EL PARC DE CATALUNYA A SABADELL, AL VALLÈS OCCIDENTAL

Un parc pensat per a tota la família

El Parc de Catalunya, a Sabadell, ocupa una superfície de gairebé 45 hectàrees, des de l’Eix Macià fins a Can Rull i compta amb tota una sèrie de serveis per a totes les edats.

S’hi pot trobar un carril bici, un llac artificial, un embarcador (amb barques i patins per llogar), tobogans gegants, un tren en miniatura, una pista d’Skate, un circuit de Biketrial, parcs infantils per a diferents edats, una pista de gel que funciona només durant l’hivern, zones de pícnic, un espai d’esbarjo per a gossos, zones de gimnàstica per a gent gran, un amfiteatre i una zona WIFI.


PUBLICITATÉs un d’aquells parcs ben ideats i pensats per a totes les edats, on tothom hi trobarà el seu espai. Els nens i nenes poden anar en bicicleta i córrer i saltar sense perill. Hi ha diverses zones de parcs infantils pensades pels més petits però també hi ha zones d’esbarjo per a nens i nenes a partir de 8 anys, més atrevits i amb ganes d’aventura.

Al Parc de Catalunya de Sabadell no hi poden faltar els tobogans gegants: l’emoció en estat pur!

El fet que els tobogans siguin coberts, fa que la diversió i l’aventura estiguin garantides.
Pujar fins al tobogan serà també tota una aventura!
🔎 Si us encanten els tobogans gegants, mireu la guia que hem preparat a Sortir amb nens amb els millor tobogans gegants de Catalunya AQUÍ

Hi ha moltes zones verdes, zones de bosc i camins on passejar i relaxar-se lluny del soroll i la contaminació. És com un oasi enmig de la ciutat on és fàcil aïllar-se i gaudir de la tranquil·litat i la natura.

Un llac de sis milions de litres

Un dels trets més característics del Parc de Catalunya és el llac artificial i el seu entorn on podrem estirar-nos sobre la gespa i descansar.

Al llac no es permet el bany. El que si podrem fer és llogar una barca o un patí i fer un passeig.

Després de Setmana Santa, les barques estan en funcionament totes les tardes i també dissabtes i diumenges durant tot el dia, fins que es fa fosc. Diumenges hi ha una exhibició de vaixells teledirigits. Si en teniu algun el podeu fer navegar pel llac qualsevol dia. Veient el llac, el més espectacular és el salt d’aigua de quatre metres d’alçada i el brollador de la part central. Si aneu amb barca o patí, aneu amb compte i…no us mulleu!

parc de catalunya

A la zona del llac hi ha una escultura de Joan Brossa que s’anomena “A de barca”. Però aquesta no és l’única escultura que trobem al parc. També hi ha “L’arbre de ferro” d’Antoni Marquès.

Tren tripulat en miniatura

A la zona de Can Rull hi ha un tren en miniatura que fa un recorregut de poc més de 20 minuts pel parc.

És un circuit de poc més de tres quilòmetres de llargada, i té dues estacions, un baixador, cinc túnels i un viaducte metàl·lic en corba de 60 metres de llarg.

Té tota la infraestructura d’un tren de grans dimensions amb tallers i material mòbil. Això permet conèixer el seu funcionament de manera integral.

Podrem descobrir el funcionament d’una màquina de vapor i com es gestiona una línia ferroviària. El Circuit Ferroviari del Parc de Catalunya va ser inaugurat l’any 1997 i està gestionat pel CEMFES – Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell (www.cemfes.org).

Està obert tots els caps de setmana i festius de l’any. Després del viatge en tren podem fer un pícnic a la Font de Can Rull.

➡ Mira la guia que hem preparat a Sortir amb nens on trobaràs els millors trenets per anar amb nens! Fes clic AQUÍ

Aventura al Parc: Biketrial i Skate Parc

El Parc de Catalunya compta amb el circuit de Biketrial més gran d’Europa amb 1500 metres quadrats. L’escola del Club Bicisprint de Sabadell ofereix classes d’iniciació i de perfeccionament per a totes les edats. El circuit té diversos graus de dificultat que estan senyalitzats i compta amb dues zones diferenciades on hi ha diferents obstacles: neumàtics, roques, troncs, travesses de tren o formigó. Un espai pensat per a tots els nivells.

biketrial

A l’Skateparc es poden practicar totes les piruetes inimaginables a partir dels 12 anys. Patinadors i skaters poden demostrar les seves habilitats i divertir-se en aquest espai. Això si, és obligatori l’ús de casc i de proteccions.

El Parc també compta amb zones específiques per a gossos, espais per fer activitats esportives, lúdiques i culturals i amb un observatori astronòmic que acull el telescopi privat més gran d’Europa.

A la Pineda podreu fer un pícnic a l’ombra. No es pot fer foc ni sorolls que puguin destorbar la tranquil·litat del Parc.

MÉS INFORMACIÓ

Parc de Catalunya

Calle de Prat de la Riba, 10408206 SabadellBarcelona

Comarca:

Vallès Occidental
Latitud i Longitud:
41.5516050, 2.094103

Més informació

  • Mira com arribar-hi AQUÍ
Accessos al Parc de Sabadell
Avinguda de Francesc Macià, carrer de Lluís Companys, carrer de Sant Isidor, carrer de Gustavo Adalgo Bécquer, carrer de Can Julià Ferrer, carrer de Prat de la Riba i avinguda de Rafael Casanova.
Llegeix també Biketrial
Skatepark  

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.