CIRCUITS D’ORIENTACIÓ EN FAMÍLIA A CATALUNYA

Per a famílies que mai perden el nord

Circuits d’orientació en família a Catalunya. Els circuits d’orientació són activitats per fer en família, per practicar esport a la natura, per aprendre i divertir-se! I al mateix temps ens ajuden a conèixer el territori, la fauna i la flora i curiositats de l’entorn.

A més són molt educatius i el fet de completar-los amb èxit ens fa sentir molta emoció i ajuda als més petits a millorar la seva autoestima.

A Catalunya hi ha diferents espais on podreu participar en circuits d’orientació!

CIRCUITS D'ORIENTACIÓ EN FAMÍLIA A CATALUNYA

 

Endinseu-vos a la Vall de Boí amb els circuits d’orientació

Comproveu a la Vall de Boí si teniu fusta d’exploradors.

Durant tot l’any,  la Vall de Boí als Pirineus de Cataluya organitza un circuit d’orientació on les famílies us haureu de guiar amb uns mapes per aconseguir diferents fites. Hi ha tres nivells de dificultat que es diferencien per colors.

CIRCUITS D'ORIENTACIÓ EN FAMÍLIA A CATALUNYA

Quan trobeu una fita, haureu de llegir el contingut. Descobrireu particularitats del territori, la geografia, la vegetació, els llocs, els costums…

L’activitat perfecta per divertir-vos mentre apreneu, gaudiu de la natura i coneixeu el patrimoni de la vall.

Trobareu 3 mapes corresponents a cada circuit d’orientació: el de Barruera, el de Durro i el de Taüll. Us els podeu descarregar a la web o obtenir-los a l’Oficina de Turisme de la Vall de Boí. I quan acabeu l’activitat, podeu tornar-hi per comprovar si heu fet el recorregut correctament.

 

Circuit d’orientació a la Vall d’en Bas-Les Preses

  • Per a infants a partir de 6 anys
  • Durada de l’activitat: 3 hores

Els Guies de Muntanya i Barrancs organitzen un circuit d’orientació perquè camineu, descobriu i gaudiu de l’aire lliure.
El magnífic entorn de la Vall d’en Bas-Les Preses als Pirineus de Catalunya serà l’escenari d’aquesta activitat.
Els nens i nenes aprendran a orientar-se i a trobar balises (senyals) amagades al bosc amb l’ajuda d’una brúixola i un mapa. El primer que localitzi totes les balises serà el guanyador!

CIRCUITS D'ORIENTACIÓ EN FAMÍLIA A CATALUNYA

L’activitat es  fa a la primavera, tardor i a l’hivern a Hostalets d’en Bas.

 

Circuit fix d’orientació a Pirineus-Noguera Pallares

A Pirineus-Noguera Pallaresa, l’ajuntament de Sort organitza, durant tot l’any, una cursa d’orientació perquè aprengueu a orientar-vos per la muntanya.

El circuit té tres recorreguts amb diferents dificultats: baixa, mitja i alta i un total de 15 fites que es poden fer aleatòriament, totes elles o només una part.

Aquest espai està homologat per la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya.

CIRCUITS D'ORIENTACIÓ EN FAMÍLIA A CATALUNYA

Poseu-vos les botes i comenceu a caminar en família. Al llarg del camí, contemplareu els bonics paisatges del parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el parc natural de l’Alt Pirineu. I segur que podreu veure alguna ovella, cavall o isard.

El mapa del circuit d’orientació fix es pot recollir físicament a l’Oficina de Turisme de Sort i al Poliesportiu Els Til·lers o bé descarregar-lo de la xarxa.

 

Tir amb arc i orientació a les Muntanyes de Prades

Veniu a gaudir d’activitats familiars combinades, a les Muntanyes de Prades, a la Costa Daurada: primer, els nens i nenes aprenen a tirar amb l’arc a través de diversos jocs, i després és el moment per a la descoberta de l’entorn natural.

Després, participareu en una activitat de geocaching (orientació amb GPS) per localitzar uns tresors amagats.

Aquesta activitat es fa a L’Espluga de Francolí durant tot l’any i l’organitza Drac Actiu.

 

Circuit permanent d’orientació a Calella

L’Oficina de Turisme de Calella, a la Costa Barcelona organitza, durant tot l’any,  un Circuit Permanent d’Orientació. Una proposta per descobrir el poble i el seu entorn d’una manera divertida i entretinguda. Els controls dels circuits són balises o fites numerades amb un codi de lletres i que es representen en el mapa amb cercles.

En el mapa veureu un total de 25 fites, que podeu fer en l’ordre que vulgueu per diferents espais de Calella. Hi ha dos circuits dissenyats pensant en els diferents nivells tècnics, físics i de coneixement de l’orientació.

El Circuit VERD, amb 15 fites, 5,5 quilòmetres i 70 metres de pujada; i el Circuit BLAU amb 25 fites, 11 quilòmetres i 215 metres de pujada.

Descarregueu-vos els mapes AQUÍ  També els trobareu a l’Oficina de Turisme de Calella.

 

Aventura a la natura a Santa Susanna

Preparats per a una jornada ben moguda? Seguint a la Costa Barcelona, a Santa Susanna us espera l’Activ Natura Outdoor Adventure Park. És un parc que compta amb un circuit d’aventures al bosc, amb gairebé 1 km de tirolines.

A més de saltar d’arbre en arbre a través de ponts, cables i xarxes, també us divertireu amb jocs de combat simulat com el làser combat. A diferència del paintball, no es dispara cap projectil, sinó un raig invisible d’infrarojos de llarg abast, de fins a 200 m.

El parc també organitza el Forest Escape, un escape room que es juga a l’aire lliure.

I si encara voleu més activitat, hi ha excursions en quad, rutes a cavall i rutes d’orientació per gaudir del paisatge del parc natural del Montnegre i el Corredor.

L’activitat es fa durant tot l’any a Santa Susanna i està organitzada per l’Oficina de Turisme de Santa Susanna.

 

Joc de pistes a Roses

Demostreu el vostre sentit de l’orientació i la vostra capacitat de deducció participant al Roses Tour Familiar.

Aquesta activitat, que es fa durant tot l’any a Roses, a la Costa Brava, us proposa localitzar 10 punts d’interès de la vila a partir d’una sèrie de pistes i endevinalles. El llibret del joc us el donaran a l’Oficina de Turisme de Roses.

Quan arribeu als indrets indicats, haureu de buscar la placa amb el pictograma corresponent i omplir la fitxa del llibret.

Quan els tingueu tots, podeu passar a recollir el premi a l’Oficina de Turisme. Teniu fins a 10 dies per completar el circuit i localitzar els 10 indrets.

 
Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.