JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA

Taller infantil al Jardí Botànic de Barcelona: Embranca’t al Botànic

Els primers diumenges de mes a les 12 hores
Per a infants a partir de 7 anys

Al Jardí Botànic de Barcelona hi ha una plaga de pugons! Les plantes es moren després de la sequera estival! Has de dissenyar un projecte per estudiar una espècie amenaçada!

jardi-botanic-de-barcelona

Tot superant proves i prenent decisions sobre els reptes que ens plantegin, aprendrem a construir i gestionar un jardí botànic a la nostra ciutat i anirem descobrint de ben a prop el Jardí Botànic de Barcelona.


PUBLICITATJugarem en un tauler de joc de mida gegant, on a través del coneixement de les plantes i la col·laboració entre els participants, intentarem aconseguir la màxima punturació. Serem capaços d’escollir la millor estratègia per construir un jardí botànic sostenible?

Màxim 25 persones

Durada: 1 hora i 30 minuts

Preu: gratuït (dins de la jornada de portes obertes, del primer diumenge de cada mes)

El jardí botànic, una mostra de la vegetació de clima mediterràni

Al jardí botànic de Barcelona coneixereu les plantes mediterrànies que habiten a Austràlia, Califòrnia, les Illes Canàries, Mediterrània Occidental i Oriental, el Nord d’Àfrica, Sud-Àfrica, i Xile.

Austràlia

El Jardí Botànic de Barcelona preserva col·leccions de plantes mediterrànies de tot el món. Durant la visita podreu veure una representació de la vegetació de clima mediterrani, una de les més riques en diversitat d’espècies.

Les Illes Canàries

Actualment la vegetació mediterrània es considera fortament amenaçada a causa principalment de l’acció de l’home. Per aquest motiu, el Jardí Botànic de Barcelona té com a objectiu principal conservar la biodiversitat de Catalunya i la d’altres territoris mediterranis, i fer-ne una divulgació científica per sensibilitzar el ciutadà vers el respecte al medi ambient.

Medirerrània Oriental

La conca mediterrània no és l’única regió del món amb clima mediterrani, sinó que hi ha altres zones del planeta, situades entre latitud de 30 i 40º, a l’hemisferi nord i sud, que també tenen clima mediterrani. Aquestes regions són: Califòrnia, Xile central, la zona més meridional de Sud-àfrica, i el sud i sud-oest del continent australià.

Mediterrània Occidental

La similitud de paisatges entre aquestes zones és la font d’inspiració del Jardí Botànic de Barcelona.

En primer terme, la vegetació al Jardí s’ordena segons la seva procedència geogràfica.

Nord d’Àfrica

En segon lloc, s’agrupa recreant d’una manera artificial les formacions paisatgístiques que s’observen a la natura.

I per finalitzar, els paisatges de boscos es representen a les zones més elevades del Jardí, mentre que les comunitats arbustives es mostren a les zones centrals i baixes.

Activitats familiars

Viatge naturalista a la recerca de vuit arbres mediterranis: joc de pistes per descobrir el Jardí i conèixer alguns dels arbres que hi ha. Per a nens i nenes de 7 a 14 anys. Preu: 1 euro

El Viatge naturalista és una manera molt recomanable de convertir la visita al Jardí en un repte lúdic.

Amb aquest quadern us proposen un senzill joc de pistes en el qual us heu de convertir en un naturalista del segle XVIII. Haureu d’iniciar una expedició per totes les mediterrànies del món a la recerca de 8 arbres, seguint unes pistes que us donaran.

És un viatge amb vuit etapes, on es tracta de saber, a partir d’una primera pista, la destinació del vostre viatge.

Seguidament trobareu una segona pista perquè endevineu l’arbre que heu de trobar i observar. Haureu de fixar-vos en el nom científic, o en la forma de les fulles, haureu de dibuixar l’arbre o alguna de les seves parts, per després poder-lo comparar amb d’altres de semblants.

També us explicaran algunes curiositats de cadascun d’aquests arbres. I tot això, amb la valuosa ajuda d’un mapa de ruta.

És un aventura ideal per compartir-la en família o en grup.

Armilla del naturalista

Per a nens i nenes de 4 a 12 anys.

Joc de pistes per descobrir el jardí i conèixer alguns dels arbres que hi ha.

Voleu jugar al memo de gazànies? O preferiu a les famílies? Voleu saber l’edat dels arbres? Voleu resoldre endevinalles botàniques? O aparellar fruits d’eucaliptus? Voleu pintar les fulles que veieu?

Amb l’Armilla del naturalista us proporcionaran diferents recursos per visitar el Jardí Botànic de Barcelona, amb la pretensió que la passejada amb els nois i les noies sigui entretinguda i amena i que, a més, puguin aprendre algunes coses mentre juguen. Amb aquest joc contribuireu a estimular  la seva curiositat pel regne vegetal, i fomentar, a la vegada, el desig de conèixer-lo i de respectar-lo.

L’Armilla conté diversos materials didàctics col·locats a les diferents butxaques, els quals podreu fer servir amb l’ajuda d’una senzilla guia que descriu les activitats que us proposem. La guia també us aporta alguna informació tècnica sobre el tema tractat a cadascuna de les activitats, per si voleu aprofundir-hi.

No cal seguir l’ordre de les activitats que proposa la guia, ni tan sols cal fer-les totes. Sou vosaltres qui decidiu, en funció de les edats dels nois i de les noies i dels seus interessos i inquietuds, quines poden ser les més adequades.

• Itineraris estacionals

Al Jardí Botànic, hi trobareu plafons informatius sobre cada estació.

 • Itinerari d’estiu, fins al 14 de setembre
 • Itinerari de tardor, del 21 de setembre al 14 de desembre
 • Itinerari d’hivern, del 21 de desembre al 15 de març

MÉS INFORMACIÓ

Jardí Botànic amb nens

Carrer del Doctor Font i Quer, 2 - Parc de Montjuïc (08038 Barcelona)

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3617700, 2.157691
Telèfon:
93426 49 35
Web:
http://www.jardibotanic.bcn.es/?#

Més informació

Descoberta de la flora mediterrània d'arreu del món

Tots els caps de setmana, de 10.30 a 13.30 hores (tret del mes d'agost)
Vine a Montjuïc a descobrir la flora de les regions del món amb clima mediterrani de la mà de guies experts de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic.
 • Activitat inclosa amb el preu de l'entrada.
 • Durada de cada visita: entre 60 i 75 minuts.
 • Adreceu-vos a taquilles del Jardí.
 • La darrera visita comença a les 12.45 hores
Com arribar al Jardí Botànic de Barcelona
 • Des de la plaça d’Espanya (parada amb L1 i L3 de metro) agafeu l’autobús parc de Montjuïc (PM), que para just davant del Jardí, al passeig Olímpic, o l’autobús 50 (parada més propera a l’Estadi Olímpic Lluís Companys).
 • Altres autobusos: 55 (parada més propera a l’avinguda de l’Estadi) Funicular de Montjuïc.

Horaris
 • Novembre, desembre i gener: de 10 a 17 hores
 • Febrer, març i octubre: de 10 a 18 hores
 • Abril, maig i setembre: de 10 a 19 hores
 • Juny, juliol i agost: de 10 a 20 hores
 • Tancat els dies: 1 de gener i 25 de desembre
 • Dia entrada gratuïta: primer diumenge de mes i tots els diumenges a partir de les 15 hores