EXCURSIONS PER FER AMB NENS AL PALLARS JUSSÀ

excursions per fer amb nens al Pallars Jussà

Excursions per a tota la família al Pallars Jussà

El Pallars Jussà s’ha de viure amb els més petits de la casa, perquè amaga racons increïbles que a més a més, son aptes per a tota mena de famílies! Des de Sortir amb nens t’expliquem tres excursions per fer amb nens al Pallars Jussà. Amb un recorregut planer, curts però igualment preciosos.

 

L’embassament de Sant Antoni

L’embassament de Sant Antoni és un dels principals atractius de la comarca del Pallars Jussà. Aquest pantà de més de 2000 km2 i més d’11 km de longitud ens ofereix unes vistes increïbles i camins perfectes per passejar amb els petits de la casa.

La ruta que us proposem fa un recorregut per la meitat superior del llac i ens porta des de la Pobla de Segur i l’àrea de pícnic Venedot fins al poble d’Aramunt, on sempre podem fer una parada per menjar, beure, i gaudir de la natura!

excursions per fer amb nens al Pallars Jussà

Imatges d’arxiu cedida per l’Oficina de Turisme del Pallars Jussà. Autor: Jordi Peró

El recorregut és fàcil i circular, amb poc desnivell. La durada és d’unes 3 hores i mitja aproximadament i uns 14 km de recorregut. Tot i això, el temps i els quilòmetres paguen la pena amb les vistes increïbles dels camps de conreus i les muntanyes, per una banda, i l’acompanyament permanent de l’embassament per l’altra.

Per arribar-hi, podem aparcar el cotxe al mateix poble, al qual hi arribem per la carretera N-260 o la C-13.

D’altra banda, la Pobla de Segur està dividida pel riu Flamisell i a prop també hi té el riu de la Noguera Pallaresa. Aquests dos rius ens permeten fer moltes més rutes amb els petits i si és en una època de calor, amb l’oportunitat de banyar-nos a zones habilitades.L’estany de Colomina

L’estany de Colomina és un dels molts que conformen el Parc Nacional d’Aigüestortes. Hi ha excursions perfectes per fer amb els petits, i una d’elles és arribar a aquest estany des del pantà de Sallent i passant per l’estany de Gento. La ruta des del pantà de Sallent comença amb una pujada amb un desnivell una mica alt, per la qual cosa si els nens i nenes són massa petits o no molt habituats a caminar, sempre podem començar des de l’estany de Gento.

excursions per fer amb nens al Pallars Jussà

Imatge d’arxiu cedida per l’Oficina de Turisme del Pallars Jussà. Autor: Jordi Peró

La distància és de 5km, només d’anada, i es pot fer en només dues hores. A més a més, aquesta ruta és especial perquè passem per una antiga via de subministraments, és a dir, una via verda! Per la via verda del Carrilet també arribem fins a l’estany i el refugi de la Colomina. Tot i que el camí pot ser més dur tot i la curta durada, paga la pena arribar i descansar amb les vistes de la Colomina en ple cor del parc.

Per arribar al pantà de Sallent o a l’estany de Gento, es pot utilitzar el telefèric durant l’estiu, una experiència inoblidable pels més petits. Semblarà que volin!

 

La cascada Rivert

Rivert és un petit poble del Pallars Jussà que té diferents rutes de curta durada i perfectes per fer amb nens i nenes molt petits. Són rutes perfectes per començar! Hi ha una ruta que, sense sortir del mateix poble, ens porta a la cascada de Rivert, un petit salt d’aigua poc conegut que ens ajuda a desconnectar i gaudir d’una bona estona a la natura.

excursions per fer amb nens al Pallars Jussà

Imatges d’arxiu cedides per l’Oficina de Turisme del Pallars Jussà. Autor: Jordi Peró

Aquesta ruta concretament té una durada d’uns 40 minuts i ens mostra tot el poble i els seus voltants. Només són 2 km i és circular.

Si busquem rutes més llargues, des del mateix poble de Rivert hi ha excursions a altres zones del voltant, com al pic de Pui de Lleràs. Aquesta ruta circular és de 17 km i tot i que la seva dificultat és moderada, sobretot pels camins pedregosos pels quals hi passa. Paga la pena si hi anem preparats, ja que les vistes des del cim són increïbles, i el camí per arribar-hi també!

 

Una petita ruta per la Conca Dellà: des d’Isona fins a Orcau

Conca Dellà

Petjades de dinosaures, marques de mantes del cretaci, roques amb formes de bolet en un paisatge lunar, parets verticals i rius d’aigües cristal·lines… Tot això i molt més forma part de l’espectacle natural de la Conca Dellà.

➡ Més informació AQUÍ

El congost de Mont-rebei

L’espai natural del congost de Mont-rebei (El Pallars Jussà – La Noguera) té una extensió d’unes 600 hectàrees. Des de l’any 1996 està catalogat com a Refugi de Fauna Salvatge

El congost de Mont-rebei és l’últim gran congost gairebé intacte de Catalunya i es pot visitar amb facilitat. És travessat per un camí de ferradura excavat a la roca amb passamans i miradors que permeten gaudir de l’espectacularitat d’aquest indret.

➡ Més informació per l’excursió al congost de Mont-rebei AQUÍ