EL PARC DE CAN RIUS, A CALDES DE MONTBUI

Jocs infantils de fusta per a nens

El Parc de Can Rius, es troba a Caldes de Montbui, al marge occidental de la riera. Es tracta d’un parc de 13.000 metres que disposa de diferents espais on podem trobar zones de joc, una tirolina, unes taules per jugar, taules de pícnic… Un jardí que s’ha convertit en una zona de passeig, d’activitats esportives i de joc.

S’hi pot accedir des de la plaça de Can Rius, al centre de la vil·la o bé des de la plaça Tanusstein. Des de Sortir amb nens, us recomanem entrar per aquesta última plaça, ja que es troba a prop d’una zona d’aparcament al costat de la piscina.

El primer que trobem és una zona de jocs de fusta que simulen vaixells, torres de defensa, animals, etc.

Parc de Can Rius
Algun dels jocs els falten peces però els gronxadors, i sobretot la caseta de les bruixes és ideal per jugar, divertir-se i explorar.
Parc de Can Rius
Si continuem endinsant-nos dins el parc, trobarem una zona de jocs de fusta més nova amb un pont penjant, passarel·les, gronxador, dues torres, zona de refugi i barra de bomber… Una zona multijocs per a infants de 6 a 12 anys!
Parc de Can Rius
I si donem la volta trobarem un tobogan gegant i la paret d’escalada!
Parc de Can Rius
Més avall trobem un joc d’equilibri de 8 pilars per a infants de 3 a 12 anys, i una tirolina de 30 metres per a nens i nenes de 5 a 15 anys.
Parc de Can Rius

A banda d’aquest espai trobarem un parell de  taules de tenis de taula (caldrà que portem pales i pilota).

Parc de Can Rius

I en un altre raconet del parc de Can Rius, hi ha una pista de bàsquet, i un petit camp de futbol amb porteries…

Parc de Can Rius

Una de les curiositats del parc són 3 taules que tenen el tauler incorporat  per jugar a dames, escacs, tres en ratlla… Això sí, haurem de portar les fitxes!

Parc de Can Rius

I s després de fer esport, equilibris… necessitem menjar alguna cosa, hi ha taules per fer un pícnic en diferents espais del parc de Can Rius.

Parc de Can Rius

També es pot fer una passejada i gaudir del conjunt de vegetació del parc (pi blanc, cedre d’Atlas, lledoner,  oliveres, teix,  roure martinenc,  photinia o quercus surer). Alguns arbres i arbustos porten el nom en plaques que podrem veure a terra.

Parc de Can Rius

L’any 1878 es van plantar la majoria d’arbres que actualment encara es conserven. El Parc es trobava al costat del balneari Can Rius i els banyistes i vianants hi venien a passejar.

Des de l’Ajuntament de Caldes de Montbui s’ha volgut conservar la vegetació original i mantenir l’essència de jardí de passeig i esbarjo que va tenir fa anys. Al final del jardí trobem un mirador des d’on veurem la riera, l’església i un dels balnearis que formen part de la vila termal de  Caldes de Montbui.

Parc de Can Rius

 
MÉS INFORMACIÓ

Parc de Can Rius

Carrer del Pont, 13 (08140 Caldes de Montbui) - Barcelona
Latitud i Longitud:
41.6359310, 2.159676

Més informació
Horaris:
  • De l'1 de maig al 30 de setembre, de 07 a 24 hores
  • De l'1 d'octubre al 30 d'abril, de 07 a 22 hores
  • El Parc de Can Rius tanca les portes al vespre
Indicacions
  • Els gossos han d'anar lligats amb la corretja.
  • Està prohibit trepitjar la gespa.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.