LA CIUTADELLA I EL CASTELL DE LA TRINITAT A ROSES

La Ciutadella

La Ciutadella és una fortificació renaixentista situada a l’entrada de Roses, per la carretera de Figueres.

És un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i jaciment arqueològic en continua investigació on es pot gaudir d’un complet itinerari senyalitzat i conèixer les diferents ocupacions històriques del lloc a través de les restes conservades, del s.IV a.c., data de la fundació de la colònia grega de Rhode, fins al s.XX.

La fortificació renaixentista clou un recinte que conté un jaciment arqueològic de cronologia molt àmplia, amb restes d’època antiga (barri hel·lenístic) i visigòtica o tardo-romana (edifici A).


PUBLICITATDe la Roses medieval són presents el monestir i el nucli urbà que es desenvolupa al voltant amb els diferents perímetres de muralles, fins a la darrera fase, la d’època moderna, de les qual se’n conserven les restes de diferents edificis militars.

Actualment aquest és un espai on el visitant pot passejar en un ambient relaxant, llegir a l’aire lliure envoltat de silenci, aprofitar l’àrea Wi-Fi o, simplement, gaudir d’un entorn incomparable.

Per tal d’arribar a un públic ampli, la Ciutadella disposa d’un espai modern, diàfan i polivalent, que allotja propostes expositives de diferents temàtiques, mostres didàctiques, conferències i actes.

El castell de la Trinitat de Roses

El Castell de la trinitat és un magnífic exemple de fortalesa de costa construït a mitjan segle XVI per protegir l’entrada al port de Roses.

la ciutadella i el castell de la trinitat

Juntament amb la Ciutadella, formaven un conjunt defensiu i d’avituallament fonamental per a l’estratègia mediterrània i europea de l’Imperi espanyol d’època moderna.


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

La Ciutadella

Av. de Rhode 77-7917480 Roses

Comarca:

Alt Empordà
Latitud i Longitud:
42.2676503, 3.170200
Mòbil:
972 25 73 31
Web:
http://www.visitroses.cat/

Més informació

Horaris
Hivern - D’octubre a maig: 10-18 h - Dilluns tancat (excepte festius) Estiu - Juny i setembre: 10-20 h - Juliol i agost: 10-21 h Tancat el 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener
Castell de la Trinitat
Horari d’hivern Del 16 de setembre al 14 de juny: tots els dissabtes de 15 a 18 h i diumenges de 10 a 14 hores. Setmana Santa i festius de 10 a 14 hores i de 16 a 18 hores Horari d’estiu Del 15 de juny al 15 de setembre: cada dia de 17 a 22 hores Tancat els dies 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener Entrada gratuïta: menors de 16 anys i majors de 65 anys. Preus especials per a grups. Informació i imatges cedides per l'Oficina de turisme de Roses

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.