SANTA PAU, A LA GARROTXA


Vila medieval del segle XIII

Santa Pau és una vila d’origen medieval situada en plena Zona Volcànica de la Garrotxa. És un poble turístic que pot servir com a base d’operacions des d’on fer diverses excursions. Hi ha punts d’interès especial com el volcà de Santa Margarida, el volcà Croscat i les grederes volcàniques, la Fageda d’en Jordà o el salt d’aigua de Can Batlle.

El Firal dels Bous és el centre neuràlgic de la vila de Santa Pau. Es tracta d’una plaça porticada presidida per l’església parroquial (s.XV-XVI) on antigament es celebraven els mercats i fires, d’aquí el nom de Firal dels bous.   Les cases formen un conjunt adossat a l’antiga muralla.

Els seus orígens es remonten a la construcció del castell (s. XIII) i la posterior edificació de la Vila Vella.

Santa Pau ha estat declarada com a Conjunt Històric- Artístic. Cal destacar  la plaça porxada, l’esglèsia gòtica de Santa Maria (s. XVI) i és molt recomanable passejar i descobrir tots els racons del poble i els edificis singulars.

Hi ha un mirador al sector est des d’on es poden veure vistres sobre la vall del Ser.
I no deixeu de provar els fesols de Santa Pau!

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Santa Pau

Patronat de Turisme de Santa Pau

C Plaça Major, 1

17811 Santa Pau

Girona

Comarca:

Garrotxa
Latitud i Longitud:
42.1426374, 2.5608154
Telèfon:
972 68 03 49
E-mail:
asantapau@garrotxa.com

Com Arribar-hi

Més informació

Com arribar-hi

SANTA PAU compta amb una única via de comunicació: la carretera d'Olot a Banyoles, i es troba a una distància de 150 Km de Barcelona, a 50 Km de Girona i a 9 Km d'Olot.

Llegir també

VOLCÀ DE SANTA MARGARIDA

SANTA PAU

LA FAGEDA D'EN JORDÀ

fageda d'en jorda

BESALÚ

CASTELLFOLLIT DE LA ROCA

IOGURTS DE GRANJA LA FAGEDA