EXCURSIONS A SANT FELIU SASSERRA AMB NENS I NENES

excursions Sant Feliu Sasserra amb nens i nenes

Gaudiu de totes les rutes i excursions a Sant Feliu Sasserra!

Sant Feliu Sasserra és un petit poble amb molta història ubicat a la província del Lluçanès. I, a més a més, aquesta història és ben curiosa, ja que té molt a veure amb les bruixes! Però no només trobem bruixeria a Sant Feliu Sasserra, també hi trobem molts espais naturals i rutes per fer amb els més petits. Des de Sortir amb nens us mostrem totes les excursions a Sant Feliu Sasserra per fer amb nens i nenes. Endavant!

Excursió a la Cruïlla de Pujalt amb nens i nenes

L’excursió a la Cruïlla de Pujalt és la més coneguda de Sant Feliu Sasserra, i no és per menys! Ja que es tracta d’una ruta circular i ben fàcil de fer, amb 4 km de distància i amb només 45 metres de desnivell. En resum, una ruta ideal per fer amb els més petits de la casa.

L’excursió comença a la plaça del Bisbe Torres i Bages, al nucli antic de la població, i sortim del poble en direcció sud pel camí Ramader. A poc a poc, anem deixant Sant Feliu Sasserra endarrere i ens endinsem entre pistes i corriols envoltats de plantes i arbres, entre els quals destaca el Roure Centenari de la Serra, i amb magnífiques vistes de Montserrat, el Montseny i el Pirineu.

excursions Sant Feliu Sasserra amb nens i nenes

Seguim l’itinerari senyalitzat amb una franja groga horitzontal, que ens porta fins a la serra de Jòrdia. Un cop arribem, donem la volta per un altre petit camí que ens porta al mateix itinerari pel qual hem arribat fins a tornar al poble.

➡ No oblideu descarregar-vos la ruta de la Cruïlla de Pujalt!

 

Altres itineraris i rutes a Sant Feliu Sasserra per fer amb els petits

Si una cosa té Sant Feliu Sasserra són un munt d’itineraris per fer amb la família! Cadascun d’ells ens mostra una bonica part del poble i dels seus voltants. Els voleu conèixer?

 

Itinerari Serrat de les Forques

Es tracta d’un itinerari molt curt a través del poble i que acabarem de seguida alhora que ens mostrarà molta història del poble. Comencem a l’església de Sant Feliu, al nucli antic, i continuem direcció nord pel carrer de la Bassa fins a arribar al carrer del Serrat, on després d’una petita pujada ens trobem al mirador del Serrat de les Forques amb la glorieta Vilaclara, d’estil modernista. En aquest indret, que avui dia ens ofereix vistes panoràmiques de Sant Feliu Sasserra, és on eren ajusticiades les persones acusades de bruixeria en època moderna.

excursions Sant Feliu Sasserra amb nens i nenes

➡ No oblideu descarregar-vos l’itinerari del Serrat de les Forques!

 

Itinerari de la Font del Barber

És un petit recorregut circular que comença a l’església de Sant Feliu i continua en direcció nord-est sortint del poble per una pista de sorra fins a arribar a la capella de Santa Magdalena i la font del Barber. Després, continuem recte en direcció nord-oest fins a arribar al Serrat de les Forques, on baixem ja entrant novament a Sant Feliu Sasserra.

excursions Sant Feliu Sasserra amb nens i nenes

➡ No oblideu descarregar-vos l’itinerari del Barber!

 

Itinerari de la Corda

És un itinerari de menys d’1 km de distància que comença i acaba a l’església de Sant Feliu. Agafem un camí en direcció nord-est que surt del poble i girem a l’esquerra al camí de la font de la Corda, per on arribarem a la font amb el mateix nom entre antics camins, corriols i murs de pedra seca.

A banda de conèixer i veure aquesta bonica font, també coneixerem una mica més dels voltants de Sant Feliu Sasserra i la fauna i flora que l’envolten.

excursions Sant Feliu Sasserra amb nens i nenes

➡ No oblideu descarregar-vos l’itinerari de la Corda!

 

Itinerari de la Balma de les Pastorelles

Aquest itinerari circular comença i acaba al Centre d’Interpretació de la Bruixeria, i, de fet, també viatjarem per la història de la bruixeria caminant entre llocs envoltats de llegendes i fets històrics. Tot i això, és una ruta de dificultat moderada i 10 km de distància, raó per la qual és millor fer-la amb nens i nenes més grans i dedicar-hi tot un matí.

A través d’aquest itinerari passem per gorgs, balmes, saltants d’aigua, pistes i senders entre boscos que ens mostren paisatges preciosos on tenim com a protagonista la natura, l’aigua i les llegendes de bruixeria. Un pla perfecte per explicar històries de por i conèixer una mica més la cultura que ens envolta.

excursions Sant Feliu Sasserra amb nens i nenes

➡ No oblideu descarregar-vos l’itinerari de la Balma de les Pastorelles!

 

Itinerari del Serrat Llobater

Aquest itinerari és una mica més complex i llarg que la resta que hem vist, però sens dubte paga la pena per les vistes que amaga. És una ruta circular d’uns 11 km i amb un desnivell de gairebé 300 metres amb dificultat moderada. Per aquesta raó, és millor fer-la amb nens i nenes una mica més grandets o amb els petits aventurers que estiguin acostumats a excursions llargues.

Comença i acaba al Centre d’Interpretació de la Bruixeria. Segueix el mateix recorregut que la ruta de la Balma de les Pastorelles. La diferència és que, en el cas d’aquest itinerari, podem pujar per un estret corriol fins al Serrat Llobater, a 695 metres d’altitud i que ens ofereix vistes de Montserrat, el Montseny i els Pirineus.

excursions Sant Feliu Sasserra amb nens i nenes

➡ No oblideu descarregar-vos l’itinerari del Serrat Llobater!

 
 

Patrimoni, cultura i molta història a Sant Feliu Sasserra

No podeu marxar de Sant Feliu Sasserra sense conèixer amb més profunditat tota la seva història, sobretot la relacionada amb l’època de les bruixes! Perquè més que llegendes, van ser fets que van succeir i ens mostra una part de la història que mai s’hauria de repetir.

Per conèixer aquesta part de la cultura, el patrimoni i la història d’aquest nucli de població, podem fer l’itinerari històric seguint els QR que trobarem pel poble, que ens explicaran molt bé cada punt imprescindible d’aquesta ruta amb els 30 indrets més assenyalats.

excursions Sant Feliu Sasserra amb nens i nenes

 

Si us agraden els llocs amb misteri, històries de bruixes, rutes i molta natura per descobrir en família, des de Sortir amb nens us recomanem que llegiu més sobre Prats de Lluçanès. Una altra població amb molt d’encant!

 

Informació i imatges cedides pel Consorci del Lluçanès.