EL PARC DE LA CIUTADELLA AMB NENS

Excursió al Parc de la Ciutadella amb nens

El Parc de la Ciutadella és com un gran pulmó verd al centre de la ciutat de Barcelona. I a dins ho té tot! Activitats lúdiques, història, cultura, paisatges bonics, escultures gegants… I si a sobre volem anar amb els més petits, el Parc de la Ciutadella amb nens té encara més coses per a fer! Comencem?


PUBLICITATUna de les primeres coses que potser més criden l’atenció es la cascada monumental, i no és per menys! Té un munt d’estàtues i representacions de la mitologia grecoromana, com el Naixement de Venus i La quadriga de l’Aurora. Segurament, els nens no es fixaran en això precisament, però segur que els hi agrada tant la cascada com les figures que hi veuen!

A més a més, les escales dels costats porten al templet, des d’on hi ha una vista preciosa de tot el parc.

parc de la ciutadella amb nens

El Parc de la Ciutadella amb nens també és parlar d’edificis antics! Com aquest de la imatge, conegut com el castell dels Tres Dragons i construït com a Museu de Zoologia, tot i que mai ho va ser. I per als nens serà un gran castell màgic enmig del parc! Ple de contes que els hi podem explicar per parlar de la història de la Ciutadella.

parc de la ciutadella amb nens

Us heu fixat algun cop en tots els monuments que hi ha dins el Parc de la Ciutadella? N’hi ha de tot tipus, des de mitològics, com els que trobem a la font, com aquest collage escultòric d’Antoni Clavé. Fins i tot, dins del parc hi trobem la primera escultura dedicada a una dona a la ciutat de Barcelona, i es tracta de la pintora Pepita Teixidor!

Així que una cosa més que podem fer al parc, fer-nos fotos a tots els monuments alhora que repassem les seves històries amb els més petits!

parc de la ciutadella amb nens

Tot i que el Parc de la Ciutadella també significa contacte amb la natura i els animals! Sempre podem donar de menjar als ànecs del llac, passar-hi una estona mirant el paisatge o vivint-lo des de dins pujant a les barquetes. Sens dubte, això és una gran aventura per als nens!

parc de la ciutadella amb nens

També hi ha mamuts al Parc de la Ciutadella! Aquesta figura ja és un emblema del parc, sobretot gràcies als nens. S’ho passen d’allò més bé pujant a la trompa del mamut i fent-se fotos o jugant a escalar-hi a sobre. Un moment divertit tant pels pares com pels fills!

parc de la ciutadella amb nens

I el mamut no és l’únic lloc on els nens poden jugar, perquè arreu del parc hi ha espais per als més petits!

parc de la ciutadella amb nens

Dins el parc continua estant l’esglesia antiga de la Ciutadella, i encara conserva la seva funció eclesiàstica. Però no és l’únic edifici oficial a dins d’aquest espai, un altre exemple és el Parlament de Catalunya, tot i que aquesta construcció va ser moltes altres coses abans de passar a ser el parlament, el seu primer ús va ser com a fortalesa de la Ciutadella.

Altres edificis ja hi són només un record, però és interessant explicar-li als més petits una mica de història i cultura! Per exemple, l’antic Palau del Governador, que ara és un institut, o l’umbracle, amb la funció d’acollir espècies vegetals tropicals. Plantes de molt, molt lluny, que hi viuen a Barcelona!

parc de la ciutadella amb nens

El Parc de la Ciutadella és molt gran i potser caminant, si el volem veure sencer, es fa una mica pesat per als nens. Però també hi ha alternatives dins el parc! Com per exemple, llogar bicicletes i donar un tomb tranquil·lament per veure-ho tot.

parc de la ciutadella amb nens

Dins el Parc de la Ciutadella també hi és el zoo! Una gran oportunitat per a que els nens coneguin de primera mà la majoria d’animals del món!

zoo-de-barcelona

➡  Coneix què més fer a Barcelona amb nens. AQUÍ


PUBLICITATEstigues informat de les activitats familiars a Catalunya amb Sortir amb nens

Subscriu-te al butlletí de “Sortir amb nens” i cada setmana rebràs al teu correu les millors propostes per passar el cap de setmana amb els teus fills.

T’informem de les activitats familiars que pots fer amb nens.
Perquè sempre sàpigues on anar i què fer amb nens!

Perquè no et perdis res!

En omplir aquest formulari, accepto rebre les newsletter de Sortir amb nens, d’acord amb la política de protecció de dades política de privadesa.

Idees, plans i activitats setmanals per fer en família.

He llegit i accepto la polí­tica de privadesa

En qualsevol moment, podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, limitació i supressió de les teves dades a través del mail info@sortirambnens.com Des de Sortir amb nens tractarem la teva informació amb respecte segons marca el nou reglament General de Protecció de dades (RGPD). Així, acceptes que podrem processar la teva informació d’acord amb aquests termes.


Les nostres idees per sortir amb els nens!

Estem molt contents d’anunciar-te la nova REVISTA PREMIUM de Sortir amb nens.

La revista té un preu de 2,5 euros!

COMPRA LA REVISTA DE SORTIR AMB NENS AQUÍ

Una guia on trobaràs més d’una trentena d’activitats per fer amb nens a la província de Barcelona.

  • Sortides a la natura
  • Sortides culturals
  • Museus
  • Coves
  • Parcs
  • Espais amb animals
  • Castells
  • Espais esportius
  • I molt més

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.