les façanes! Perquè a moltes d’elles hi surt l’any de construcció i fins i tot el nom dels constructors de cada casa, un passeig increïble pel passat.

D’Alpens tampoc et perdis la seva església Parroquial de Santa Maria, amb un estil barroc-neoclàssic que deixa bocabadat a tothom qui mira.

excursió a Alpens amb nens

I si després d’aquesta excursió amb nens i nenes us ve de gust agafar energia, Alpens és també un paradís per a tots aquells amants del bon embotit artesà de muntanya. Bon profit!

 

Gaudeix d’Alpens i els seus voltants

Encara no marxem d’Alpens! Perquè queden alguns indrets molt especials per conèixer amb els més petits.

Hi ha dues esglésies més pels seus voltants, envoltades de natura i les muntanyes; Sant Pere de Serrallonga i Sant Pau de Colomer.

excursió a Alpens amb nens

L’església de Sant Pere de Serrallonga, ubicada a la serra del Puigdon, és una joia preromànica del segle IX. D’altra banda, l’església de Sant Pau de Colomer, del segle XII, és d’estil romànic i es conserven d’origen la nau i l’absis semicircular.

I si us heu quedat amb ganes de més excursions amb nens, també en teniu l’itinerari d’Alpens a Puigcornador, una ruta de 2.30 h amb 8 km de distància i un desnivell de 500 m. En aquest cas, es tracta d’una ruta una mica més exigent que l’excursió per Alpens, però si sou amants de la muntanya, endavant!

excursió a Alpens amb nens

No us oblideu de visitar Rocadepena, un gran element natural de 15 metres de roca viva. Perquè també té una llegenda! I és que a vegades a la Rocadepena, o Roca dels Encants, es poden escoltar gemecs i riures.

excursió a Alpens amb nens

No us oblideu de descarregar-vos l’itinerari d’Alpens AQUÍ.

Informació i imatges cedides pel Consorci del Lluçanès.