RUTA FAMILIAR DE LES SORTS DE SENAN, A LA CONCA DE BARBERÀ

senan

Descobrim l’entorn de Senan

La Ruta familiar per les Sorts de Senan és un itinerari senyalitzat i circular, de 2,500 quilòmetres de distància, ideal per fer en família per conèixer l’entorn de Senan en pocs minuts, seguint la unió d’elements patrimonials i naturals més característics del poble com són: l’església, l’alzina de la Pastora i els rentadors.

El recorregut surt des de l’església, segueix el traç del Camí de Sant Jaume a Catalunya i GR171 en direcció a Vimbodí, i continua per un senderó que voreja el poble fins arribar a una gran alzina, dita de la Pastora.


PUBLICITATD’aquí segueix les empremtes de l’antic camí empedrat dels Omells de na Gaia a l’Espluga de Francolí mentre es pot contemplar les magnífiques vistes panoràmiques de Senan que ens portaran de nou al poble pel racó de la Font, un espai d’esbarjo, amb taules i barbacoa, a l’ombra de les moreres.

S’hi troben tres fonts: la font Vella (o de la vila), la font Nova i la del racó de la Font.

Aquesta ruta es descriu a través d’un quadern de ruta que permet el correcte seguiment del seu recorregut. No obstant això, és molt recomanable complementar-lo amb un mapa detallat per tenir punts de referència i per a l’orientació de la zona on ens movem.

El quadern de ruta està compost de dos tipus d’informació. En primer lloc trobem, la informació general que inclou: desnivell, temps aproximat, distància total, com arribar al punt de sortida i els principals elements patrimonials i recursos turístics que es poden trobar durant el recorregut. En segon lloc hi ha, la informació gràfica de seguiment de la ruta, elaborada amb esquemes dels encreuaments i direccions a seguir, els quilòmetres parcials i els punts d’interès.

Guardar

MÉS INFORMACIÓ

Excursió amb nens a Senan

Plaça Major, 1 (Senan)
Latitud i Longitud:
41.4701250, 1.087306
Telèfon:
977 87 73 33
Web:
http:// www.senan.cat/?#

Més informació

Com arribar a Senan

  • Des de Montblanc, per la N-240 en direcció a Lleida, cal agafar l’enllaç amb la T-233 en direcció a Senan i Bellpuig.
  • Des de Lleida, per la N-240 en direcció a Tarragona, fins a enllaçar amb la T-232 en direcció a Senan i Bellpuig. Des del monestir de Poblet, anem en direcció a l’Espluga de Francolí per la T-700 i cal enllaçar amb la T-232 en direcció a Senan i Bellpuig.
* Informació i imatges cedides pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà www.concaturisme.cat

Llocs d'interès a Senan

  • ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE SENAN. És l’edifici més emblemàtic del poble. D’estil romànic, fou construïda originàriament a partir d ́una nau rectangular, amb un absis semicircular i coberta amb volta de canó a la fi del segle XII, sota l’impuls dels monjos benedictins de Montserrat. Està orientada a sol ixent (com era habitual en les esglésies medievals)
  • LES TRES FONTS. El racó de la Font és un espai d’esbarjo, amb taules i barbacoa, a l ́ombra de les moreres. S’hi troben tres fonts: la font Vella (o de la vila), la font Nova i la del racó de la Font. La font Vella i la del racó de la Font estan situades a la part baixa del poble i donen nom al raval de la Font. Són de construcció molt similar, excavades a una fondària d’uns tres metres, amb volta de pedra seca i una pica on s’arreplega l’aigua. El sobrant del racó de la Font és canalitzat fins a la font Nova i d’aquesta es canalitza als rentadors, situats al seu costat. El racó de la Font va ser reconstruït l’any 1991.
  • CREU DE TERME. Creu de terme gòtica que actualment està situada a les escales de l’església, col·locada sobre una llosa que commemora la Santa Missió de l ́any 1949. Damunt d ́aquesta, hi ha un fust hexagonal sobre el qual s'alça un capitell amb figures humanes i ornamentació gòtica. Damunt del capitell hi ha una creu de ferro forjat. Abans del 1949, estava col·locada al final del raval de la Creu (d ́aquí ve el seu nom), junt a l’antic camí de l’Espluga de Francolí als Omells.
  • L’ALZINA DE LA PASTORA. Es tracta d’una alzina de forma perfectament esfèrica situada enfront del nucli del poble, al costat del camí del coll de les Eugues, i a prop del camí vell a l’Espluga de Francolí. És la més gran de les que queden a la vista i acull de forma paradigmàtica el seu característic ecosistema. Ha estat declarat arbre local monumental.

Llegeix també

CAMÍ ALS CALAIXOS DE L'ERELDO I LA PUNTA CURULL-VILANOVA DE PRADES
CAMÍ DELS ESPADATS DE L'ANGUERA - PIRA
Guardar

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.